Tarih: 01.03.2014 12:43

Özay Gönlüm mezarı başında anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ege yöresine ait derlediği türkülerle ün yapan halk ozanı Özay Gönlüm, elinde üçlü bağlaması olan anıtı başında anıldı.
 

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, anma törenindeki konuşmasında, Özay Gönlüm`ün "halkın sanatçısı" olma noktasında herkesin gönlünde taht kurduğunu söyledi.
 

Denizli Belediyesi olarak Gönlüm`ün bıraktığı eserlere sahip çıkmak ve geleceğe taşımak adına üzerlerine düi yapmaya devam edeceklerini ifade eden Değirmenci, "Bölgemizin türkülerini derleyen sanatçı, sadece Denizlimizin değil, aynı zamanda tüm Türkiye`nin değeridir. Ege şivesiyle okuduğu Ninenin Mektupları ile üne kavuştu.


Değerlerimizi gelecek nesillere anlatma, aktarma adına büyük bir kaynaktı. Sanatçıya bir kez daha Allah`tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
 

Halk ozanı Özay Gönlüm


Halk ozanı Özay Gönlüm, 5 Şubat 1940`ta Denizli`de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Denizli`de tamamlayan Gönlüm, 14 yaşında Bağlama çalmaya başladı.
 

Yıllarca Ankara Radyosu`nda görev yapan Gönlüm, 1965-1977 yılları arasında Ege yöresinde, özellikle Denizli ile köylerinde folklor araştırması yaptı.
 

Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye`yi tanıtım programı çerçevesinde, 9`u Avrupa`da olmak üzere dünyanın 23 farklı ülkesinde konser veren Gönlüm, Denizli ağzıyla okuduğu "Ninenin Mektupları" ile ün yaptı.
 

Türk Halk Müziği`ne çok sayıda eser kazandıran Gönlüm, 1 Mart 2000`de hayatını kaybetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —