Vali kurumlardan brifing almaya devam ediyor

Vali kurumlardan brifing almaya devam ediyor

2014 Valiler Kararnamesi ile Tunceli Valiliğinden Afyonkarahisar Valiliğine atanan Vali Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar`daki tüm kamu kurum ve kuruluşlara ziyaretlerde bulunarak kurum faaliyetleri ve çalışmaları yerinde inceleyerek brifing almaya devam ediyor.



Gün içerisindeki programları dahilinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iadeyi ziyarette bulunan Vali Hakan Yusuf Güner’i SYDV’dan sorumlu Vali Yardımcısı Ali Şanlıer ve Vakıf Müdürü Süleyman Arı karşıladı.
 

Öncelikle Vakıf içerisindeki birimleri inceleyen ve personele hayırlı çalışmalar temennisinde bulunan Vali Güner, birimlerde yapılan iş ve işlemeler hakkında bilgiler aldı.
 

Daha sonra Sosyal Yardımlaş ve Dayanışma Vakfının her hafta Çarşamba günü gerçekleştirdiği mütevelli heyeti toplantısına katılan ve burada konuşma yapan Vali Güner; “Hayır için, hasenat için ve Allah rızası için kim çivi çakıyorsa devlet olarak teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum.


SYDV’ları özel bir kanunla kurulan, tüm illerde vatandaşımıza, garibana, dezavantajlı gruba, kimsesizlere kim olmaya çalışan kurumsal bir yapıdır.


Allah nasip ederse buradaki çalışmaları Vali yardımcımız ve zaman zaman bizler yürüteceğiz. Afyonkarahisar hayır hasenatta yarış yapan bir il.


Belediyemizin ve hayırseverlerimizin yaptığı yardımlar için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yıl ramazan ayında Afyonkarahisar’a geldiğim için şahit oldum.


Bu konuda yarış içerisine giren, hiçbir görüş ve farklı düşünceleri gözetmeden herkesin el ele gönül gönüle verdiği bir ilimiz. Elhamdülillah hepimiz müslümanız. Aziz milletimizin birer üyesiyiz.


Bu anlamda bu işe gönül veren derneklere, yerel yönetimlere ve tüm büyük küçük yardımda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki dönemde birçok değişikliğe gideceğiz. Mekan ve idari anlamda da değişiklikler olacak. Bundan sonra direksiyonda ben varım.


Bizim istikametimiz hayır hasenatlar. Bundan sonra mesaimizin bir kısmını Belediye Başkanımızla birlikte muhtaç sahiplerini evlerinde ziyaret ederek geçireceğiz. Köylerimizdeki fakirleri muhtarlarla ziyaret edeceğiz. Bundan sonra fakirin, fukaranın ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız.
 

Geçtiğimiz Ramazan ayında yetimlere yönelik yardımları deşifre etmedik. 53 kişiye bin lira tutarında yardımlarda bulunduk. Hayır hasenat deyince Afyonkarahisar’lı hemşerilerimizin yanı sıra ilimizde misafir konumunda olan insanlarda bizler için önemlidir.


Bu anlamda talimat verdim ve ‘sevgi projesi’ adı altında bir proje hazırladık. Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kadınana Sosyal Yardımlaşma Derneği bu projenin asıl aktörleridir.


Bu anlamda Valilik olarak koordinasyon görevini yürüteceğiz. Amacımız ilimizde yaşayan Afkanlı, Iraklı ve Suriyeli olmak üzere ilimizde misafirimiz olan gariban ve fukaralara yemek ikram etmek.


Valiliğimize bağlı Göç İdaresi marifetiyle yabancı uyruklu kişiler tespit edilecek. Kaç kişi bulduysak o kişileri Göç İdaresi uzmanlarına böleceğiz. Bu işin koordinatörlüğü ve koordinasyonu söz konusu birimler ve uzmanlar vasıtasıyla yürüteceklerdir.


Nasıl ensar, muhacir kültürü bizim geçmişimizde varsa, geçmişte ecdadımız misafirlerine kucak açtıysa bizlerde kucak açmak zorundayız. Aslında bize de Anadolu’ya geldiğimiz de kucak açan insanlar olmuş.


Demek ki biz bu kültürün evlatlarıyız bize kucak açmışlar biz de başka yerden gelen insanlara kucak açmak zorundayız. Değerli arkadaşlar, bu bir siyasi proje değildir, bu bir insanlık projesidir. İnsan olan herkes bunun muhasebesini yapmak zorundadır.


Bu siyaset üstü evrensel insanlığı kapsayan bir projedir. Bu anlamda ilimizin bundan sonra benim önderliğimdeki, çalışmalarda ortak akıl olacak. Bir şeyi sadece belediyeye ait kuruma ait ya da bir derneğe ait olmayacak ne varsa bu şehre ait olacak.


Hep beraber el ele gönül günüle halk için varız halka hizmet edeceğiz. Ortak akıl kullanacağız. Ortak yolda yürüyeceğiz, yanlışsak bu yola başta girmeyeceğiz. Bundan sonra inşallah daha sistemli daha sistematik ölçülebilir, gösterilebilir ve proje mantığıyla olaylara yaklaşacağız.


