Tarih: 02.07.2015 18:14

Suriyeli Mültecilere Afyon`dan 1000 Çuval Un

Facebook Twitter Linked-in

Suriyeli mülteciler için Kilis’te kurulan tam otomatik ekmek fırınında ekmek yapılmak üzere Afyonkarahisar Belediyesi ve Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği işbirliğiyle toplanan 1000 çuval un yüklü 2 tır Vali Hakan Yusuf Güner’in katıldığı programla yola çıktı.

 

 


İstasyon meydanında gerçekleştirilen programa Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Müdürleri, Semerkand Vakfı 3. Merkez Başkanı İrfan Işık, Semerkand Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Mahmut Emin Birliktir, 3. Merkez Beşir Derneği Bölge Koordinatörü Mustafa Şahin, Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği İl Temsilcisi Şaban Korkmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

 


Kuran-ı Kerim ziyafeti ile başlayan programda sırasıyla günün anlam ve önemini belirtmek üzere 3. Merkez Beşir Derneği Bölge Koordinatörü Mustafa Şahin, Semerkand Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Semerkand Vakfı 3. Merkez Başkanı İrfan Işık ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban birer konuşma yaptılar.

 


Daha sonra kürsüye gelen Vali Hakan Yusuf Güner; “Öncelikle ramazan vesilesi ile hepinizin ramazanını bir kez daha kutluyorum. Bugün Belediyemiz ile Beşir Derneğinin yapmış olduğu güzel bir faaliyeti idrak etmek için buradayız. Tabii bazı işler vardır ki çapı ve büyüklüğü değil, niteliği son derece çarpıcı ve etkilidir.




Bugün baktığımız zaman belki iki tır çok basit bir dokunuş gibi algılanabilir, ama hem ramazan mübarek ayı münasebeti ile hem de insan olmanın insanları hayıra davet etmenin anahtarı olması vesilesi ile bu faaliyeti ve organizasyonu çok önemsiyorum. Onun için işimi bırakarak buraya İl Genel Meclis Başkanı kardeşimle beraber koşarak geldim.




Bir valinin bir işe nezaket göstererek katılması demek o işin önemli bir iş olduğu anlamına da gelir. Hepinizin bildiği gibi insan olmak, insanım demek hangi milliyete, hangi meşrebe, hangi ülkeye ait olursa olsun ünsiyet sahibi olmaktan geçer. Bir kişinin insan olması canlı olmasından farklı bir hususiyettir. Onun için şairler “Her beşer suretli insan olamaz” demişler.




Ancak insan olabilmek için ünsiyet sahibi olmak gerekiyor. Ünsiyet sahibi olmak ne demek, bir insan nasıl ünsiyet sahibi olur, bir insan kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi eğer bugünkü ifade ile belirtecek olursak kendisine yapılmasını istemediği bir hareketi başkasına yapmazsa o zaman insan olmuş olur. Yoksa beşer olarak, nebat olarak sadece varlığını devam ettirir.




İnsan olmanın şerefine vasıl olma ve bu hassasiyeti Afyonkarahisar şehrimizden bir nida olarak hissettirme bağlamında Belediyemizin ve Beşir Derneğimizin yapmış olduğu faaliyetin çok önem arz ettiğini düşünüyorum. Bizler devlet olarak çeşitli hizmetleri yapıyoruz. Hem halkımıza yönelik, hem Suriyeli kardeşlerimize yönelik birçok projemiz var. Mesela geldiğimizde ilk başlattığımız projelerden birisi “Sevgi” projesidir.




Sevgi projesinin açılımı Suriyelilere elimizi verelim gönüllerine inelim projesidir.  Valiliğimiz koordinatörlüğünde başlatılan ve belediyemiz dahil tüm kurum ve kuruluşların katkı sağladığı bu proje sayesinde ilimizde yaşamlarını sürdüren 1500 civarındaki Suriyelinin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.




Tüm bu çalışmalara sivil toplumun ciddi desteği vardır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız yine gerek ülkemizde yaşayan insanlarımız, gerekse bu şekildeki muhtaç kardeşlerimize yönelik birçok hizmeti yerine getiriyor. Ama bu hizmetler zaten devletimizin yaptığı ve yapması gereken rutin hizmetlerdir. Bunun bir devlet marifeti ile ayrıca yerel yönetim biriminin katkısı ile ekstra olarak kavranmış olması ve yerine getirilmiş olması Afyonkarahisar’ın ve bu kuruluşların güzelliğidir.



Ben bu açıdan katkısı bulunan herkesi yürekten tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah ünsiyet sahibi insanların, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin sayısını inşallah arttırır. Cenab-ı Allaha sadece ipek kaftanlar içerisinde yalılar, köşkler içerisinde saltanat halinde değil asıl böyle hayırlı işlere ulaşabileceğimizi ve ulaşmamız gerektiğini bir kez daha idrak etmiş olduk. Ben buradan bu vesile ile İbrahim Ethemi’de rahmetle hayırla yad ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum ve hayırlı olsun. “dedi.

 

 


Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Suriyeli mültecilere ekmek yapılması için gönderilen1000 çuval un yüklü iki tır yola çıktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —