Ahmet Karakuzu açıklama yaptı

Ahmet Karakuzu açıklama yaptı

Basına ve Halkımıza ;

Cumhuriyet Halk Partisi olağan kongre sürecinin başlaması ile hareketlenen siyaset yaşamı süreç yaklaştıkça makam-mevki derdinde olanlar tarafından çirkin bir duruma getirilmiştir. Öncelikle CHP’nin ‘eşit ve özgür bir yaşam’ mücadelesinde varolan bir genci olarak son günlerde yaşanan bazı gelişmelere değinmek istiyorum..


Bizler CHP’nin elitist bir parti değil ‘halkın partisi’ olması gerektiğine inanan ve bu uğurda mücadele eden gençleriz. Bilindiği üzere CHP Afyon gençlik kolları başkanlığım sürecimde de aktif olarak bu mücadelemi sürdürdüm.

 


Bizler CHP Afyon gençliği olarak geçmişten alışılagelmiş bir çok tabuyu yıktık. Bunlardan en önemlisi halkın içinde siyaset yapılmasını, bunu da elitistlerin ve kariyeristlerin değil, partimizin gerçek sahipleri olan biz halk çocuklarının gerçekleştirmesini savunduk..
Elbette bu mücadelemizden rahatsız olan elitist ve kariyerist kesim oldu. Görev yaptığım süreç içerisinde gençliğin partimize aktif olarak katılımından rahatsız olanlar, parti içinde hızla genç beyinlerin belirleyici rol almasını kendilerince tehlikeli bulanlar, hata yaptıklarında gençlik tarafından eleştrilenler tarafından sık sık iftiralara ve saldırılara maruz kaldık..Bütün bunlara rağmen hem içte hem dışta ki yobaz, gerici, faşist ve az olsun benim olsun düşüncesindekilerle mücadelemize yılmadan devam ettik.

 


Partimizin yan gücü değil öz gücüyüz dedik, Atatürk düşmanı ilan edildik..1968 kuşağı ve devrimci önderlerimize sahip çıktık, Denizleri, Mahirleri andık, 10 Kasım matem günü değil diriliş ve direniş günüdür dedik, bölücü ilan edildik..


Deniz Gezmiş ve yoldaşlarını, onunla omuz omuza mücadele veren Atilla Keskin ve ağabeyi Bora Gezmiş ile anmak bizim için onurdur.Bugün bizleri ve Denizlerin mirasını bölücü olarak nitelendirenler daha dün o etkinliği yaptığımızda Atilla abimizin kitaplarını imzalatmak için sıra bekleyen ve onun birlikte fotoğraf çektirmek için can atan kişilerdir. Kendilerine sorarım bugün ne değişti..?



Türk’ü ile , Kürt’ü ile , Laz’ı ile, Çerkes’i ile, Alevi’si, Sünni’si ile el ele omuz omuza vererek kurduğumuz Cumhuriyet’imize, bu mücadeleye ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e düşman olan, görüşleri-düşün yapısı herkesçe bilinen kimilerince ‘hür adam’ olarak nitelendirilen, aslında ‘sefil ve hain’ bir adam olan Said Nursi denilen şahsın sözü ile gururlanan, o sözü paylaşarak kendine rehber edinerek partimizi daha çok başarılı hale getirecek olduğunu düşünenler mi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkmaktadırlar..?
Bizler sol-sosyalist ideolojide olan insanlar olarak her daim Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktık.. Çıkmaya da devam edeceğiz.. Bizler hiçbir zaman değerlerimizi kullanarak makam-mevki sevdasına düşmedik, düşmeyiz de.. Çünkü hiçbir makam-mevki ve hiçbir koltuk , bizler için 6 Mayıs 1972’de Denizlerin kendi ayağıyla tekmelidiği idam sehpasından daha değerli değildir..

 


Atatürk’ü dilinden düşürmeyen koltuk sevdalıları bilsin ki bizler olduğumuz sürece ne Mustafa Kemal Atatürk maskesini takarak bir makam elde edebileceksiniz, ne de onun değerini düşürebileceksiniz..

