İscehisar MYO genel durumu görüşüldü

İscehisar MYO genel durumu görüşüldü

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) mevcut durumu, sorunları ve geleceğine ilişkin olarak 16 Haziran 2014 tarihinde İscehisar Belediyesi’nde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.
 

Toplantı, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, İscehisar MYO Müdürü Öğr. Grv. Liyaddin Yeşilkaya, İscehisar Belediye Meclis Üyeleri ve İscehisar MYO idarecilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
 

İscehisar MYO Müdürü Öğr. Grv. Liyaddin Yeşilkaya’nın MYO’nun genel durumu ile ilgili olarak teknik bilgiler sunmasının ardından söz alan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İscehisar MYO’nun öğrenci sayısı itibari ile istenilen düzeyde olmadığını belirterek, bunda en büyük etkenin MYO’nun bulunduğu konumun elverişsizliği olduğunu söyledi.


Yapılacak muhtemel yer değişikliği ile MYO’daki öğrenci sayısının hedeflenen düzey olan yaklaşık 1000 kişiye ulaşmasının sağlanacağını, bunun için de İscehisarlıların okullarını sahiplenmesi gerektiğini dile getirdi. Bir öneri olarak da Belediye hizmet binasının yapılacak çalışma ve değerlendirme sonucunda Meslek Yüksekokulu olarak kullanılıp, kullanılmayacağının değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
 

Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ise MYO’nun durumundan bahisle imkânların sağlanması ve öğrenci sayısının çoğaltılması amacıyla yapılacak çalışmalara destek olacaklarını vurguladı ve Belediye hizmet binasının kullanılması durumunda bundan memnuniyet duyacaklarını söyledi. İscehisar MYO’ya her konuda destek olacaklarına dikkat çeken Ürün, ihtiyaç duyulan iyileştirmelerin en kısa sürede gerçekleşmesi adına gerekli katkıyı sağlayacaklarını belirtti.
 

Belediye hizmet binasının MYO’ya verilmesi konusunda Belediye Başkanı Mustafa Çibik ve Belediye Meclis Üyelerinin de destek sözü verdikleri toplantıda, oluşturulacak teknik ekip tarafından durum tespiti yapılması kararlaştırıldı.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.