Tarih: 07.08.2015 17:47

Cizre`de bombalı saldırı 1 sivil öldü

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütü PKK, yıllardır Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde döşediği patlayıcılarla, hem sivillerin hem de güvenlik güçlerinin canını yakıyor.



Örgüt, güvenlik güçleriyle birebir çatışmak yerine vurkaç taktiğiyle zarar vermeye çalışıyor. Şırnak`ın Cizre ilçe merkezinde önce gece bir minibüsün geçişi sırasında PKK`lılar yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada boş olan minibüsün sürücüsü Sahip Akıl, hayatını kaybetti.



Cizre`nin Nur Mahallesi Botaş Caddesi ile Varol Sokak`ın kesiştiği noktada, Sahip Akıl yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle 50 metre uzağa fırlayan Sahip Akıl, feci şekilde can verdi. Minibüs paramparça olurken patlayıcının döşendiği alanda yaklaşık bir metrelik çukur oluştu. Akıl`ın cesedi, otopsi işlemi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Akıl`ın yakınları sinir krizleri geçirdi.



Patlamadan sonra olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Bomba imha uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri, patlama alanında geniş çaplı inceleme yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.Zaman.com.tr




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —