Derdimize derman ol doktorum

Derdimize derman ol doktorum

Geniş bir katılımın olduğu Akçin mahallesi ziyaretinde doktor Mehmet Ecer “ Bizim bu Akçine 3 gelişimiz, daha önce geldik sorunlarınızı dinledik.Bu defada sizin sorunlarınıza ve ihitiyaçlarınıza, projelerimizi ve çözüm önerilerimizi getirdik. Bundan sonrada geleceğiz, inşallah 30 Mart’dan sonrada hep burada olacağız” dedi.

NEFES ALACAK YER BIRAKMADILAR
Görüşmeler esnasında Akçinliler “ Köyümüzde nefes alacak yer bırakmadılar. 2.sanayi dediler köyümüzden aldılar, kamyon garajı dediler aldılar, şekerciler sitesi dediler aldılar, oy vere vere bu kazığı yiyen hep biz olduk. Ama artık bu köylü, bu Akçinli uyandı. Bizi bir gecede mahalle yaptılar. Madem demokrasi var, hani nerede demokrasi. Gelip bizlere sormadılar? Önümüze sandık koymadılar? Sizler köy olarak mı devam etmek istiyorsunuz, yoksa mahalle olarak bağlanmak mı istiyorsunuz diye soran olmadı. Sanki krallıkla yönetiliyoruz. Şimdi elimizde avucumuzda kalan topraklarımızıda göz diktiler, dertlerimiz büyük derdimize derman ol doktorum” diye konuştular.

TARIM  VE HAYVANCILIK ALANLARI KORUNMALI
Doktor Mehmet Ecer “Akçinimiz belli bir bölgede sıkışmış kalmış, sanki hapsedilmiştir. Akçinliler yıllardan bu yana aynı zihniyetin ürünü olan yönetim anlayışlarından çok çekmiştir. Akçin’in acilen hapsedilmiş bu bölgeden kurtarılması, alt ve üst geçitlerinin yapılarak, bağlantı yolarının yapılması gerekiyor. Bizler diğer bölgelerimizde olduğu gibi Afyonkarahisar’ın tarım alanlarının korunması gerektiğine inanıyoruz. Manda kaymağından bahsediyoruz ama manda göremeden büyüyen çocuklarımız var artık. Afyonumuzun simgesi olan Kaymağın en iyisi Akçin’de yapılmaktadır.Burada ki birçok insanımız büyükbaş hayvancılık, süt ve kaymak üretimi yaparak geçimini sağlamaktadır. Buraları mahalle yaptığınızda burada ki hayvancılığı bitirerek, bu insanlara darbe vurursunuz” dedi.

KAYMAĞIMIZ MEŞHUR AMA MARKAMIZ YOK
Doktor Mehmet Ecer konuşması sırasında Afyokarahisar kaymağının markalaşmasına da değinerek  “ Bizler Afyonkarahisarımızın kaymağıyla övünüyoruz. Peki Afyonkarahisarımızın kaymağı meşhur deyince, hangi marka kaymak aklınıza geliyor ve marka kaymak ismi verebiliyormusunuz? Kaymak konusunda markalaşma yapmamız gerekiyor.Afyon kaymağı deyince Afyonkarahisar Akçin kaymağı ismini oluşturmalı ve markalaştırmalıyız “ dedi.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.