Tarih: 11.01.2015 15:04

Sandıklıdaki Cuma pazarı - 22`C`ye takıldı

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar`ın Sandıklı İlçesindeki etkili olan soğuk ve don ilçede her hafta Cuma günleri kurulan semt pazarını etkiledi.


Sandıklı ilçesindede geçen hafta akşam saatlerinde yağan kar yolların kapanmasına eğitimin 06.01.2015 salı gününden bari aksamasına neden olurken, soğuk hava ve don ilçede Çakır mahallesinde her hafta kurulan semt pazarını da etkiledi.



Sandıklı Çakır Mahallesinde her hafta Cuma günleri kurulan ve bu gün yine kurulması gereken semt pazarına sebze ve meyve satıcıları yaşanan soğuk hava ve don nedeni ile ürünlerinin tezgahlarda donacağını düşünerek Cuma Pazarına gelmediler.


Cuma pazarına gelen birkaç giyim ve süt ürünleri satıcıları ise Pazar olmayacağı düşüncesi tezgahlarını bu gün erken kapatacaklarını söylediler.



Öte yandan Sandıklı’da gece hava Sıçaklığı -22 derecelere kadar düştüğü bildirilirken açık ve güneşli hava İlçe merkez ve köylerde ise yoğun kar yağışı nedeni ile 06.01.2015 Salı günü tatile giren okullar don ve soğuk nedeni ile uzayınca ve hafta tatili ile kar ve soğuk hava tatili birleşince ilçede tatil 6 güne çıktı.

Ayakkabı satıcısı Murat Kanaralı : “Her hafta ilçemiz çakır mahallesinde kurulan Cuma Pazarına bu gün yaşanan dondan dolayı sebze ve meyve satıcıları pazara gelmediler.


Sadece ayakkabı satıcıları ve giyecek satıcıları var. Bu gün sebze ve meyve satan arkadaşım Yaşar Akyıldız’a sorduğumda dondan dolayı sebze ve meyvelerin donacağı gerekçesi ile pazara gelmeyeceğini söyledi.” Dedi Sandıklı haber.net





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —