Tarih: 26.09.2015 12:16

Taş Medresede bayramlaşma töreni yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Paylaşımın arttığı, kardeşlik duyguları ile birlik ve beraberlik ortamının geliştirildiği Kurban Bayramı vesilesiyle Valilikce düzenlenen genel bayramlaşma töreni Vali Hakan Yusuf Güner`in katılımıyla kentin kültürünü ve tarihi değerlerini yansıtan bir mekan olan Taş Medrese’de yapıldı.

 

 


Bayramlaşma törenine Vali Hakan Yusuf Güner`in yanı sıra Milletvekillerimiz Burcu Köksal, Ali Özkaya, Mehmet Parsak, Remziye Sıvacı, Halil Ürün, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Gökhan İsmet Gülmez, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcımız Bayram Eray, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcılarımız Erhan Günay, Mehmet Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, siyasi partilerin il başkanları, belediye meclis üyeleri, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, daire müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

 


Bayramlaşma tören sırasında sırasıyla Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Milletvekilleri söz alarak günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
Ülkemizde bayramların önemine değinerek sözlerine başlayan Vali Hakan Yusuf Güner ise; " Bugün insanların Cenab-ı Hakka yakınlaşmasına vesile olacak olan kurban bayramı için bir araya geldik. Hepimizin bildiği gibi dün arife idi, bugün ise bayram. Arife insanları ariflik makamına ulaştırıp kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmadığı, muhatabına, kendisine verdiği değer kadar değer verdiği bir gündür.




Kurban Bayramı ise bu yakınlık vesilesi ile Cenab-ı Hakka şükrünü eda etmek üzere, ne kanı ne de canı Cenab-ı Hakka ulaşmayacak olan, sadece manevi sadakatin gösterildiği bir görevin icra edildiği bir bayramdır.” dedi.
Afyonkarahisar’ın ilçeleriyle, merkeziyle çok güzel bir il olduğuna işaret eden Vali Hakan Yusuf Güner; “Türkiye’nin birçok ilinde görev yaptım. Afyonkarahisar, Valisi olduğum için söylemiyorum ilçeleriyle, merkeziyle, insanlarıyla, kültürüyle yaşantısıyla Türkiye’nin birçok iline örnek olacak güzel bir ilimiz.



Bu şehri huzur beldesi haline getirmek kardeşlikle mümkündür. Maalesef günümüzde insanlar şekil olarak, söz olarak kıyafet olarak insanlık vasfını çok iyi bir şekilde temsil etmekle birlikte asıl insanın, insanlık kelimesini içinde barındıran ünsiyet sağlama sorumluluğunu yeteri kadar taşıyamadığını gözlemliyoruz. İster ağa olalım, ister paşa olalım insan olarak Allah’a nasıl yakınlaşmaya çalışıyor isek, birbirimizin ayıplarını görerek, gözeterek konuşarak ancak köpürterek değil, tam tersi insan olmanın gereği olan şekilde birbirimize yardımcı olmaya çalışalım.”dedi.

 

 


Ülkemizde yaşanan acı olayların biran önce son bulmasını temenni eden Valimiz Güner “Kardeşliğin dolu dolu olduğu nice bayramlar diliyorum. Allah’tan şehitlerimize rahmet, gazilerimize huzurlu bir ömür diliyorum. Şu anda Türkiye’nin dört bir tarafında görev yapan Mehmetçiklerin alınlarından öpüyorum. O evlatları yetiştiren annelere ve babalara en kalbi şükranlarımı sunuyorum.



Bu şehrin Valisi olarak kapılarımızın, özellikle de gönül kapımızın sonuna kadar herkese açık olduğunu ve adaletli bir Vali’nin bu şehirde var olduğunu bir kez daha ifade ediyor, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum.” dedi
Taş Medrese’de yapılan bayramlaşma töreni konuşmaların ardından tamamlandı. Daha sonra ilimiz protokolü, huzurevinde bulunan yaşlılarımızı ziyaret ederek bayramlarını kutladılar. Vali Güner, Huzurevinde yaşlıları ziyareti sırasında yaptığı konuşmada,”Kıymetli büyüklerimiz, öncelikle kurban bayramınız kutlu olsun. Siz büyüklerimize hayırlı bayramlar dilemek ve bir bardak çay dahi olsa sizlerle paylaşalım, daha sonrada Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün ve huzur evimizin değerli çalışanlarına sizleri emanet edelim diyerek geldik.



Cenab-ı Allah Devletimize ve Aziz Milletimize zeval vermesin, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Eğer siz büyüklerimiz olamasaydınız bugün bu milletin şuanda hizmet eden evlatları var olmazdı. Büyüklerimizin bayramlarda bizim için yeri ayrıdır. Bu yönü ile hepinizin ellerinden öpüyorum. Cenab-ı Allah sizlere hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip eylesin. Burada görev yapan huzurevi personelimize de yapmış oldukları hayırlı işlerden dolayı bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.“ diyerek Valilik olarak her zaman yaşlı vatandaşlarımızın hizmetinde olduğunu sözlerine ekledi.

 


Vali Güner ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra sırasıyla Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan polislerimizi, Devlet Hastanesi`nde yatan hastalarımızı ve İl Jandarma Alay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerimizi ziyaret ederek Kurban Bayramlarını kutladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —