Tarih: 10.09.2015 18:20

Yabancılarda doların yükselmesi bekleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, ülkedeki terör olaylarının yanı sıra doların daha da yükseleceği beklentisiyle yabancıların konut talebinde bir duraklama beklediklerini belirtti.


Dumankaya, “Kuveytli ortağımız Al-Mazaya memleketteki terör olayları nedeniyle telefon açıp bizden bilgi aldı.


Daha önce Mısır, Suriye ve Lübnan`a yatırım yapan Körfez`in orta direk yatırımcısı, İstanbul veya Türkiye`yi odağına almıştı. Ancak şu an yabancı yatırımcı da yerli yatırımcı gibi kurdaki yükselme beklentisiyle bekle-gör pozisyonuna geçti.


Çünkü insanlar doların şu an en üst noktaya ulaştığını düşünmüyor. Bu durumun fuardaki potansiyel yabancı yatırımcıya yönelik de aynı şekilde devam edeceğini öngörüyoruz.” dedi.



Dubai`deki Global City`scape Fuarı`nda projelerini yabancılara tanıtan Dumankaya, bu sene sattığı konut sayısını 1000`in üzerine çıkarmayı planlıyor. Dumankaya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, “Geçen yıl 800 civarında daire satışı yapmıştık.


Bu sene yüzde 20`nin üzerinde büyüme olacak. Bunda yabancı talepteki artışın da etkisi var. Nitekim geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 100 konuttan 30`unu yabancılara satıyoruz.” dedi. Şirket 2012`de her 100 konuttan 2`sini yabancılara satabiliyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —