Toptaş "Bu zafer Mustafa Kemal`in dehalığının simgesidir"

Toptaş

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Toptaş yaptığı açıklamada 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıldönümünü kutladı.



Toptaş; Zor şartlar altında canlarını vatan ve bağımsızlık uğruna hiç düşünmeden feda eden kahraman şehitleri sonsuza kadar minnet ve şükranla anmaya devam edeceğiz.


Milletvekili Ahmet Toptaş; “Şehitlerimizin verdiği destansı mücadeleyi genç nesillere aktarmak aynı zamanda geleceğimize taşıma sorumluluğumuz vardır. Bu günlerde emperyalist emelleri olanların bunu bir kez daha iyi anlaması gerektiğinin altını çiziyorum.


Millet olarak dünyaya vermemiz gereken mesaj, şehitlerimizin canlarını vererek bizlere emanet ettikleri vatan topraklarını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı kararlılık ve azimle korumaktır. Bu gün çözüm süreci adı altında Türklük ve Türk Ulusunu tartışmaya açılması milletin vicdanını incitmektedir.


Yine Terörist Başı Öcalan’ın göndereceği mektuplara Ülkenin geleceğini bırakmak ve yürütülen çözüm süreci adı altındaki süreci Milletin iradesi olan TBMM’den saklı ve gizli yürütmek büyük tehlikeleri getireceğini tüm milletimiz bilmelidir.


Çanakkale zaferi aynı zamanda, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün simgesi olmuştur .


Bu mücadelenin çok önemli diğer bir özelliği de, muharebelerde ordumuzu zafere taşıyan ve Kurtuluş Savaşı’nın ardından bağımsız Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün deha lığının bir kez daha anlaşılmasıdır.


Cumhuriyetin kazanıldığı toprakların evlatları olarak Ülkemize ve Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmak için mücadele edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Birlik ve beraberliğimizin harcının karıldığı, Emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlık duruşumuzun tarihi benliğini, aziz şehitlerimizin hatırasını; gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza aktarmak asli görevimizdir.



Bu duygu ve düşüncelerle büyük deha Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. “dedi



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.