Tarih: 22.01.2016 19:43

Özkal öğrencilere tavsiyede bulundu

Facebook Twitter Linked-in

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı ilk döneminin sona ermesi sebebiyle tüm öğrencileri tebrik eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili Eğitimci Hatice Özkal, öğrencilere hem dinlenme hem de kendilerini geliştirme tavsiyesinde bulundu.



Öğrencilere tatilde kitap okuyarak da dinlenebileceklerini vurgulayan Milletvekili Özkal, anne babalara ise çocuklarını kırmadan eğitimin önemini anlatmaları gerektiğini söyledi.



Öğrenci ve öğretmenlerin bir eğitim öğretim yarıyılını daha geride bıraktığını hatırlatan Eğitimci Milletvekili Hatice Özkal, öğretmen ve öğrencilere iyi tatiller temennisinde bulundu. Türkiye’nin geleceğini gençlerin şekillendireceğini ifade eden Hatice Özkal, gençlerden hem kendileri hem de ülkeleri için eğitim yıllarını en iyi şekilde değerlendirmelerini istedi.



Yeni eğitim öğretim yılına en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için yarıyıl tatili dinlenerek geçirmelerinin önemine değinen Özkal, “En iyi eğitimi almaları için hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor. Öğrenci kardeşlerimizden de beklentimiz derslerine çok çalışarak hem geleceklerini en iyi şekillendirmeleri, hem de ailelerine ve ülkelerine yararlı olmaları. Hepsine iyi bir tatil diliyorum.



Tatilde derslerini ihmal etmeden dinlenmelerini tavsiye ediyorum. Kitap okumanın da bir dinlenme yöntemi olduğunu unutmasınlar. Resim yaparak, kitap okuyarak eğitim ortamından kopmadan bir tatil geçirmeleri mümkün. İkinci döneme başlamadan önce ilk dönem ve geçmiş yılların muhasebesini yapmaları faydalı olacaktır.



‘Nerede eksiğim var’, ‘nereyi eksik öğrendim’ şeklinde bir değerlendirme ile yeni döneme çok daha iyi şekilde hazır olarak başlamaları kendileri açısından son derece faydalı olacaktır” şeklinde konuştu.



Ailelerden çocuklarına karşı anlayışlı olmalarını da tavsiye eden Milletvekili Hatice Özkal, çocukların ailelerini örnek aldığını hatırlattı. Hem ailelere hem öğretmenlere emeklerinden dolayı teşekkür eden Özkal, “Öğrencilerimizin notları düşük ya da kırık olabilir.



Bu süreçte kendilerini kırmadan, üzmeden eğitimin önemi anlatılmalıdır. Tatilde çocuklarımızla ilgilenerek, onlara örnek olarak ikinci döneme hazırlanmalarına yardımcı olabilirsiniz. Öğrencilerimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.



Hükümetimiz geleceğin teminatı çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak için gerekli tedbirleri almaktadır. Bu konuda ailelerimiz, okul yönetimlerimizle işbirliği ve çocuklarıyla yakından ilgilenmeliler.



Ayrıca karda, yağmurda bütün zaman ve emeklerini öğrencilerimize harcayan vefakar meslektaşlarım öğretmenlerimize de teşekkür ediyor, iyi tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —