Köksal "Mehmet Akif, bugünlere örnek olmalı"

Köksal

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İstiklal Marşı`nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy`un yaşantısının herkes tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İstiklal Marşı`nın Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde kabulünün yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İstiklal Marşı`nın zor şartlarda yazıldığını ifade eden Köksal, "İstiklal Marşımız, ülkemizin zor zamanlarında, Milli Mücadele`nin en yoğun günlerinde yazılmıştır. İstiklal Marşı, milletimize umut olmuş, ilk dizesinden son dizesine kadar her zaman milletimize yol gösterici olmuştur" dedi.


ÖDÜLÜ REDDETMİŞTİ


İstiklal Marşı`nın şairi Mehmet Akif Ersoy`un örnek alınması gerektiğini söyleyen Köksal, "Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı`nın kabul edilmesinden sonra kendisine teklif edilen ödülü reddetmiştir. Mehmet Akif`in kendi ihtiyacı olmasına rağmen, bu ödülü reddetmesinde alınacak dersler vardır.


Faturası bile tutulamayan, kaç bin liralık olduğu bile tahmin edilemeyen hediyeleri, saatleri göğsünü gere gere kullanan bakanlar, milletvekilleri, Mehmet Akif`i örnek almalı" diye konuştu.

 



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.