Özdemir "Mustafa Baştuğ`un istifasını bekliyoruz"

Özdemir

MHP İlçe Başkanı Halil Özdemir; basın mensuplarıyla Kırkpınar Otel’de dün sabah kahvaltıda buluştu.

30 Mart Yerel seçimlerinde yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Halil Özdemir birçok konuya açıklık getirdi. Paralel yapıdan, seçim vaatlerine, projelerinden doğalgaza kadar bir çok konu hakkında bilgilendirme yapan Halil Özdemir, Belediye Başkan adaylarını açıkladıkları günden bu güne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.


30 MART SEÇİMLERİNDE İKİ TEMEL İLKE İLE YOLA ÇIKTIK

“Bu seçimlere iki temel ilke üzerinde yola çıktık. Bunları biz adım adım hayata geçiriyoruz. Bunların ilki şuydu; 45 yıllık mücadele tarihimizin herhangi bir noktasında en ufak katkısı olan, ilçemizde bulunan ama bugün herhangi bir sebepten dolayı ayrı kaldığımız tüm dava arkadaşlarımıza ulaşacağımızı söylemiştim. Bunu gerçekleştirdik. 45 yıllık tarihimizde bugüne kadar görev alan herkese ulaştık. Bütün ilçe başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Sadece bir kişi dışında bütün arkadaşlarımızla beraberiz.


“SİYASET EVLİLİK GİBİDİR. BİRİSİYLE EVLİYKEN BAŞKASIYLA FLÖRT EDİLMEZ”

“45 yıllık  tarihimizde bu hareketin içinde başkanlık yapmış bütün arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bir arkadaşımız AKP adayının dayısı. Geçmişte Sandıklı Belediye Başkanlığı da yapan MHP’den ilçe başkanlığı görevlerinde de bulunmuş bugünde halen üyemiz olan ama çalışmalarımıza katılmayan Mustafa Baştuğ dışında tüm emektarlarımızla birlikteyiz.  Siyasette insanlar omurgalı durmalı. Siyasette evlilik gibidir. İnsanlar siyasi partiyle nikah kıyarlar. Birisiyle nikahlıyken başkasıyla flört edilmez. Onun için buna müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşımızın da hassas davranacağını düşünüyoruz. Bizim camiamızda; bütün arkadaşlarımızla, üyelerimizle temasa geçmeye çalıştığını biliyorum. MHP’nin duruşunu bilirsiniz. Sağlam dururuz. Sağlam basarız. Mustafa Baştuğ’un bu süreçte istifa etmesini bekliyoruz. İstifa etmezse, ihraç da dahil tüzüğümüzü çalıştırarak her konuyu değerlendirilecektir. Arkadaşlarımızla ilgili gerekli çalışmaları da yapıyoruz.”


“30 MART SADECE BİR YEREL SEÇİM DEĞİL”

Seçimlerde ki ikinci temel ilkemiz ise;bugün ülkenin içinde bulunduğu şartlar dikkate alındığında 30 Mart yerel seçim olmaktan daha çok anlamlar ifade ediyor. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği ile ilgili, ülkemizin bütünlüğüyle ilgili, çocuklarımızın geleceği ile ilgili kaygılar taşıyan, Türk Milleti gibi ortak bir paydası olan herkese bugüne kadar hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi partinin üyesi olursa olsun, herkese ulaşacağımızı Türk Milleti ortak paydasında, herkesle buluşacağımızı ifade etmiştim. Şimdiye kadar bizimle bir saniye bile yol arkadaşlığı yapmış arkadaşlarımıza ulaştık. Şimdi çalışmalarımız bizim siyasi oluşumumuzun dışında ama Türk Milleti gibi ortak paydası olan bizimle aynı hassasiyetleri taşıyan arkadaşları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Onlarla birlikte çalışıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi bizlerde aynı kaygıları taşıyan insanlarız bir çatı altında.”


“PARALEL YAPI KCK, PKK VE ŞEHZADELERDİR”

”Aday tanıtım toplantımızı 8 Aralık’ta yaptık. 8 Aralık’ta Türkiye’deki konjonktür bugünkü durumla aynı değildi. Aday tanıtımı yaptığımızda biz bu yola inanarak çıktık. Daha sonraki süreçte ülkede ki şartlar değişti. Konjonktür değişti. Bakan çocuklarıyla ilgili, başbakan ile ilgili birtakım iddialar ortaya atıldı. Ortada dinlenen ses kayıtları, görüntüler vs.. Dolayısıyla Türkiye’de konjonktür değişti. Çünkü biz başladığımız noktadan çok çok ilerde olduğumuzun farkındayız. 30 Mart bizim için bir mahalli idareler seçimi değildir. 30 Mart bizim için ülkede bir referandum. 30 Mart’tan sonra ülkenin bir bölümünde, ülkenin Güneydoğu’sunda birtakım milletvekilleri, temsilciler çıkıp 30 Mart’ın referandum olduğunu iddia ediyorsa, 30 Mart’tan sonra özerklikten bahsediyorsa eğer kendilerinin özerkliği ile ilgili bir oylama olacağından bahsediyorsa eğer bizde Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının bütünlüğünün oynanacağı seçimler olarak algılıyoruz.  Bunun için gerek camiamız içinden, gerek camiamız dışından Türkiye Cumhuriyeti ortak paydası olan bütün arkadaşlarımızla bir araya gelme hassasiyetimiz budur. Bu ülkede son zamanlarda iktidar partisi bizim bu algılarımızı değiştirmek adına ülkede bir paralel yapılanmadan bahsediliyor. Evet bu ülkede paralel bir yapılanma vardır. Bu paralel yapılanmanın adı KCK’dır, PKK’dır ve şehzadelerdir. Kendilerine özel yasa çıkaran, kendileri için hakim/savcı değiştiren, kendini yargılayacak hakimi/savcıyı atayan yapının adıdır paralel yapı. Demokratik hukuk devletinden bahsetmek 3 temel ilkeyle olur. Kuvvetler ayrılığı dediğimiz; yasama, yargı ve yürütme. Bugün artık Türkiye’de hiç kimse çok kısmi bir azınlığın dışında hukuktan kimsenin bahsedebildiğine inanmıyorum. Bugün iktidar partisine oy veren insanlarda artık ülkede hukukun olmadığını, kuvvetler ayrılığının işlemediğinin herkes farkındadır. Onun için 30 Mart’a bakarken biz yerel seçim olarak görmekten öte Türkiye’nin geleceği oylanacaktır.  Yeni Türkiye’nin dizayn edileceği.. iktidar partisi de seçim afişlerinde yeni Türkiye’den bahsediyor. Yeni Türkiye sınırlarını kullanıyor. Yeni Türkiye’nin sınırlarının dizayn edileceği seçimler olarak görüyoruz. Yarın çocuklarımıza bırakacağımız Türkiye’miz endişesini taşıdığımız için olaya biz buradan bakıyoruz.”


“AKP SEÇİM PROPAGANDALARINDA İKTİDAR GÜCÜNÜ KULLANIYOR”

“İktidar partisi elindeki gücü her noktada, maddi gücünü, devletin gücünü, nüfusunu çok fazlasıyla kullanmakta. Bu seçimde siyasi partilerin adil yarıştığını düşünmüyorum. Geçen hafta sizde gördünüz. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu Sandıklı’da bir program yaptı. Programın adı bir devlet programıydı. Açılış programlarıydı. Devlet erkanı burada hazır bulundu. Platformda DSİ yazıyordu. O gün ormanda çalışan işçiler buraya getirildi. İnsanlara yevmiyeleri dağıtıldı. Devlet programı olduğu için rektör bey çıktı konuşma yaptı. Üniversite camiası buraya toplandı. Devletin valisi, kaymakamı burada hazır bulundu. Şimdi bu yarışın adaletli olduğundan bahsetmek mümkün müdür? Bu yeterli değil. Bakan Bey’in geldiği gün bana gelen bir istihbarat bilgisi ilçemizde 1500 tane paket dağıtıldığı yönünde. Bunlarla ilgili çalışmalarımız var. Seçim sürecini germek istemiyoruz. Seçimin sakin ve huzurlu geçmesini istiyoruz. Ama seçimdeki bu tip yanlışlara da insanların iradesinin ekonomik imkanlarla satın alınmasına da asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Sadece bu paket vs.. ile değil her türlü devletin gücü kullanılmaktadır.”


“SANDIKLI’DA MHP’NİN ALAMADIĞI HER OY AKP’YE YARAYACAKTIR”

“Onlar istedikleri kadar devletin gücünü kullansınlar, biz her bir arkadaşımız normal çalışmasının 3-4 katı performans sergileyerek Sandıklı’da girilmedik kapı bırakmayacağız. Biz 2 gün önce emekli olmuş ağabeylerimizi bir araya getirdik. Emekli olmuş, elini ayağını çekmiş arkadaşlarımızı davet ettik. Toplantımıza hepsi katıldı. Hassasiyetlerimizi anlattım. Bugün artık 65-70 yaşındaki insanlar da kapı kapı gezerek ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatıyorlar. Şu anda Sandıklı’da MHP’nin alamadığı her oy AKP’nin işine yarayacaktır. Bunu herkese anlatmaya çalışıyoruz. Sandıklı’da seçimin 2 partili olacağı görülmekte. Bizde bu bağlamda Sandıklı halkının oylarının tamamına talibiz. Vatandaşlarımız oylarının boşa gitmemesi, heba olmaması yönünde tercih kullanacaklarını  ümit ediyoruz. İnsanlarımızın bu konuda duyarlı davranacağına da inancımız tamdır.”


“MAĞDUR ROLÜ OYNAMAK İÇİN BİZİ TAHRİK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İktidar partisi, başbakanın psikolojik durumu gibi. Başbakandan yansıyan tablo tabana kadar yansımakta. Son zamanlarda başbakanın mitinglerini takip ettiğinizde o gerginliği, o agresifliği konuşmalarında, mitinglerinde görüyorsunuz. En alt tabakaya da bu yansımaktadır. Ayrıca bizleri tahrik etmeye çalıştıklarını da biliyoruz. Sandıklımızda da biz hiçbir tahrike kapılmayacağız. Bilinçli olarak camiamız tahrik edilmek isteniyor. Mağdur rolüne yatarak buradan prim elde etmeye çalışıyorlar. İktidar partisinin mensupları seçimi kaybedeceklerini anladıkları için artık her yolu deniyorlar. Dün yaşadığım bir olayı örnek vereyim. Dün MHP Kadın Kolları’nın üzerine araba sürüldü. Kadınlarımız çok korktu. Yaklaşık iki saatte ancak kendilerine gelebildiler. Arkadaşlarımız onunla ilgili de çalışmaları yapıyorlar. Aracı biliyorlar, olayı araştırıyoruz. İktidar partisindeki arkadaşlara da bunu söyledik.”


“ASLA BU OYUNLARA GELMEYECEĞİZ”

“Biz asla bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bunların komplo olduğunun farkındayız. Bugün bayanların üzerine araba sürecekler, yarın işyerlerimizde başka sıkıntılar olacak, mahallemizde başka sıkıntılar olacak. Her türlü gücü kullanacaklarını biliyoruz. Ülkücü camiayı sokağa asla dökmeyeceğiz. Bunun bize zarar vereceğinin farkındayız. Genel Başkanımızın talimatı budur. Bunların tamamı organize hareketlerdir. 2 gün önce yine kadınlar günü etkinliklerinde yapılan uygulamanın farkındayız. Tahriklere kapılmayacağız. Bu konuda çok hassasız. Biz bu seçimleri alabilmek adına her arkadaşımız üzerine dü sorumluluğu yerine getirecek.” dedi. MHP İlçe Başkanı Halil Özdemir’in basın mensuplarıyla yaptığı toplantının diğer bölümünü yarın www.sandiklimanset.com’da okuyabilirsiniz.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.