Hanımlar lokali açılışına Erbakan ın kızıda katıldı

Hanımlar lokali açılışına Erbakan ın kızıda katıldı

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından eski otogar alanında yapılan H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali`nin açılışı görkemli bir törenle yapıldı.


Lokali, Afyonkarahisar`da yaşayan tüm hanımlara armağan eden Başkan Çoban, daha önceki dönem konut ve alışveriş merkezi yapılması planlanan bu alanı, Afyonkarahisar halkına hizmet olarak döndürdüklerini söyledi.


Hanımlar Lokali`nin seçimlerde vaat ettiği projelerden biri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, arazinin ifrazı, imar durumları, benzeri nedenlerle ancak 2012 yılında tüm işlemleri bitirip, ancak 2013 yılı başında inşaatına başladıklarını söyledi.



"50 MİLYON LİRALIK GELİRİ KENARA BIRAKTIK"


Daha önceki dönem, kentsel dönüşüm alanı olarak, konut ve alışveriş merkezi yapılması planlanan eski otogar alanını, Afyonkarahisar halkı için değerlendirdiklerini belirten Başkan Çoban, "Toplam 76 bin metrekareden oluşan bu alana geçtiğimiz dönem, 630 tane rezidans daire ve alışveriş merkezi yapılacaktı.


Müteahhit firmanın yükümlülüklerini yerine getirememesi ve sürenin de bitmesi nedeniyle sözleşmeyi fes ederek araziyi teslim aldık. İyi ki müteahhit firma yükümlülüğünü yerine getirmemiş. Yükümlülüğünü yerine getirmiş olsaydı, burası tamamen bir beton yığını ve alışveriş merkezi olacaktı.


Biz ise 76 bin metrekarenin 33 bin metrekaresini pazaryeri ve yeşil alanlar olarak ayırdık. Yaklaşık 50 milyon liralık bir geliri kenara bırakarak bu rantı Afyonkarahisar halkına hizmet olarak döndürdük." dedi.



"PAZARYERİNİ DE 19 MART`TA AÇIYORUZ"


Türkiye`nin en büyük modern Kapalı Pazaryerini yine bu bölgede ilimize kazandıracaklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban, "Geçmişte hizmet etmiş tüm belediye başkanı arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum.


Fakat Afyonkarahisar Belediyesi`nin tarihinde, rant getirebilecek alanların bu şekilde, halkın ihtiyaçları, sosyal alanlar, yeşil alanlar için ayrıldığı başka bir dönem yoktur. Bu uygulamayı sadece biz burada yapmadık. Cumhuriyet Meydanı ve benzeri yerlerde de yaptık. Büyükşehirler dahil Türkiye`nin en büyük modern Kapalı Pazaryerini yine bu bölgede ilimize kazandırıyoruz. 19 Mart tarihi itibariyle bu pazaryerimizi de hizmete açacağız." diye konuştu.



"ÖRNEK ALDIĞIMIZ KONYA`YI BİLE GEÇTİK"


Hanımlar Lokali`nin projesini 2009 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi`nden aldıklarını açıklayan Başkan Çoban, "Bu proje bizim dersek haksızlık yapmış oluruz" dedi ve ekledi: "Ancak örnek aldığımız Konya Büyükşehir Belediyesi Hanımlar Lokali`nden daha işlevli ve donanımsal bir lokal yaptık"



2,5 milyon liraya mal olan lokalde yer alan sosyal donatılarla ilgili bilgi veren Başkan Çoban, "Yüzme havuzu, buhar banyoları, step, aerobik, fitness, pilates salonları ve ozon üniteleriyle çok güzel bir lokalini hanım kardeşlerimizin hizmetine sunduk. Saunaları Almanya`dan özel olarak getirdik.


Kızıl ötesi ışınla çalışan, enerji veren, kalori yakan, tedavi eden birçok şifa kaynağı olan özel saunalar yaptık. Havalandırma sistemi kurarak hanım kardeşlerimizin sıcaktan ve kötü kokulardan etkilenmelerinin önüne geçtik. Bunların yanında, kurs ve eğitim verilebilecek derslikler, kabul salonları, kuaför ve benzeri sosyal donatılarla içerisinde yok yok denebilecek bir lokal inşa ettik." ifadelerini kullandı.



Projenin hem lokal hem park alanı olarak dizayn edildiğini dile getiren Başkan Çoban, lokale etrafındaki yol çalışmalarının mevsim şartları el verir vermez yapılacağını söyledi. Başkan Çoban, otopark sıkıntısı olmaması için azami planlama ilkelerine gayret gösterdiklerini sözlerine ekledi.



H. NERMİN ERBAKAN İSMİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ


Merhum Başbakan Necmettin Erbakan`ın eşi Hatice Nermin Erbakan`ın ismini Belediye Meclisi`nde oy birliğiyle alınan kararla lokale verdiklerini kaydeden Başkan Çoban, "Böyle bir tesise nasıl bir isim verelim diye düşünürken ülkemize uzun yıllar hizmet etmiş bir siyasi liderimiz var. Allah, kabrini cennet bahçeleri etsin ve ebedi ahrette de onu cennetine kavuştursun.


Muhterem Hocamız Necmettin Erbakan`ın hayat arkadaşı onun en büyük destekçisi merhume Hatice Nermin Erbakan ismini Belediye Meclisimizin hem Milliyetçi Hareket Partili, hem de AK Partili Belediye Meclis Üyelerimizin oy birliği ile bu ismi verdik. İyi ki de vermişiz." dedi.



8 Mart Dünya Kadınlar Günü`ne sayılı günler kala açılışı yapılan Hanımlar Lokali`ni tüm Afyonkarahisar`da yaşan tüm bayanlara armağan ettiklerini belirten Başkan Çoban, ihtiyaçlara cevap vermemesi halinde ikincisini de yapabileceklerinin mesajını verdi. Açılış öncesi, lokali ziyaret eden erkeklerin hayran kaldığını aktaran Başkan Çoban, "Hanım kardeşlerimiz için böyle bir tesis var da, erkekler için neden yok" şeklinde istekte bulunuyorlar. Allah`ın izniyle erkekler için de yaparız. Buna gücümüz, imkanımız ve fikrimiz var" diye konuştu.



ERBAKAN`IN KIZINDAN TEŞEKKÜR



Açılışa katılan merhum Başbakan Necmettin Erbakan`ın kızı Elif Erbakan Altınöz ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclis Üyelerinin, açılışı yapılan lokale annesinin ismini vererek kadirşinaslık gösterdiğini belirterek teşekkür etti.



Lokale ismi verilen Hatice Nermin Erbakan`ın çok büyük özellikler taşıyan bir hanımefendi olduğuna dikkat çeken Elif Erbakan Altınöz, "Annemiz sadece ülkeye hizmet etmiş olan Kıymetli Babamız Necmettin Erbakan`ın eşi olması ile birlikte sadece bu özelliği taşıyan bir insan değil, kendi şahsında da çok büyük özellikleri taşıyan bir hanımefendiydi. Yakından tanıyanlar bana hak verecektir.


Uzaktan görenlerin bile bu özellikleri azda olsa fark edebildiklerine bizler de şahit olduk. Bizler de elhamdülillah böyle bir anne babanın evladı olma lütfüne eriştik. Gerçekten kendilerini kaybettikten sonra onların çok daha büyük bir değer olduğunu, yaşarlarken her ne kadar anladığımızı zannetsek de tam anlamıyla kendilerini anlayamadığımızı görüyor ve şahit oluyoruz" dedi.



"ALLAH`IN RIZASINI HEP ÖNDE TUTTU"


Altınöz şöyle devam etti: "Hatice Nermin Erbakan annemiz feraseti, dirayeti ve doğru ile yanlışı birbirinden ayırabilme özelliğini en güzel şekilde kendisinde barındıran bir insandı. Kendisi güzel konuşabilmenin yanı sıra susmayı en iyi başarabilen insanlardan biriydi. Hayatı boyunca hep Allah`ın rızasını önde tutmuş ve biz evlatlarına da şu öğütte bulunmuş bir hanımefendiydi.


Derdi ki; "Atacağınız her adımda, yapacağınız her işte çok büyük bir karar olabilir. Her şeyde Allah`ın rızası var mıdır, yok mudur ölçüsünü en önde tutarak hareket edin. Yapacağınız işte Allah`ın rızasının olduğuna kalben inanıyorsanız o işi hiç düşünmeden yapın.


Sizin için ne kadar güzel görünse de Allah`ın rızasının olmayacağını düşündüğünüz hiçbir adımı da atmayın" diye bize her zaman öğütte bulunurdu. Hem babamız, hem de annemizin hizmetleri vefatlarından sonra da devam insanlardır. Pek çok örneklerini vefatlarından sonra gördük.


En basiti de bugün sizlerle bizleri bir araya getirmesine vesile olmasının onların hizmetlerinin devam ettiğinin göstergesidir. Cenab-ı Hak`tan hem İslami hem de siyasi olarak üzerlerinde taşıdıkları şuuru bu kapıdan geçen bütün hanımlarımıza nasip etmesini diliyoruz.


Tesisimizin hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyoruz. Gerek annemize, gerekse babamıza Allah`tan rahmet diliyor, cennette onlarla birlikte buluşmayı niyaz ediyoruz"


"HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDE"


Rahmetli Erbakan`ın Türkiye`de çok büyük eserleri olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu ise şöyle konuştu: "Afyonkarahisar da bundan fazlasıyla istifade etmiş. Halen daha binlerce çiftçi ailesinin istifade ettiği Şeker Fabrikası, Türkiye`de tek, dünyada da sayılı olan Alkoloid Fabrikası, bir de birçok kapanan fabrikalar var. SEKA gibi, süt fabrikası gibi tiftik fabrikası gibi burada birçok eseri var.


Burada binlerce insan çalışmış, bir şekilde amel defteri kapanmayan, memlekete hizmet eden büyük bir devlet adamımızdı. Onun vefakâr bir şekilde anılması, muhterem eşlerinin isminin buraya verilerek hanımlara anlamlı bir armağanda bulunulması her türlü takdirin üzerindedir. Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Afyonkarahisar`a böyle bir tesisin kazandırılması, hanımefendi kardeşlerimizin sosyal yaşamına büyük katkılar sağlamış bulunmaktadır"


Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali`nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından lokali gezen protokol üyeleri, lokal içerisinde hanımların hizmetine sunulan tüm sosyal donatılara hayran kaldı. Açılış töreni, tüm davetlilerin katıldığı kokteyle sona erdi.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.