Tarih: 05.02.2014 23:00

Ecer Afyonkarahisar bizimle canlanacak dedi

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar’da sosyal belediyecilik anlayışı ile halkın enerjisini yenileyebileceği bir yaşam anlayışını hayata geçireceklerini belirten, CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, hayata geçirecekleri projeler ile şehrin sosyal ve ekonomik yapısına can vereceklerini söyledi.
 

 

Hafta sonunda Afyonkarahisar il merkezinde bulunan 1. Sanayi Sitesi’nin bir bölümünü ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Dr. Mehmet Ecer ve beraberindeki heyet, sanayi esnafının diğer bölümünü de ziyaret ederek destek istedi.
 

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı seçimleri için adaylığı açıklandıktan sonra yoğun çalışma programıyla halkla buluşmak için kapı kapı gezen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer ve beraberindeki heyet 1. Sanayi Sitesi’nde yarım kalan ziyaretlerini tamamladı. Esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan Dr. Mehmet Ecer, esnafın sorunlarını ve isteklerini dinledi.
 

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer ve beraberindeki heyet hafta sonunda gerçekleştirdikleri ziyaretlerde görüşme imkanı bulamadıkları esnafları dinlemek ve sorunların paylaşılması için bir ziyaret daha gerçekleştirdi. Esnaflar yaşanan mali kriz ve vatandaşların ekonomik anlamdaki zayıflamalarının işletmelerine yansıdığını belirttiler.
 

17 Aralık operasyonunun ardından ülkenin ekonomik yapısının bozulduğuna dikkat çeken Dr. Mehmet Ecer, ülke ekonomisinin güçlenmesi için üreten bir toplum olma zorunluluğunun gerektiğini, bunun için yeni yatırımlar ve iş kolları ile ülke ekonomisinin düzlüğe çıkabileceğini söyledi. Küçük esnafın da bu üreten toplumun temel taşlarından bir tanesi olduğunu ifade eden Dr. Mehmet Ecer, yerel yönetimlerin de küçük esnafın kalkınmasına katkı sağlayacak destekler ve projeler üretmesi gerektiğini söyledi.
 

Afyonkarahisar Belediyesi sınırları içerisinde olan 1. Sanayi Sitesi’nin modern bir sanayi sitesi haline gelmesi gerektiğine de değinen CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer; “Yerel yönetim sanayi sitesi ile ilgilenmediğini görüyoruz. Esnafların fikirlerinin dahi alınmadan çevresinin ve sanayi alanının imara açılmasını planlayan projelerin de geçmişte planlandığını biliyoruz. Biz yaptık oldu mantığıyla yapılmak istenen hizmetlerin sağlıklı olmayacağı kanaatindeyiz.


Bu alanda modern bir sanayi sitesi oluşturabiliriz. Sizlerle görüşerek burada oluşabilecek rantları sizlerin lehinde, sizlere kazanç sağlayacak planlama ile yapabiliriz. Yapılabilecek çok proje üretilebilir ancak sizlerin fikirlerinizi ve onayınızı almadan burada bir projeyi hayata geçirmeyeceğiz. Geçmiş yıllarda konutlar yapılması planlanan bu arazi ile ilgili sizlerle yapacağımız görüşmelerde uzlaşma sağlamamız halinde yüzde 10 imar planı ile bölgeyi kentin ihtiyacı olan yeşil alana da dönüştürebiliriz. Tüm kararları sizlerle birlikte alan halkla bir bütün olmuş bir belediyeciliği inşa edeceğiz” dedi.
 

Afyonkarahisar Belediyesi’nin halkın yol, su, alt yapı, kaldırım, otopark gibi hizmetleri vermesinin asli görevleri arasında olduğunu ifade eden CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Ecer, şehrin gelişimine, istihdamın artmasına, sosyal ve kültürel alanda halkın ihtiyaçlarına yanıt verecek projeler üretmesi gerektiğini belirtti.


Yerel yönetimlerde belediyelerin ticarethane gibi kullanılmaması gerektiğini, halkın sosyal yaşamına katkı sağlanması halinde ekonominin gelişeceğini, bu sayede küçük esnafın da ekonomideki canlılıktan hissesine dü payı almasının yolunun sağlanabileceğini ifade eden Ecer; “Sosyal belediyecilik, halkın ayrışmasını engelleyip aynı şehirde ve aynı sosyal yaşam alanlarında bütünleşmesine vesile olacaktır. Sosyal ve kültürel aktivitelerle enerjisini yeniden kazanan insanlar motivasyonu yüksek üreten bireyler haline gelirler.


Afyonkarahisar’daki bu durgun ve monoton yaşamı canlandırarak hem ekonomiye hem de sosyal yaşama can veren bir anlayışı benimsiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —