Hastaneler acemi kasaplarla doldu taştı

Hastaneler acemi kasaplarla doldu taştı

Kurban yerine kendini kesen acemi kasaplar, sokakları mezbahaya çeviren vatandaşlar... Yurttan kurban manzaraları

KURBAN KESİM BÖLGELERİ DOLDU TAŞTI


İSTANBUL`da kurban bayramının ilk gününde kurban satış ve kesim noktalarında izdiham yaşandı. Kurban kesim merkezlerine geliş ve gidişte ayrıca kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.
 


Bayram namazının ardından araçlarıyla kurban satış noktalarına gelen vatandaşlar yoğun bir trafiğin oluşmasına neden oldu. Sultançiftliği`nde 25 bin büyük ve küçükbaş hayvan kapasiteli modern kurban satış merkezi de yoğunluktan nasibini aldı. Daha önceden hayvanlarını satın alan vatandaşlardan bazıları, kesim sırasını uzayınca başka arayışlara girdiler.


Birçok vatandaş satın aldıkları çadırların önünde kurbanını kesti. Belediye ekipleri ise sık sık yaptıkları anonslarla, hayvanların sadece kesim çadırları içinde kesilmesi uyarısında bulundular. Bazı vatandaşlar ise, buldukları boş alanlarda kurbanların kesti.





ACEMİ KASAPLAR HASTANELERE AKIN ETTİ


KURBAN Bayramının ilk gününde Kayseri’de kurbanlıkları keserken yaralanan 30 kişi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
 


Bayram namazının ardından Kayseri’de vatandaşlar, büyük ve küçükbaş hayvan kesimine başladı. Kurbanlıklarını kesmek isterken kaza sonucu çok sayıda acemi kasap yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve büyükbaş hayvanların boynuz ile tekme darbelerine maruz kalan yaklaşık 30 kişi, acil servise koştu. 112 Acil sağlık ekipleri ve kendi otomobilleri ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen yaralılar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.





HASTANELERE KOŞTULAR


KURBAN bayramının ilk günü hastaneler yine acemi kasapların akınına uğradı. Kurban ile birlikte kendilerini de kesen acemi kasaplar, hastanenin acil servisine koştular. Kendilerini yaralayan acemi kasaplar, yakınları tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin acil servisine getirildiler. Yaralılardan bazıları, ayakta yapılan müdahaleden sonra hastaneden ayrıldılar.
 




SİVAS`TA KURBAN MANZARALARI


SİVAS`ta Kurban Bayramı alışıldık görüntülere sahne oldu. Tüm uyarılara karşın kesim yerlerinde çocukların çokluğu dikkat çekti. Sahiplerinin elinden kaçan bir koyun uzun uğraşılar sonucu yakalandı.
 
 


Sivas`ta sabah bayram namazının kılınmasıyla birlikte vatandaşlar, satın aldıkları kurbanlar ile birlikte belediyenin belirlediği kesim noktalarına akın etti. Burada özellikle büyükbaş hayvanlar, traktör arkasına takılan vinç yardımı ile bacağından kaldırarak kurban edildi. Yapılan tüm uyarılara rağmen kesim yerlerinde çocukların çokluğu dikkat çekti. Bazı çocuklar, hayvanların kurban edilişini korku içerisinde takip etti. Sivas Belediyesi`nin belirlediği kesim yerlerinden Pazartesi Pazarı içerisinde araçtan indirilirken sahiplerinin elinden kaçan bir tosun kıska süreli panik yarattı. Kesim alanının içerisine kaçan hayvan, kısa bir kovalamaca sonrası yakalanarak kurban edildi. Bazı uzak mahallelerde ise hayvanların sokak ve bahçelerde kesildiği görüldü.
 
 


Kurban bayramlarında alışılagelmişin dışında bu kez kurbanlık bir koyun sahiplerinin elinden kaçtı. Dedebalı Mahallesi`nde bahçede kurban edilmek istenen bin liralık koyun, sahibi Veysel Kandemir`in elinden kurtuldu. Kaçan koyun ile sahipleri arasında sokaklarda kovalamaca yaşandı. Zaman zaman ana caddelere inen koyun, sürücülere de zor anlar yaşattı. Yaklaşık 2 kilometrelik bir kovalamacanın ardından Aksu Park içerisine giren koyun, çevredekilerin de yardımı ile yakalanarak götürüldü.



İSTANBUL`DAN KAÇAK KESİM MANZARALARI


İSTANBUL`da yine bazı yerlerde kaçak kesimler vardı. Başakşehir Şahintepesi`nde birçok kişi kurbanlıklarını boş arazide kesti.
 


Buradaki bazı kişileri kurbanlıkları ücret karşılığında kesti. Azerbaycan vatandaşı olduğunu söyleyen Necat Ahmedov, “Buraya Kurban Bayramı`nda sırf kesim yapmak için geldim. Küçükbaş kurbanlıkları 50 TL`ye kesiyorum. 1 saat içinde toplam 100 tane kurban kestim. Bayramdan sonra tekrar memleketime döneceğim" dedi. Kurban kesmek için yakın yer bulamadıklarını söyleyen bazı vatandaşlar ise, boş arazide kurban kestiklerini söyledi. 
 


Tüm uyarılara rağmen bazı vatandaşlar kurbanlıklarını evin bahçelerinde , yeşillik alanlarda ve oto yıkama dükkanlarında kesti. İstanbul`un bazı semtlerinde yeşillik alanlarda kesilen kurbanlıklar aynı alanda etler parçalara ayrıldı. Kağıthane`de bir sitenin bahçesinde büyükbaş kurbanlık kesildi.



İstanbul`un bazı semtlerindeki oto yıkama dükkanları kurban kesim alanlarına çevrildi. Beyoğlu`nda bir oto yıkama dükkanında kurbanlıklarını kestiren vatandaşlar sokak ortasında uygunsuz koşullarda kurban etlerini kesti. Kesilen bazı etlerin asfalta konulduğu görüldü.




İZMİR`DE BU KURBAN BAYRAMINDA DA BİLDİK MANZARALAR


İZMİR`de bu Kurban Bayramı`nda da geçen yıllardaki bildik manzaralar ortaya çıktı. Kesim yerlerinin yetersiz kalması üzerine bir çok kişi boş buldukları arazileri tercih edip, çocukların gözleri önünde kurbanlarını kesti. Bayramda ilginç insan hikayeleri de ortaya çıktı. 
 
 


Kentte bayram namazından sonra kurban kesme telaşı başladı. Kurbanlarını günler öncesinden alanlar, kurban kesim yerlerinin yetersiz kalması nedeniyle, boş buldukları arazilerde kesim yapmak durumunda kaldı ve geçen yıllardaki manzara bu yıl da değişmedi. Arazinin bir bölümüne kesilen kurbanlardan geriye kalan atıklar bırakıldı, diğer bölümünde ise, et parçalama işlemleri yapıldı.



Bu anlarda insanların et parçalama çabaları sırasında ilginç görüntüler da yaşandı. Kimisi, kestiği kurbanın fotoğrafını cep telefonuyla çekti, kimisi de, etleri taşıyıp kesmekte zorlandı. Uzmanların tüm uyarılarına rağmen çocukların kurban kesimlerini izlemeleri dikkat çekti. 


ELİNE MÜZİK ALETİ DEĞİL, BIÇAK ALDI 


Kurban bayramlarında kasaplara ilginin artması, mesleği kasaplık olmayan bazı kişiler için ekmek kapısı açtı. Normal zamanlarda müzisyenlik yapan, davul çalan Yunus Baş, arkadaşlarıyla Balçova hayvan pazarına gelerek kasaplık yaptı. 
 
 


Yunus Baş, "Az bir kasaplık deneyimim var. Bu nedenle ben de bayramı fırsat bilip kasaplık yapmak için buraya geldim. Arkadaşlarımla, ihtiyaç duyanların kurbanlarını kesiyoruz" dedi. 
 


EŞİNİN ELİNİ KESTİ, İŞ BAŞA DÜŞTÜ
 


Kurbanı kesmeye çalıştıkları sırada Binnur Çetinkaya`nın, kazayla eşi Bayram Çetinkaya`yı elinden yaralaması üzerine, zorlu iş kendisine kaldı. Kurbanın kesilmesinin ardından derisinin yüzülmesi ve etlerinin parçalanması işini, Binnur Çetinkaya tek başına yapmak zorunda kaldı. Binnur Çetinkaya`ya zaman zaman annesi Emine Çetinkaya da, satırla yardım etti. 
 
 


Kurbanlıklarını güçlükle taşıyan bazı vatandaşlar da kendilerine göre sistemler buldu. Kimisi koyunun iki ön ayağını kaldırıp arka iki ayağı üzerinde götürmeye çalıştı. Kimisi de, kurbanlık hayvanın kesilmiş olanları görüp ürkmemesi için, gözlerini tişörtleriyle kapatıp, kesim alanına götürdü. 


PAZARLIKLAR İLK GÜN DE SÜRDÜ


Kurban pazarında bayram günü de alışveriş devam etti. Bazı vatandaşlar, fiyatların daha uygun olabileceğini düşünüp bayramın ilk gün kurban almaya çalıştı. 
 
 


Ağrı`dan getirdiği koyunları, Üçkuyular`daki kurbanlık pazarında satmaya çalışan Mehmet Yıldız, satışlardan memnun kaldıklarını anlattı. Ağrı`dan 100 koç getirdiğini bunlardan geriye 10 koçun kaldığını söyleyen Mehmet Yıldız, "Satışlarımız iyiydi. Kurbanlıkları 550 ile 800 TL arasında sattık. Bayram başlasa da fiyatlarda, indirim olmadı" dedi. 
 



MANİSA`DA KURBAN MANZARALARI


MANİSA`da vatandaşlar kılınan bayram namazının ardından kurbanlıklarını kesmek için kesim yerlerine akın etti. Kadın kasapların dikkat çektiği kesim yerlerinde, ilginç görüntüler ortaya çıktı. 
 
 


Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi tarafından belirlenen Alaybey Mahallesi, Cumartesi pazaryeri, Laleli cumartesi pazaryeri, Karaköy pazaryeri, yeni Perşembe pazaryeri, Nurlupınar Mahallesi pazaryeri ve Horozköy Yenipazar yerinde sabahın erken saatlerinden itibaren hareketlilik başladı. Bazı vatandaşlar evlerinin bahçesinde kesim yaptı. Kimi vatandaşlar kurbanlarını görevli kasaplara kestirirken, kimi vatandaşlar ise bıçağı ele alıp kurbanlığını kendisi kesti. Bazı vatandaşlar büyükbaş kurbanlıkların acizliğine uğrayarak, düştü.
 
 


Kurban kesim yerlerinde özellikle kadın kasaplar dikkat çekti. Eşlerine yardım için bıçağı ellerine alan kadınlar, et keserken; gösterdikleri marifetlerle erkeklere taş çıkardı. 


BELEDİYEDEN KAHVALTI STANDI


Şehzadeler Belediyesi tarafından belirlenen kurban kesim yerinde ise sabahın erken saatlerinde kurbanlarını kesmek için kahvaltı yapmadan gelen vatandaşlar için yiyecek standı açıldı. Stantta vatandaşlara meyve suyu, soğuk sandviç, kuru pasta ve çay ikram etti. Bu arada kurbanlıklarını kesmeye çalışırken ellerini, kollarını ve bacaklarını yaralayan acemi kasaplar, Manisa`daki çeşitli hastanelere başvurarak ayakta tedavi oldu. 


KURBAN KESİMİ YASAK DİNLEMEDİ


MANİSA`nın Turgutlu İlçesi`nde kurban kesim yerleri dışında kesim yapanlara para cezası uygulanacağının açıklamasına rağmen sokaklarda ve arazilerde, sağlıksız koşullar altında kesimler yapıldı.
 
 


Turgutlu`da kurban satış ve kesim yerleri belirlenmesine rağmen, bazı kişiler yasağa aldırmadan kurbanlarını hayvan pazarında kestirdi. Kentin birçok farklı noktasında ilkel ve sağlıksız koşullarda yasak kesimler gerçekleşti. İhbar üzerine Turgutlu İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan pazarına ekip gönderdi.
 


