Tarih: 22.01.2014 13:46

Koçak gönül köprüsü kuruyor

Facebook Twitter Linked-in

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı 22 Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr Mahmut Koçak önemli bir proje sundu.

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak önemli bir projeye daha imza atarak, “Gönül Köprüleri Kurma Projesi”ni memleketi Afyonkarahisar Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Şırnak Korucu Şehit Aileleri Federasyonu Şube Başkanlığı arasında başlattı.

BÜYÜK ÇINARIN KOLLARIYIZ

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı 22. Dönem Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Mahmut Koçak proje ile ilgili yaptığı açıklamada; “Terörü Türkiye’den söküp atacağız. Huzurlu güçlü ileri ve mutlu bir Türkiye’yi birlikte kuracağız. Bu duygular içinde bugün ülkemizi parçalamaya çalışanlara karşı iç ve dış hainlere fitne odaklarına karşı doğusuyla, batısıyla birlikte mücadele etmeliyiz edeceğiz. Kürt, Zaza, Arap, Çerkez, Boşnak Arnavut hepsi büyük çınarın kollarıdır. Büyük Türk milletinin parçası diyemiyorum, bizatihi kendisidir. Üstünlük takvadadır. Takva Allah`a yakınlık demektir. Düzgün bir kul dolayısıyla toplum içinde düzgün bir vatandaş olmak demektir. Öyleyse bugün de tarihten taşıdığımız geleneksel hoşgörü ve kardeşlik anlayışımızı yeniden kurup yaşatabiliriz” dedi.

YENİDEN İLMEK İLMEK DOKUNMALI

‘Türkiye kardeşlik tezgâhında yeniden ilmek ilmek dokunmalıdır’ diyen Koçak, ‘Biz çok değil bir asır önce 17-18millet i,tüm semavi dinlere mensup insanları huzur içinde yaşatmayı bilmiş bir büyük hoşgörü imparatorluğu bakiyesiyiz. Asker arkadaşları, üniversite arkadaşları, hısım ve akrabalıklar güçlendirilmeli. Bölücü terörle mücadelenin sivil ayağı millet ayağı ihmal edilmemelidir. Her sivil toplum kuruluşu geçmişte olduğu gibi milletin sivil toplum gücünü vicdanını, geleneksel özelliklerini devreye sokması gerekir. Halbuki bu ülke bizim. Ülkenin gelişmesi milletin huzur içinde yaşaması, dünyada itibarlı olması için her şey devletten, her şey hükümet ve siyasi partilerden beklenmemelidir. Anayasa daki haklarımızı bülbül gibi sayarken sorumluluklarımızı aklımızda bile tutmazsak büyük devlet olmayı başaramayız” dedi.

HEYET GEZİ VE ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Afyonkarahisar Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, dernek üyesi Fuat Saraç Korucu Şehit Aileleri Federasyonu Genel Sekreteri Ata Altın ile birlikte Şırnak’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Heyet ilk olarak Cizre Nuh Peygamber Türbesi, ünlü bilim adamı El Cezeri’nin mezarı ve ardından Şırnak Şehit korucu Hasan Caner’in evini ziyaret ederek taziye ziyaretinde bulundu.  Heyet daha sonra Şırnak Tümen Komutanı ve Şırnak Valisini ziyaret etti. Heyet geceleyin ev ziyaretleri ile programına devam ederek, bugün bazı sivil toplum kuruluşlarında gerçekleştirecekleri ziyaretin ardından Perşembe günü Afyonkarahisar`a geri dönecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —