Tarih: 09.01.2016 20:11

Çöl "basın demokrasinin önemli vasıtalarındandır"

Facebook Twitter Linked-in

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" münasebetiyle ilgili bir kutlama mesajı yaynladı.



Başkan Mustafa Çöl yayınladığı mesajda; "Bilindiği gibi 10 Ocak günü gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 Sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana ülkemizde "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaktadır.



Gazetecilik, kamunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasında demokrasinin temel taşlarından biridir. Birey ve devlet arasındaki şeffaflığın sağlanmasına katkı sunan gazetecilik, yöneten ve yönetilen arasında kurduğumuz köprüye güç katmaktadır.



Basın, bilgi paylaşımının, halkı bilgilendirmenin ve demokrasinin en önemli vasıtalarından biridir. Halkın gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. Bu yönüyle basın, kamu görevi ifa etmekte, halkın meselelerini duyurarak kamuoyu oluşmasına katkıda bulunmaktadır.



Ancak; unutulmamalıdır ki toplum adına çok önemli görevleri olan basınımız, üstlendiği bu önemli görevini yerine getirirken, toplumsal değerlere de saygı göstermeli, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir.



Bu vesileyle Gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyor ve kendilerine mesleklerinde başarılar diliyorum."dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —