Dolmuş şoförleride Afyon`da yasta

Dolmuş şoförleride Afyon`da yasta

Manisa Soma’da yaşanan maden faciasından dolayı Başbakanlık tarafından 3 günlük ‘Milli Yas’ ilan edilmesinin ardından Afyonkarahisar’da da bayraklar yarıya indirilirken, şehir içi ulaşımdaki toplu taşıma araçlarına da bayrak ve siyah kurdele asıldı.



Kentte kamu kurum ve kuruluşlarında bayraklar yarıya indirilirken, kent Soma’da 200’ün üzerinde işçinin hayatını kaybettiği facianın yasını tutmaya başladı. Kentteki özel halk otobüsü firması ve dolmuş hatlarındaki minibüsçü esnafı da Soma’nın acısını paylaşırken, araçlarına Türk bayrağı ve siyah kurdeleler astılar.



Aracına siyah kurdele asan ve Sahipata-Merkez dolmuş hattında çalışan minibüsçü esnafı Fatih Gökpınar, Soma’nın acısını yaşadıklarını kaydederek, “Kurdeleleri Soma’da meydana gelen maden kazasından dolayı araçlarımıza astık. Olayda vefat eden madenci vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı dileriz. İnşallah içeride kalanların iyi haberleri de bizlere ulaşır. Ailelerine kavuşurlar” dedi.



Bir başka minibüsçü esnafı Hasan Hüseyin Kaya’da dolmuşçu esnafı olarak bu acıya kayıtsız kalmadıklarını ve Soma’nın yasını tuttukları için araçlarına siyah kurdele astıklarını söyledi.



Öte yandan, Afyonkarahisar Belediyesi Özel Halk Otobüsü firması yetkilileri de Soma faciasının yasının tuttuklarını ve ilan edilen Milli Yas günü boyunca otobüslerine Türk bayrağı ve siyah kurdele asacaklarını kaydettiler.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.