Tarih: 27.03.2014 10:09

Bakan Eroğlu beldelerde

Facebook Twitter Linked-in

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu yerel seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Afyonkarahisar`da bugünkü programına İhsaniye`ye bağlı Döğer Beldesinde başladı.

Belediye Başkanı Ahmet Ulu`yu seçmenlere tanıtan Prof. Dr. Veysel Eroğlu Döğer`de istikrarın devam etmesi için çalışacaklarını belirtti. Döğer beldesinde yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Veysel Eroğlu, beldeyi çiçek gibi yapmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Belde için yapılacak yatırımlara her zaman destek vereceğini belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şunları söyledi:

Milliyetçi olmak IMF`ye borçlanıp IMF önünde diz çökmek değildir. Milliyetçilik bu borcu ödemektir. Merkez bankasında döviz rezervi erimişti.

Milliyetçilik Merkez Bankasını dövizle doldurmaktır. Milliyetçilik sorulan bankaların vatandaşa olan borcu devlet olarak ödemektir.


Ülkemizde Atak Helikopteri, Altay Tankını, Denizaltımızı üretiyoruz. Milliyetçilik budur. Bankaları soyup yurtdışına kaçmışlardı, bankaların vatandaşa olan borcunu biz ödedik. Şimdi hiçbir banka soyuluyor mu? Hükümette bu toprakların evladı Veysel Eroğlu var. Merak etmeyin Türkiye emin ellerde. İnşallah Türkiye`yi daha da büyüteceğiz. Hedef 2023 Döğer hazır, Afyonkarahisar hazır.

Bu kardeşiniz Türkiye`ye 1.768 tesis kazandırdı. Geçmişte 3,5 yılda 9 tesis açılmıştı. Farkımız burada. İflas etmiş bir Türkiye devralmıştık. Şimdi ülkemizin nereden nereye geldiği ortada. Afyonkarahisar`a ve Türkiye`ye ne yapılacaksa AK Parti hükümetinin yapacağını, başkasının yapamayacağını savunan Eroğlu, şunları kaydetti:

Ülkemizi Barajlar, göletler ve sulama tesisleri ile donatıyoruz. Afyonkarahisar`a hızlı tren geliyor. 500 km bölünmüş yol inşa ettik. Muazzam yatırımlar Afyonkarahisar`da hayata geçti. Döğer`de yapılması ne gerekiyorsa yapacağız. Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Döğer Sulamasını tamamladık. 3490 dekar arazi sulanıyor. Döğer`de tarım hayvancılık, ağaçlandırma çalışmaları süratle devam edecek. Köprü istediniz 6 tane köprü inşa edildi. 13000 metrekare parke taşı için para gönderildi. Hanımlar için muhteşem bir mesire yeri kuracağız. İnşallah hıdrellez kutlamalarını burada yapacaksınız. Burada ne yapılması gerekiyorsa yapmak bizim boynumuzun borcudur.”

“İhsaniye İçin Gerçekten Çok Çalıştık”

Buradaki programının ardından İhsaniye ve Akören’e geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu buradaki konuşmasında “İhsaniye için gerçekten çok çalıştık. İhsaniye`de muazzam yatırımlara imza attık.  Büyük düşünen bir başkan adayımız Lokman Ekici`ye desteklerinizi bekliyorum.  Buranın bir hizmetkârı olarak Akören`e İhsaniye`ye yapılan yatırımların takipçisi olacağız. Birçok gölet ve sulamasını tamamlayarak sizlerin hizmetine sunduk. Burada arsenik problemi vardı. 2011 yılında tamamladığımız tesislerle İhsaniyeli hemşehrilerimize menba kalitesinde içmesuyu temini sağladık. Gölet ve sulama ile alakalı nerede ihtiyaç varsa gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Yeni müjdeleri de burada açıklayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “İlçe merkezi ıslahlarını dört dörtlük yapacağız. Bütün dere ıslahlarını tamamlayacağız. Sadece tarım ve hayvancılık değil, turizm açısından da İhsaniye`yi geliştirmek için çalışacağız. Zafer Havaalanını İhsaniye ve Gazlıgöl`e bağlayacağız. Burada yapılacak yeni yol için gerekli girişimler yapıldı” dedi.

Ağaçlandırmada destan yazdıklarını belirten Prof. Dr. Eroğlu “Orman köylülerimize destek veriyoruz. İhsaniye ve köyleri için altyapı, parke taşı, kanalizasyon için 4 milyon TL hibe verildi” diye konuştu.

