Her adayın Afyon'a özel projesi olmalı”

 Her adayın Afyon

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında gündemi yorumlayan gazeteciler milletvekili adaylarının yerel projeleri olması gerektiğinde birleştiler.



Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Polat Yılmaz ile Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.


“Vekil adayları genelde partilerinin genel politikalarını anlatıyorlar”


Afyonkarahisar’da siyasetin iyice ısındığını vurgulayan Gazeteci İsmail Akar, “Geçtiğimiz hafta içerisinde bakanlar ve belediye başkanları ilimizi ziyaret ettiler. Ülke genelinde de siyasi hareketlenme miting alanlarında sürüyor. Genel başkanlar kimi zaman dört farklı ilde miting gerçekleştiriyorlar.



Geçtiğimiz hafta CHP’li Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ilimizde işadamlarına yönelik bir toplantı düzenledi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da ilimizi ziyaret etti. Daha önce de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ilimizi ziyaret etmişti. Babacan, Hükümet’in yaptıklarını anlattı ve ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.




Vekil adaylarının genelde partilerinin genel politikalarını anlattıklarını, yerele dair ise projelerini çok fazla dillendirmediklerini gözlemliyoruz. Oysa ilimizle ilgili projelere daha fazla yer vermeleri gerekir” şeklinde konuştu.


“Afyon bugün tüketim ve inşaatla büyümeye çalışıyor”


Vekil adaylarının ilimizle ilgili projelerinin olmasının çok önemli olduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Tüm partilerin ve adayların Afyon’a özel projelerinin olması lazım. Halkın beklentisi de bu yönde. Her adayın Afyon’a özel projesi olmalı. Çünkü ilimizin gelişmeye ihtiyacı var. Afyon bugün tüketim ve inşaatla büyümeye çalışıyor. Bundan dolayı da nüfusu azalıyor.



Nüfusunun azalması bir şehrin en büyük sorunudur. Nüfusunuz azalırsa büyüme hızınız düşer, her şey zayıflamaya başlar. Bunun için Afyon’un özel projelere ihtiyacı var. Daha önce bir bakan tekstilden çıkabiliriz demişti. Bu sektörde rekabet gücümüz olmadığını söylediler. Dünyada biz bugün sadece tüketimde rekabet yapabiliriz. Üretimde hiçbir şekilde rekabet yapamayız. Seçim döneminde ülkemiz uçak, otomobil yapıyor diye bir algı yaratılıyor.



Oysa hiç alakası yok. Aksine Türkiye güçlü olduğu tekstil sektöründe bile geriledi. Daha önce tekstilde çok iyi durumdaydık. İlimizde de mermer sektöründe sıkıntılar var. Sonuç olarak ülkemiz tüketimde hızla büyüyen bir ülke haline gelmiştir” diye değerlendirmede bulundu.


“Vekil adayları kendini kurtarmak için vekil adayı oluyorlar”


Üretimin ülkemizde yeterli düzeyde olmadığını belirten Gazeteci Polat Yılmaz, “Maalesef ülke olarak motor, şanzıman yapamıyoruz. Yapılan fabrikalar da kapatılıyor. Örneğin SEKA gibi bir fabrika kapatılıyor.



Bugün ülkemiz ne kadar kâğıt ithal ediyor? Bunu herkes araştırsın. SEKA’yı alan elini değirmeden 6 trilyona hurdasını sattı. Bugün üretemeyen bir Türkiye var. İthale dayalı bir ekonomi var. Dış politikada dibe oturmuş bir Türkiye var. Bu durumda vekil adayları nasıl yerel politika üretecek?



Adaylar liderlerinin ülke gündemine dair açıklamalarını tekrar ediyorlar. Vekil adayları çeşitli vaatlerde bulunsalar, vaatlerini yerine getirebilecekler mi? Kimse kusura bakmasın vekil adayları kendini kurtarmak için vekil adayı oluyorlar. Halkı kurtarmak için aday olan var mıdır?



Daha önce bir sürü milletvekili seçtik. Dönen var mı Afyon’a? Kendini kurtaran gidiyor. Mesela bu seçim döneminde 5 vekil göndereceğiz. Kaçı geri döner? Bence dördü geri dönmez” diye konuştu.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.