Balkanlıoğlu sığınmacılara yardım çağrısında bulundu

Balkanlıoğlu sığınmacılara yardım çağrısında bulundu

Afyonkarahisar’da görev yaptığı süre içerisinde daima ihtiyaç sahiplerinin, mağdur durumda olanların ve kimsesizlerin istek, talep ve sıkıntılarıyla yakından ilgilenen Vali İrfan Balkanlıoğlu, din, dil, ırk ayrımı yapmadan sonuçta her şeyin insanlara olduğunu vurgularken, Afyonkarhisar’lıları duyarlı olmaya davet ederek Suriye’den gelen sığınmacılara yardım edilmesi çağrısında bulundu.
 


Bu konuda Valilik Makamında basın toplantısı gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Türkiye ve Türk halkı tarih sahnesinde görüldüğünden beri haksızlıklara karşı çıkmıştır. Bizde bu ecdattan geldik. Sadece kendi içimizde değil, dışarıda bile bir haksızlık yapıldıysa buna bile karşı çıkmışızdır.


Bunun gibi örneklere geçmişte rastlamak mümkün. Tabi bu görüş ve düşünce içimize işlediği için şu anda da haksızlıklara Türk halkı olarak karşı çıkmaya çalışıyoruz. Mesela şu anda Suriye’de yapılan zulme karşı çıkmaya çalıştığımız gibi.


Her gün binlerce dindaşımız olsun olmasın bir çok insanımız zulüm ve işkencelere maruz kalıyor. Varil bombaları tepelerinde patlıyor. Türkiye’den başka da bu ülkenin destekçisi yok. Ve oradan sayıları milyona dayanmış sığınmacılar, muhacirler, göçmenler var. Bu sığınmacıların geneli Suriye hududuna yakın yerlerde çadır kamplarında kalıyorlar. Biz buradan yardım toplayıp gönderdik.


Hatta bu günlerde özel idaremizce 250 bin liralık gıda maddesi alıp oraya göndereceğiz. Ama bu zulüm öyle bir şey ki insanlar her şeyini geride bırakarak canlarını kurtarmak suretiyle kaçıyorlar. Her şeyini geride bırakarak ülkelerini terk eden bu insanların bazıları Afyonkarahisar’a kadar gelmişler.


Afyonkarahisar’da Suriyelilerin olduklarını biliyoruz. Bunlardan bazıları kayıt dışı olarak ilimizde barınmaktadırlar. Yani resmi olarak kendilerini kayıt ettirmemiş. Ya korktuklarından yada cahil olmalarından bize müracaatta bulunmuyorlar. Bu kişiler sonuçta insanlar ve çok zorluk çekmelerinin yanında her şeye ihtiyaçları oluyor. Bende basın aracılığıyla Afyonkarahisar’lı hemşerilerimize sesleniyorum.


Bu kardeşlerimize sahip çıksınlar. Kendileri yardımda bulunamıyorlarsa bize ihbar etsinler. İhtiyaç sahibi ve zor durumda olan Suriyeli kardeşlerimizi bize bildirsinler. Bizler onlara hiçbir zorluk göstermeyeceğiz. Onların isteği dışında sınırdan çıkarma gibi bir işlem yapmayacağız. Onları mağdur etmeyeceğiz.


Onlara insanlık namına yardımda bulunacağız. Zaten bize gelen emirler de bu doğrultuda. Bizden sadece onlara yardım etmemiz isteniyor. Hastalara tedavi yardımı, ev eşyası yardımı gibi yardımlarının yanında eğer isterlerse çadır kamplarına geri dönmeleri gibi yardımlarda bulunacağız.


Ben Afyonkarahisar halkına teşekkür ediyorum. Hayırsever, duyarlı ve komşusu açken kendisi tok yatmayan kardeşlerimiz oldukça fazla. Sık sık ekmek satılan noktalarda da bu tür yardımlara rastlıyorum. Ekmek sırasında bekleyen birçok kişi oluyor. Buradan geçen duyarlı vatandaşlar oradaki kişilere ekmek satın alıyor. Bu da bizleri çok sevindiriyor.
 

Burada olan Suriyeli veya Iraklı kardeşlerimizin durumları sanılandan daha kötü. Hepsi genç ve çalışacak durumda gibi görünseler de burada çalışma izinleri yok. Sadece buraya canlarını kurtarmak için gelmişlerdir. Kayıt dışı kimse çalıştırmaz, kayıtlı olarak çalışma izinleri de yok. Yani farklı ülkelerden gelen bu kardeşlerimiz burada yaşam savaşı veriyorlar ve evlerinde bulunan aile bireyleri de yardım eli bekliyorlar. Bende bu kişilerin evlerine kadar gittim. Evlerinde kilim dahi yok.


Yer de yatıyorlar. Onlara SYDV aracılığıyla kilim aldım. Yaptığımız yardım belki nakit yardımından daha çok sevindirdi onları. Bizler sürekli bu kişilere ulaşma çabasındayız. Ama bizlerin bilmediği veya yetişemedi kimselere tüm Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin duyarlı olmalarını ve bize bu kişileri bildirmelerini istiyoruz.


Bizlerin bu konuda vebali olduğu gibi kişilerinde bu kişilere yardımcı olma konusunda da veballeri vardır. Bizler devletin parasını şeffaf, adil ve yerinde kullanmak için gayret ediyoruz. İmkanımız var. Sadece gerçek ihtiyaç sahiplerini bulmak gerekli incelemeler de bulunmak ve onlara yardımcı olmak istiyoruz.


Böylece tüm ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyoruz. İşte bu anlamda Suriye’den gelen kardeşlerimize de yardım etmeye hazırız. Tüm Afyonkarahisar’lıları da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.” dedi.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.