Hareket tarzımız devlet terbiyesi olacak. Her zaman bunu ifade ediyorum. Ve devlet ciddiyeti olacak. O anlamda belediyemize bana destek verdiği için aş evimize, Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza, Göç İdaremize ve tüm hayır severlerimize ve özellikle Suriye’li ve diğer ülkelerden gelen, ilimizde yaşayan vatandaşlarımıza da selam olsun diyorum.


Devlet bunun için vardır değerli arkadaşlar millette bunun için vardır. Millet sadece devletten talep etmez aynı zamanda millet devletin himayesinde hayır işlerinde yarışır. Ben bu hayır işlerinde yarışan kardeşlerimize teşekkür ediyorum.


Bundan sonra bizim adresimiz bu şehirde fakirlerin, garibanların adresi olacak bunu buradan açıkça vurguluyorum. Bundan sonra bizim yerimiz hayır yapan zenginler bizimle beraber olursa garibanların yanı olacak bunu özellikle altını çiziyorum.


Ve bu çerçevede herkesle ilimiz de komşusunu, mahallelisini, çevresini akrabasını, eşini, dostunu, garibanı, fukarayı, gurabayı, yabancı ülkeden gelenleri tekrar gözden geçirmeye davet ediyorum.


Bizim atladığımız şeyler olabilir bu şehirde. Bunu özellikle medyaya söylüyorum lütfen bize bunu iyi bir şekilde pozitif bir şekilde bize aktarsınlar. Biz beşer şaşar noksanlarımızı, atladığımız şeyleri telafi etmeye hazırız.


Yönetim değerli arkadaşlar artık 21. yüzyılda yönetim olarak ifade edilmiyor. Yönetişim olarak ifade ediliyor. Yönetişim sadece hükümran bir yönetim anlayışı değil bütün paydaşların yönetimin içinde yer aldığı ve birbirleriyle yarıştığı birbirlerini hesaba çektiği şeffaf iş denetimi olan bir kavramı kapsıyor.


Bunun adına yönetişim deniyor. Artık 21. yüzyıl yönetişim çağı bu da Afyon’da güzel bir şekilde şimdiye kadar uygulanmış bundan sonra da daha iyi bir şekilde uygulanması için elimizden gelen gayreti inşallah sarf edeceğiz.


Burayı da en kısa zamanda taşıyacağım bunu da burada ifade edeyim. Kız meslek lisesi eylül ayında ya da ekim ayında faaliyete girmiş olacak inşallah. Defterdarımıza talimat verdim takip ediyor. Mevcut eski Kız Meslek Lisesi binasında inşallah bütün dışarıda ki kurumları orda toplayacağım.


Devletin kaynaklarını, devletin imkanlarını, çarçur edilmesinin önüne geçeceğim. Bilim Sanayi Teknoloji Müdürlüğünden, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar aklınıza ne kadar kurum geliyorsa dışarıda orada burada kira ödeyen kurumlarımızın hepsini Kız Meslek lisesinde toplayacağım.


Orada bütün hizmetler sunulacak. Belediyemiz de oraya güzel bir meydan projesi uyguluyor ve trafiği de ona göre planlıyor. Vatandaşlarımız o parkta kolaylıkla oturacak. Gidecek kurumlarda hizmetini alacak sırasını, bekliyorsa parkta çayını içecek.


Devlet, millet, belediye el ele insanlara bunu göstermiş olacağız. Şimdiden burada bütün kurumlara çağrıda bulunuyorum. Kirada olanlar da hazırlıklarını yapsınlar. Devleti kara geçireceğiz.


Devleti tasarrufa geçireceğiz. Kira olarak ödedikleri bedeli vatandaşa sundukları hizmet kalitesini arttırmak için kullanırlar. Vatandaşlara daha modern daha kalıcı daha ferah bir hizmet sunarlar.


Orada gerçek anlamda bir hükümet konağı fonksiyonunu icra etmiş olacağız. İnşallah 29 Ekim’de taşınıyoruz” dedi.
 

Toplantının sonunda Vakıf Müdürü Arı’dan kurum çalışmaları hakkında brifing alan Valimiz Hakan Yusuf Güner, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ziyaretinin ardından dışarıda basın mensuplarının ilimizde yaşayan yabancı uyruklu insanlar hakkındaki sorularını yanıtladı.
 

Valimiz Hakan Yusuf Güner, yabancı uyruklu olup da ilimizde yaşan insanlarla yakından ilgilendiklerini bu kapsamda Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kadınana Sosyal Yardımlaşma Derneğiyle ortaklaşa yürütülen ‘Sevgi Projesi’ kapsamında yabancı uyruklu kişilere ulaşacaklarını onların talep ve istekleriyle ilgilenileceklerini belirtti.



Kurum çıkışında vatandaşlarla da bir süre sohbet eden ve onların istek ve taleplerinin olup olmadığını soran Valimiz Hakan Yusuf Güner’e orada bulunan ve geçimini çorap satarak sağlayan Güler Gedik, yeni görevinin hayırlı ve uğurlu olması dileklerinde bulunularak çiçek takdim etti.
 

Çiçekler için Güler hanıma teşekkür eden Vali Güner; “Biz halkın rızasına talibiz. Zaten halkın rızasını alan Hakkında rızasını almış sayılır. İnşallah görevimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz.”dedi.
 



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.