Emeklinin gözü CHP'de

Emeklinin gözü CHP

CHP Milletvekili adayları Burcu Kayıkcı ve Mehmet Ecer, Emekliler derneğini ziyaret ederek CHP Hükümetinin emekliler için neler yapacağını anlattılar.


Milletvekili adaylarını karşısında gören deneyimli Emekliler Dernek Başkanı Ahmet Ege, önceden hazırladığı bir dosyayı çıkartarak vekil adaylarına sundu. Ege, “Biz emekliler yıllardır her seçim öncesinde kandırılıyoruz. Bakın bu dosyada bize verilen sözler var. Ama bu güne kadar bunlar yapılmadı.



Yapılmadığı gibi emeklileri ızdırap çeken bir hale getirdiler. Emekliler ilerlemiş yaşına rağmen ek iş yapmak zorunda kalıyor. Çünkü aldığı emekli maaşı ile geçinmek imkansız hale geldi. Biz boş sözlere kanmıyoruz artık” diye tepki gösterdi.



Milletvekili adayı Burcu Kayıkcı, “Sayın başkan biz size boş vadler vermeye gelmedik. Türkiye’de bu güne kadar hangi genel başkan verdiği sözü noterden tasdik ettirdi. Genel Başkanımız Kemal Kılçdaroğlu emeklilerin durumunu en iyi bilen lider. Size sadece söz vermedi.



Emekli maşları 1500 TL olacak, Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye, Emekliden hastane katkı payı alınmayacak bunların sözünü verdi yapamazsam emekli dernekleri beni mahkemeye versin. Başbakanlıktan istifa ederim diyen tek lider” dedi.


CHP 2. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Ecer ise yaptığı konuşmada şunları söyledi, “7 Haziran’dan sonra yaşana bilir bir Türkiye’yi oluşturmak için hepimize görev düşüyor. Daha özgür, daha refah, daha insanca bir yaşam için CHP’nin göreve gelmesi lazım. Ülkenin kalkınması tabandan olur. Emekli, asgari ücretli, taşeron işçileri, dar gelirli insanca bir yaşamı hak ediyor.



Onun için başta emekliler olmak üzere neler yapacağımızı açıkladık. Ben size Genel Başkanımın noterden tasdikli sözünü veriyorum. Derneğe asın ve Ramazan bayramında alacağınız ikramiyenin hesabını yapın” dedi. Dernek Başkanı Ahmet Ege, “Bu belgeyi derneğin duvarına asacağım. Bayramlarda iki maş ikramiye olmazsa ilk mahkemeye veren ben olurum” diye konuştu.

 



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.