Kayacan belediyenin 25 kuruşunu boşa harcatmam

Kayacan belediyenin 25 kuruşunu boşa harcatmam

Belediye Başkanı Fatih Kayacan, ilçedeki mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplan-tıda; 2 aylık dönemi değerlendirdi, önümüzdeki günlerde yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
 

“Bolvadin Belediyesi bölgedeki en borçlu belediyedir”


Afyon bölgesindeki en borçlu belediyenin Bolvadin olduğunun altını çizen Başkan Kayacan ”Bunu mazeret olsun açısından söylemiyorum. Bilgi vermek anlamında ifade ediyorum. Sıkıntıları gidermek, sorunları ortadan kaldırmak amacıyla buradayız.


Muhtarlar bizim bir parçamızdır. Sizlerle birlikte Bolvadin’i daha güçlü, daha yaşanılır bir şehir haline getireceğiz” diye konuştu.
 

”Alt yapı ile ilgili çalışma yapıyoruz”


İlçenin yol, su, doğalgaz gibi altyapı hizmetleriyle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten Belediye Başkanı ”Hiçbir sorun birkaç günde çözülemez. Biz gerekli çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Hizmet yaparken en sağlıklı, en ekonomik projelerle hareket edeceğiz.


Belediyenin beyhudeye harcanacak 25 kuruşu dahi yoktur. Mesela doğalgaz konusunda bugüne kadar yapılan çalışmalar şaşırtıcı görüntüler ortaya koyuyor. Bolvadin’de yapılan doğalgazın bir ana arteri dahi bulunmamakta.


Kullanılan malzemelerin uygun olmadığını düşünüyorum. Bununla ilgili çalışmayı başlattık ve çok güçlü bir dosyayı ilgililere ilettik. Bu memlekette yapılan her şey kaliteli, sağlam ve tartışılmaz olmalıdır” dedi.
 

”Mahalle fırınlarını tek tek inceliyoruz”


Bolvadin’de bulunan 22 mahalle fırınını tek tek inceleyen bir ekip oluşturduklarını ve buradan gelen sonuçlara göre davranacaklarını söyleyen Başkan Kayacan ”Mahalle fırınları o bölgenin halkına hizmet vermek amacıyla Bolvadin Belediyesi tarafından yapılan mekanlardır.


Burada ekmek yapıp satarak rant elde edilen yer hizmet yeri olmaktan ziyade ticarethane olmuştur. Rant elde edilen fırınları tespit ederek, diğerlerine bakım, onarım gibi çalışmaları yapacağız” diye konuştu.
 

”Hoporlör sisteminden, SMS sistemi daha faydalı ve ekonomik”

“Bolvadin’de 348 hoporlör yayında. Bu rakam teknik olarak, nüfus olarak ve maliyet olarak açıklanamaz bir rakam. Afyon’da bunun dörtte biri kadar cihaz hizmet veriyor. Bizdeki sistem laçkalaşmış. Hiç kimse de memnun değil.


Bunun yerine her vatandaşımız Bolvadin Belediyesinin SMS sistemine abone olursa herkesin cep telefonuna cenaze ilanlarımız başta olmak üzere duyurularımızı göndeririz. Herkes hem rahatça okur, hem de şehir gürültü kirliliğinden, belediyemiz de masraftan kurtulmuş olur” şeklinde konuşan Belediye Başkanı bu konuda muhtarlardan destek istedi.
 

”Su patlakları şehrin en önemli sorunlarından birisi”

Bir günde ortalama 2-3 patlak olayının yaşandığının altını çizen Başkan Kayacan ”Bu arızaları gidermek, tamirini tamamlamak, arkasından yolu tekrar kullanılır hale getirmenin belediyeye açtığı masraf ciddi boyutta. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz.


Gerekli fizibiliteyi tamamladıktan sonra buralarda şebekeyi yenileme ve modernize etme düşüncesindeyiz”dedi.
 

”Alacaklarımızdan asla taviz yok”


Bolvadin Belediyesinin yaklaşık 5 milyon tahakkuk etmiş çeşitli alacakları ve 1 milyon 600 bin lira civarında da su alacağının mevcut olduğunu söyleyen Belediye Başkanı ”Su alacakları ile ilgili bir çalışma yaptık.


Çok ucuza mal ettiğimiz ön ödemeli kartlı sayaçları abonelerimize taksitle ve kar almadan veriyoruz. Diğer taraftan tüm alacaklarımızla ilgili yapılandırma dahil kolaylıklar gösteriyoruz. Belediyenin alacakları konusunda taviz vermemiz mümkün değildir. Yapılan hizmetin bedelini alamazsak yeni hizmet yapma şansımız olmaz”dedi.
 

”İstişareye açığız ve destek olmanızı bekliyoruz”

”Muhtarlar bir anlamda bizim çalışma arkadaşlarımızdır. Birlikte olur ve belediyemize destek verirseniz meseleleri çok daha erken çözeriz. İstişareye açığız. Önemli olan Bolvadin’i kalkındırmak ve insanlarımıza daha iyi hizmet vermektir”diye konuşan Belediye Başkanı Fatih Kayacan katılan tüm mahalle muhtarlarına teşekkür ederek, bu toplantılara devam edileceğini söyledi.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 7 6 0 1 15 19
2.Samsunspor 7 5 2 0 5 15
3.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
4.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
5.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
6.Göztepe 6 2 1 3 4 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Alanyaspor 7 2 2 3 -2 9
9.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
10.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
11.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
12.Kasımpaşa 7 1 2 4 -2 7
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 7 1 5 1 -12 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.