“Kayıhan’a her Türlü Desteği Vermeye Devam Edeceğiz”

Daha sonra Kayıhan’a geçen ve buradaki konuşmasına Kayıhan`ın yiğit insanlarını gönülden selamlıyorum diyerek sözlerine başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kayıhan`a karşı ayrı bir sevgisi olduğunu belirtti.

“Kayıhan’a her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz” diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Seydi Ahmet Kaya`yı destekliyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Büyük düşünen bir başkan adayı. 2.500 dekar araziyi sulayacak göletin sözünü verdik. Burayı güzellik katacak, hem topraklar sulanacak, hem de taşkınlardan koruyacağız. Kayıhan Beldesini çiçek gibi yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

Kayıhan’a 750.000 adet fidan diktiklerini belirten Prof. Dr. Eroğlu  “İnşallah daha da güzelleştireceğiz. Sıkıştırmalı çöp kamyonu da gönderdik. Altyapıyı tamamlıyoruz. Eğitime büyük yatırımlar yapılıyor” diye konuştu.

Afyonkarahisar`ın bütün ilçe ve beldelerine dev yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Kayıhan`da bundan sonra da hizmetler devam edecek. Siz yeter ki destek vermeye devam edin” dedi.

“Yaylabağı Her Şeyin En Güzeline Layık”

Kayıhan’daki programını tamamlayarak Yaylabağı’na geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu burada yaptığı açıklamalarda “Daima Millet Daima Hizmet şiarıyla çıktığımız bu yolda Afyonkarahisar`da muazzam yatırımlara imza attık.  Bizden önce Afyonkarahisar`daki yatırımlar bir elin parmağını geçmedi. Biz 85 adet baraj ve gölet inşa ediyoruz. Halep oradaysa arşın burada. Afyonkarahisar`daki hastaneler 5 yıldızlı otel konforunda. Eskiden 4-5 kişilik odalarda kalmak için bile torpil aranırdı. Artık istediğimiz yerde muayene olup istediğiniz hastaneye gidebiliyorsunuz. Biz daima millet daima hizmet diyoruz” dedi.

“Bütün çocuklar için başkan adayımız kırtasiye desteği sağlayacak. Kitaplar devletten kırtasiye desteği başkanımızdan”  diyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Vizyon sahibi büyük düşünen başkan adayımız Niyazi Akgedik kardeşimize desteklerinizi bekliyoruz. Yaylabağı’nı çiçek gibi yapacağız. Yaylabağı herşeyin en güzeline layık” diye konuştu.

“Bütün Yaylabağı`lılar gurur duysun diye söylüyorum. Bütün dünyada en çok baraj gölet yapan bu kardeşinizdir. Dünya`da 268 baraj yapan 1000 gölet ve sulaması inşa eden başka biri yoktur”  diyen Prof. Dr. Eroğlu “Sizden aldığımızı size hizmet olarak geri veriyoruz. Yaylabağı örnek bir belde yapmak istiyoruz. Yeter ki siz isteyin. Destek sizden hizmet bizden” dedi.

“Gazlıgöl’e Menba Kalitesinde İçmesuyu Temini Sağlayacağız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Gazlıgöl programında ise Gazlıgöl`ü kentsel dönüşüme tabi tutacaklarını ifade ederek,  “Buradaki dereyi ıslah edeceğiz ağaçlandırma çalışmaları yaparak muhteşem bir mesirelik alana dönüştüreceğiz.  Dere ıslahlarını basit istemiyoruz. Örnek bir çalışma olacak. Çok güzel mesirelik alanlar yapacağız” dedi.

Gazlıgöl`e isale hattı çektiklerini vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Şebeke büyük ölçüde yenilendi. Menba kalitesinde içmesuyu temini sağlayacağız” dedi.

Gazlıgöl’e 14.000 metrekare parke taşı dödiğini ve çalışmalara devam edildiğini belirten Prof. Dr. Eroğlu “Gazlıgöl`ü çok seviyoruz. Gazlıgöl maden suyu artık her yerde tanındı. Başkanımızda heyecan var azim var. Yollar çok güzelleşti. Afyonkarahisar`dan buraya ulaşım artık çok daha kolay. Buradaki peyzaj çalışmaları dört dörtlük olacak. Ormanlık alanlarda muhteşem mesirelik alanlar yapalım. Buraya gelenler sadece otelde kalmasın. Tabiatla iç içe olacağı ortamlarda vakit geçirsin.” Diye konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu programının ardından yerel seçim programlarına devam etmek üzere Afyonkarahisar Merkez`e hareket etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —