Oy kavgasında bıçak ve sopalar konuştu: 22 yaralı

Oy kavgasında bıçak ve sopalar konuştu: 22 yaralı

Yurtdışı oylarının sayıldığı Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’nde büyük skandal yaşandı.


Oy sayımı devam ederken, bir sandıktan 76 fazla oy çıktı. Sandık kurulu başkanı “Bu zarfları yakmamız gerekiyor” deyince ortalık bir anda karıştı. HDP müşahidi olduğunu söyleyen bir kişi, oy sayımı bitmeden pusulaların yakıldığı iddiasıyla polisi ve basın mensuplarını çağırdı.



HDP müşahidinin elinde yanık oy pusulası ve zarfları görüldü. Kağıt kokuları salona yayılırken yarısı yanan bazı zarfların yere saçıldığı görüldü. Bunun üzerine AKP ve BBP müşahitleri ile HDP müşahitleri arasında başlayan tartışma kısa sürede arbedeye dönüştü. Olayların büyümesi üzerine ATO dışında bekleyen Çevik Kuvvet ve sivil polisler içeri girerek kalabalığa müdahale etti.



Polis, oy sayımının devam ettiği masaları arbededen etkilenmemesi için çember içine aldı. Fazla zarfla ilgili kararın Yüksek Seçim Kurulu yetkiliklerince verileceği öğrenildi. Kongre Merkezinde görev yapan basın mensupları ise sayım alanını meşgul ettikleri gerekçesiyle dışarı çıkarıldı.


Oy kavgasında bıçak ve sopalar konuştu: 22 yaralı


Oy verme işlemleri sırasında istenmeyen görüntüler de yaşandı. Şanlıurfa’nın iki ayrı ilçesinde yaşanan olaylarda taş, sopa ve bıçaklar konuştu, 20 kişi yaralandı. Olayları görüntüleyen Doğan Haber Ajansı kameramanı Ömer P. de bıçaklandı. Erzurum’daki arbedede 2 HDP’li hastanelik oldu.



Alınan bilgilere göre, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, açık oy kullanmak istenilmesi üzerine Ökten ailesi fertleri kavga etti. Bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada Sinan, Hüseyin ve Dağıstan Ökten bıçaklandı. Kavga, hastanede de devam etti ve 3 kişi daha yaralandı. Siverek’teki oy krizi ile başlayan olaylar, Eyyübiye ilçesinde devam etti. HDP’lilerin sandık başına gelmesini kabul etmeyen AKP’liler, HDP’lilere saldırdı. Çoğu HDP’li 15 kişi yaralandı.



Ayrıca olayı görüntüleyen Doğan Haber Ajansı kameramanı Ömer P. bıçaklandı. Yine, Haliliye ilçesine bağlı Bakımlı köyünde başkasının yerine oy kullanımına engel olan Sandık Kurulu Başkanı Hasan C. darp edildi. Yaklaşık 10 kişinin saldırısına uğrayan sandık başkanının burnu kırıldı.

 

 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, tartıştığı sandık görevlisine doğru elini havaya kaldırınca kavga çıktı.


AKP’li vekil, sandık görevlisine el kaldırınca kavga çıktı


AKP Malatya Milletvekili ve milletvekili adayı Mustafa Şahin, Gazi İlköğretim Okulu’nda sandık görevlisiyle tartıştı. Tartışma, Şahin’in sandık görevlisine doğru elini havaya kaldırması sonucu kavgaya dönüştü. Sandık görevlileri ile polislerin araya girmesiyle kavga büyümeden önlendi. Mustafa Şahin, dün 07.45 sularında Malatya Gazi İlkokulu’nu gezerken, 1247 No’lu sandığa geldi.




İddiaya göre, sandığa AKP’den hem asil hem de yedek listede olan isimlerin gelmemesi nedeniyle dışarıdan birisinin sandıkta görevlendirilmesi istendi. Sandık görevlisi buna karşı çıkınca Şahin öfkelendi. Şahin, “Size söz düşmez, muhatabım değilsiniz.” dedi. Sandık görevlisi de “Siz de benim muhatabım değilsiniz.” karşılığını verdi. Şahin elini havaya kaldırınca tartışma kavgaya dönüştü. Araya sandık görevlileri ile polislerin girmesiyle kavga büyümeden önlendi.


‘Terfi’ sözü alan komiser, oyunun fotoğrafını çekti


Yalova Çiftlikköy’deki 1029 No’lu sandıkta büyük bir skandal yaşandı. Kentte görevli komiser Zekeriya Ş., kullandığı oyun fotoğrafını çekerken yakalandı. Oy kabininden fotoğraf sesleri gelmesi üzerine sandık başkanı ve parti müşahitleri müdahalede bulundu.



Oy pusulasının fotoğrafını çektiği tespit edilen komiser hakkında tutanak tutuldu. Zekeriya Ş.’nin, terfi almak için bu davranışı yaptığına ilişkin ifadesi tutanağa girdi. Tutanakta şu ifadelere yer verildi: “Oy kullanırken kabin içerisinde oy pusulasının resmini çeken Zekeriya Ş. isimli şahıs tespit edilmiştir. Müdahale edildiğinde polis memuru olduğunu ve terfi almak için yaptığını beyan etmiştir.” Zaman.com.tr



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 13 15
2.Fenerbahçe 5 4 0 1 11 13
3.Beşiktaş 4 3 0 1 6 10
4.İstanbul Başakşehir 5 3 1 1 4 10
5.Eyüpspor 5 2 0 3 4 9
6.Samsunspor 5 3 2 0 3 9
7.Konyaspor 5 2 2 1 -1 7
8.Sivasspor 5 2 2 1 -1 7
9.Antalyaspor 5 2 2 1 -3 7
10.Göztepe 4 1 0 3 2 6
11.Kasımpaşa 5 1 2 2 -2 5
12.Rizespor 5 1 3 1 -10 4
13.Trabzonspor 3 0 0 3 0 3
14.Gazişehir Gaziantep 4 1 3 0 -3 3
15.Alanyaspor 5 0 2 3 -5 3
16.Bodrum FK 5 1 4 0 -5 3
17.Kayserispor 3 0 1 2 -1 2
18.Hatayspor 5 0 3 2 -5 2
19.Adana Demirspor 5 0 4 1 -7 1

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.