 

 


Ben ve benim gibilerin halkın partisinde olmaması için mücadele ettiğini söyleyenler bilmelidir ki asıl devrin adamı olanların bu partide işi yoktur..! Bizler halkın ta kendisiyiz..

 


Sizler lüks otel lobilerinde, lüks araçlarınızda keyiflerinize devam edebilirsiniz..Çünkü bu halk için kaygılanan, geleceğimiz ve tam bağımsız bir Türkiye için mücadele eden bizler buradayız, olmaya da devam edeceğiz..



Nasıl ki kolejlerde, özel üniversitelerde eğitim almadan, ücretsiz dersane kazanabilmek için gecemizi gündüzümüze kattıysak, devletin okullarında –üniversitelerinde zor şartlar, faşist ve gerici baskılar yanında geçinme derdi ile okuyarak ve aynı zamanda halk mücadelesini sürdürdüysek siz burjuvalarla da mücadele etmesini iyi biliriz..
Bizim mücadelemiz, sizin gibi kapitalizmin pastasından pay almak değil, özgür ve eşit bir gelecek uğruna Gezi Direnişi’nde katledilen, cebinden 50 krş çıkan yoksul halk evladı Abdullah Cömert’in mücadelesidir..

 


Bizim mücadelemiz Berkin’in alamadığı ekmeği, Bilal’e yedirmeme mücadelesidir..
Bizim mücadelemiz 6. Filoyu denize döken yiğitlerin, ‘biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik’diyerek türkülerle, marşlarla ölümü karşılayanların mücadelesidir..
Bizim mücadelemiz 17’sinde yaşı büyütülerek asılan Erdal Eren’in mücadelesidir..

 

 


Bizim mücadelemiz Batı’dan Doğu’ya, Kuzey’den Güney’e tüm halkı örgütleyip bağımsızlık savaşı başlatan, emperyalizme ve kapitalizme demir yumruk gibi inen, Said Nursi gibi hainlere rağmen Cumhuriyeti’mizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesidir..

 

 


Bu mücadelenin zerresinde bulunmayanlar, tarihsel gerçekliğine sahip çıkmayıp her kesime şirin görünmeye çalışanlar, Gezi Direnişi’nin hiçbir noktasında var olmayanlar asıl bu partiden gidecek olan sizlersiniz..!

 

 


Bizler CHP’nin halkın partisi olma mücadelesinde bütün bu saldırılara, iftiralara karşı pes etmeden mücadelemizi her alanda sürdürdük. Lakin lüks otel lobilerinde siyaset yapanlar, son model jeeplerinden inmeden halk siyaseti yaptığını zannedenler bilmelidir ki CHP bizlerin, yani halkın partisidir..



Bugün elinde yönetim gücünü bulunduranlar, bizleri partimizden uzaklaştırabilirler lakin;
Sultandağı’nda kiraz emekçilerinin,
Şuhut’ta patates-pancar üreticilerimizin,
İscehisar’da mermer fabrikalarında zor koşullarda çalıştırılan emekçilerin,
Dazkırı’da,Dinar’da,Evciler’de,Çay’da, Başmakçı’da, Bayat’ta, Bolvadin’de, Çobanlar’da, Emirdağ’da, Hocalar’da,İhsaniye’de, Kızılören’de, Sandıklı’da, Sinanpaşa’da halkın partisinin bayrağını korkusuzca dalgalandıran, emeğini onurunu geleceğini satmayan, yoksul-ilerici halkımızın yüreklerinden, bizleri- emeklerimizi nasıl silebilirsiniz..?
Devrin adamı olana, halkın partisinde parası ve kariyeriyle bir makam mevki elde edeceğini düşünene açık ve net cevabımızdır..


‘ SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ ‘

Ahmet KARAKUZU


CHP Afyon Gençlik Örgütü
Önceki Dönem İl Başkanı

 

 



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.