Çoban "Devlet malını yedirmediğim için saldırıyor"

Çoban

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban aleyhinde yaptığı haberlerle gündemi meşgul eden Afyon Haber isimli internet sitesinin olumsuz haberlerinin nedeni belli oldu.

 

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından haksız kazanç elde etiği tespit edilen Afyon Haber`e 17 bin 378 lira para cezası kesildiği, bu nedenle Başkan Çoban aleyhinde yanlı haberler yaptığı ortaya çıktı.
 

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belgelerle aleyhinde yapılan haberlerin nedenini açıkladı. Afyon Haber Sahibi Ömer Elçi`nin kendisini seçildiği günden bu yana ziyaret ettiğini belirten Başkan Çoban; Ömer Elçi`nin her ziyaretinde Belediye`den ihale ile kiraladığı Hıdırlık`taki radyo verici istasyonunun kirasının yüksek olduğu ve düşürülmesi gerektiği yönünde sürekli talepte bulunduğunu söyledi.

                "TESLİM ETTİM" DEDİĞİ VERİCİYİ KULLANMAYA DEVAM ETMİŞ

Bu konuda ne kendisinin, ne Belediye Meclisi`nin ne de Belediye Encümeni`nin kira bedelini düşüremeyeceğini her fırsatta söylediğini aktaran Başkan Çoban, "Ömer Elçi` ile bu konuyla ilgili yaptığım son görüşmede, "2009 yılı sonunda bana İçişleri Bakanlığı`ndan Sayıştay`dan `Belediye`nin ihale ile kiraya verdiği bir mülkün kirası, düşürülebilir` şeklinde bir görüş getirmesi halinde yardımcı olabileceğimi ifade ettim.


Ancak sürekli bizden kiranın kaldırılması ve alınmaması ya da düşürülmesi ile ilgili taleplerin ardı arkası kesilmedi" dedi.


BU AÇIKLAMADAN SONRA AFYON HABER`İN ALEYHTE HABERLER YAPMASININ NEDENİNİ AÇIKLAYAN BAŞKAN ÇOBAN; "BUNU BİRİNCİ SEBEBİ, BİZİM BU VATANDAŞIN İNDİRİM TALEBİNİ YA DA HİÇ KİRA VERMEME TALEBİNİ REDDETMİŞ OLMAMIZDIR. BİLAHARE BU ARKADAŞ BELEDİYE`DEN KİRALADIĞI RADYO VERİCİ İSTASYONUNU `TESLİM EDİYORUM` DİYE BELEDİYE`YE DİLEKÇE VERMİŞ VE BİZZAT KENDİSİ TESLİM TESELLÜM BELGESİYLE TESLİM ETMİŞ. BİZ DOĞAL OLARAK BURAYI BOŞALTTI, TESLİM ETTİ DÜŞÜNCESİYLE HİÇBİR İŞLEM YAPMADIK. VALİLİĞİMİZE YAPILAN BİR İHBARLA BU DİLEKÇENİN BİZE HAVALE EDİLMESİ SONUCU BİZZAT ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN YERİNDE İNCELEME YAPILDI. BU ARKADAŞIMIZIN BELEDİYEMİZE AİT BAŞKA BİR YERİ VE İLK KİRALADIĞI YERİ KULLANMAYA DEVAM ETTİĞİ BİZZAT TUTANAKLA TESPİT EDİLDİ" DEDİ.
 

                KENDİ KULLANDIĞI YETMEMİŞ DİĞER RADYOLARA DA KİRALAMIŞ
 

Elçi`nin bu verici istasyonunu haksız kazanca dönüştürdüğünü söyleyen Başkan Burhanettin Çoban; "Kendisi kullanmakla kalmayıp, Afyonkarahisar`daki beş, on radyoya bu verici istasyonunu kiralayarak aylık en az bir radyodan 250 lira kira aldığını de tespit ettik. `Teslim ettim` dediği yeri ve belediyenin başka bir mülkünü kira vermeksizin kullanmaya devam ettiğini tespit etmemizden dolayı yasalar gereğince, kendisine 17 bin küsur lira ecrimisil tahakkuk ettirilmiştir.


Hala daha şu anda bu arkadaşımız hiç kira vermeden Belediye`nin mülkünde ve belediyede kalması gereken demir direkte Afyonkarahisar`da yaklaşık 10`a yakın radyoya buradan kiraya vermiş ve buradan tahminime göre aylık 3 bin lira civarında HAKSIZ KAZANÇ elde etmektedir" dedi.
 

                "HAKSIZ KAZANCA GÖZ YUMSAYDIM GÖKLERE ÇIKARILIRDIM"  

          

Ömer Elçi`nin haksız kazancına göz yummadıklarını söyleyen Başkan Çoban; "Eğer ben kamu ve belediye menfaatini düşünmemiş olsaydım, bana verilen emaneti internet haberciliği yayın yapan bir kişi lehine peşkeş çekmiş olsaydım, 3-4 yıldır hakkımda sürdürülen isnatlar, haksız yorumlar, haksız haberler asla ve asla olmayacak, tam tersi bu haber sitesinde göklere çıkarılacaktım ve hep övülecektim.


Bu arkadaşımızın, aleyhte, yalan haber ve yorum yapmasının yegâne sebebi budur. Bunun Afyonkarahisarlılar tarafından bilinmesini özellikle arzu ediyorum. Basın mensuplarından da rica ediyorum; bu arkadaş her ne kadar kendisi bir internet habercisiyim diyorsa da aynı zamanda bir basın mensubu.


Basın mensupları da madem ilkeli, tarafsız, tutarlı ve dürüst olacaksa bu tür haksız kazanç elde eden insanında gerçek yüzünü, görsel ve yazılı basın kanalıyla internet habercileri de internet haberciliği ile ortaya çıkarmak zorundadır.


Eğer bu haberi onlarda yayınlamıyorlarsa, yeterince değer vermiyorlarsa bu peşkeşe bence zimmen ortak olmuş olacaklardır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 

                RADYOLARA KİRAYA VERİP VERMEDİĞİNİ AÇIKLASIN
 

Ömer Elçi`ye çeşitle sorularda yönelten Başkan Burhanettin Çoban; "Biz bu arkadaşın aylık 3 bin lira kazanmış olmasına göz yummuş olsaydık o haber sitesinde göklere çıkarılacaktık. Ama ben buna; değil beni yerden yere vursun hiçbir şekilde ammenin menfaatini, yetimin hakkını, mazlumun hukukunu bu tür insanlara çiğnettirmen, çiğnettirmeyeceğim.


Sonucu ne olursa olsun buna asla izin vermeyeceğim. Bunun böyle bilinmesini arzu ediyorum. Bu arkadaş `teslim ettim` dediği yeri teslim ettiği günden bu yana kirasını ödüyor mu?... Alem Fm, Mehtap Fm, bir satış kanalı, arabesk yayını yapan bir kanal, Seymen Fm, Gün Fm, Radyo 7,  Burç Fm, Radyolojik, Radyo Kolaylı...  İsmini paylaştığım radyolara kiraya verip vermediğini ve kira alıp almadığını lütfen açıklasın.... Ben radyo sahiplerinden bizzat en az ikisinden kendim duydum. Radyo sahipleri "Biz oraya hem aylık 250 lira kira ödüyoruz hem de ayrıca elektrik parası ödüyoruz" diye bizzat ifade etmişlerdir.... " diye konuştu.
 

BELEDİYENİN ÜCRETSİZ VERDİĞİ SALONDA PARALI PROGRAM
 

Başkan Çoban ayrıca Ömer Elçi`nin dini bir konferans ve müzik programı için kendisinden yer talebinde de bulunduğunu söyleyerek gelişmeleri şöyle aktardı;  "Kendisi bir defasında dini bir konferans ve müzik programı için benden yer talebinde bulunmuştu, ben de halk menfaatine gördüğümden ve dini bir faaliyet olduğundan dolayı kendisine, yerin tahsisini emretmiştim.


Ancak bilahare öğrendim ki; bu arkadaş bin kişiye 20 liradan bilet satarak buradan haksız bir kazanç elde etmiş. Bunu duyduktan sonra biraz daha bu kişi ile ilgili görüşlerimiz netleşmeye başladı. Ama böyle bir şeye izin vermek ne benim tabiatıma uygundur, nede partimin ilkelerine uygundur. Hiç kimseye şimdiye kadar imtiyaz ve peşkeş asla çekmek, asla da bunu yapmayız" dedi. Kaynak: Afyon Belediyesi

 



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.