Makedonya`da özel uçak düştü

Makedonya`da özel uçak düştü

Makedonya`nın başkenti Üsküp yakınlarında, Almanya`yla ait ticari faaliyetler gerçekleştiren yolcuları taşıyan uçak, havadayken sinyali kaybedildikten bir süre sonra düştü.



Makedonya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Trevizo`dan havalanan ticari uçağın, saat 17:40 sularında Üsküp Havalimanı`nın 10 kilometre güneyinde radardan kaybolduğu belirtildi.




Açıklamada, İtalya`nın Treviso şehrinden kalkış yapan uçağın, Makedonya`ya yakıt ikmali yapmak için geldiği, havaalanına 10 kilometre uzaklıktayken uçuş radarında kaybolduğu belirtildi.




Piper Seneca 2 tipi, 6 kişi kapasiteli ticari uçağın Veles yakınlarında, muhtemelen yakıtının bitmesi nedeniyle düştüğü aktarıldı. Çok sayıda güvenlik görevlisi ve ambulansın sevk edildiği olay yerine basın mensupları alınmadı.


4 İTALYAN, 2 KOSOVALI


Kazada hayatını kaybedenlerin 4`ünün İtalyan, 2`sinin de Kosova vatandaşı olduğu öğrendildi. Hayatını kaybeden Kosovalıların Beçay soyisimli kardeşler olduğu, kardeşlerden birinin isminin Visar olduğu öğrenildi.



Ölen kardeşlerin yatırımcı oldukları ve İstog`da bir uçuş kulübü açmak için yola çıktıkları ifade ediliyor.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.DHA


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.