Pazar yerine kurban almaya gelen Halil İbrahim Yıldız, "Devlet memuruyum. Bu sabah namazımızı kıldıktan sonra kurban almaya geldik. Ancak gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Turgutlu`ya bu manzara yakışmıyor" dedi. Pazar yerinde kurbanlığını kestiren vatandaşlardan Evfak Alagöz ise "Kurbanlık almaya geldik ve şuracıkta kestirdik. Kesim sırası mırası yok. İşimiz halettik dönüyoruz" diye konuştu.
 


Turgutlu İlçesi Koşu Kırı Mevkii`nde açılan hayvan pazarında satıcıların bir çoğu umduğunu bulamadı. Birçok hayvan sahibi kurbanlıkların yarısından fazlasını satamadan bayramı karşıladı. Satıcılar vatandaşların ekonomik nedenlerle kurbana pek rağbet göstermediğini öne sürdü.
 


Bayram günü yine tezgahlarının başında duran ve ellerindeki hayvanları satmaya çalışan üreticiler büyük bir indirime de gitti. Ortalama 850 ile 900 TL arasında satışa çıkan küçük baş hayvan fiyatı Kurban Bayramı`nın ilk gününde 500 TL`ye kadar düştü. Üretici İsa Gümüş "Geçtiğimiz yıl satışlar daha iyiydi ancak bu sene umduğumuzu bulamadık. Ülkenin farklı bölgelerinden gelen satıcılar için iyi bir pazar geçmedi. 9 bin TL olan dana 6 bin TL`ye kadar düştü. Buradaki üreticiler elde kalan hayvanları indirime giderek satmak istiyor" dedi.



SAMSUN`DA BAYRAM MANZARALARI


SAMSUN`da bayram namazı sonrasında vatandaşlar kurbanlarını kesmek için önceden belirlenen alanlara gitti. Bazı kişiler ise kurbanlarını yine boş arazilerde ve tarlalarda kesti.

Samsun`da vatandaşlar hayvanlarını kurban pazarlarının yanı sıra boş arazilerde, tarla ve bahçelerde kesti. Bazı vatandaşlar ise belediyelerin gösterdiği kurban kesim alanlarını tercih etti. Küçük yaştaki çocuklar yine kurban kesimini korku dolu gözlerle izledi. Kurban kesim alanlarında kurban derilerini toplamak isteyen görevliler de vatandaşlarla görüştü.

Yaprak KOÇER- Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)


BURSA`DA SOKAKLAR MEZBAHAYA DÖNDÜ

BURSA`da günler öncesinden kurban kesim yerlerinin duyurulmasına rağmen bazı kişiler sokaklarda, otoparklarda ve pazar alanlarında kurban kesince bu yerler mezbahaya döndü.

Kurban Bayramı`ndan günler öncesinde kurban kesim yapılacak alanların duyurulmasına rağmen, bazı vatandaşlar yine kendi yöntemleriyle yasak olan alanlarda kurban kesti. Merkez Osmangazi ilçesi Soğanlı ve Alemdar mahallelerinde, bazı vatandaşlar evlerinin önünde kesim yaparken bazıları ise park, bahçe, otopark ve boş arazilerde kurban kesti. Ortalık kan gölüne dönerken, küçük çocuklar bu anlara tanıklık etti.
 


KAÇAN BOĞA AVM`Yİ BİRBİRİNE KATTI


BURSA’da hayvan pazarından alınan kurbanlık boğa, evin önünde kamyonetten indirilirken kaçtı. Caddelerde araçlar arasından geçip karşısına çıkanlara saldıran boğa, 2 saat sonra AVM girişinde güçlükle yakalanabildi.
 
 


Olay, merkez Osmangazi İlçesi`nde meydana geldi. Bayram namazının ardından kurbanlıkların satıldığı hayvan pazarına giden Hasan Aziz, 800 kilo ağırlığında boğa satın aldı. Küçük Balıklı Mahallesi’ndeki evin önüne getirilen boğa, araçtan indirilirken kaçtı. Yalova Yolu Caddesi’nde bir süre araçlar arasından kaçan ve önene gelene saldıran boğa, Kent Meydanı Alışveriş Merkezi’nin bahçesine girdi.
 


Alışveriş merkezine girmesini önlenen boğanın yakalanması için Osmangazi Belediyesi Kurban Yakalama Timleri’nden yardım istendi. Bölgeye gelen ekipler çevrede güvenlik önlemi aldı. Timler, boğaya 2 uyuşturucu iğne fırlattı. Buna karşın sakinleşmeyen boğa sıkıştırıldığı yerden kurtularak AVM’nin girişine daldı. Burada kalabalığın üzerine gelen boğa, sahibi Hasan Aziz ve yakınları tarafından yakalandı. 
 


Boğa güçlükle kamyonete alınarak kesim yerine götürüldü.


187 ACEMİ KASAP HASTANELİK OLDU


BURSA`da, kurban keserken veya et doğrarken kendilerini yaralayan 187 kişi hastanelik oldu. Bursa`da acemi kasaplar hastanelere yine akın etti. Bayram namazının ardından kurban kesmeye başlayan acemi kasaplardan 17`si 112 Acil servis ambulansıyla hastanelere kaldırılırken, 170 kişi de kendi imkanlarıyla hastaneye gitti. Yaralılar arasında, kesilirken çırpınan kurbanlıkların darbe alan çocuklar da bulunuyordu.



ACEMİ KASAPLAR SAHNEDE


KURBAN Bayramı klasiği olan acemi kasaplar yine sahneye çıktı. Konya`da 70, Aksaray`da 40, Karaman 30 kişi kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralandı hastanelerin acil servisine başvurdu. 
 


Konyalılar, bayramın birinci gününde bayram namazının ardından kurban kesim yerlerine giderek kurbanlarını kesti. Bazı kesim yerlerinde büyükbaş hayvanlar, vinç veya iş makinesine tek ayaklarından zincirle bağlanıp kesildi. Kendi imkanlarıyla kurbanlıklarını kesmek isteyenler ise zor anlar yaşadı. Kadınlar da ellerine bıçakları alıp, kesilen kurbanların yüzülmesine yardım etti. 
 


Bazıları da tüm uyarılara karşın rastgele yerlerde kurbanlarını keserken, küçük çocukların bu manzaraları korkarak izlemesi dikkati çekti.
 




İNEĞİ KESERKEN BACAĞIMIZI KESTİK


TOKAT`ta Kurban Bayramı dolayısıyla kurban keserken yaralananlar hastanelere akın etti. 
 


Tokat`ta Kurban Bayramı namazının kurbanlıklarını alanlar, belediyenin belirlediği kesim yerlerine gitti. Burada büyük ve küçükbaş hayvanlar peş peşe kurban edildi. Belediye kesim yerlerinin dışında boş arsalarda da kesim yapıldığı görüldü. Kurban keserken vücutlarının çeşitli yerlerini yaralanan 20 kişi ise Tokat Devlet Hastanesi acil servise başvurdu. Çoğunlukla ellerini, kollarını ve bacaklarını yaralayan acemi kasaplar burada tedaviye alındı. Akşama kadar sayının artabileceği belirtildi. 
 
 


Hastaneye başvuranlardan Serdar Çiçek, "İneği keserken bacağımızı kestik. Çok şükür bir şeyimiz yok" dedi.



KURBAN KESERKEN KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLDÜ


ERZURUM`da Kurban Bayramı`nın birinci günü yine istenmeyen görüntüler yaşandı. Kaçan kurbanlıklar Büyükşehir Belediyesi`nce oluşturulan `Kurban yakalama timi` tarafından uyuşturucu iğne atan tüfeklerle etkisiz hale getirildi. Erzurum`da 40 yaşındaki Ali Suvarıcı, kurban keserken kalp krizi geçirip öldü, hastanelerin acil servisleri de kesim sırasında yaralanan acemi kasaplarla doldu taştı.
 
 


Kurban kesimi sırasında sırasında sahiplerinin ya da kasapların elinden kaçan kurbanlıklar, Erzurum sokaklarında heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Kurbanlıkları yakalamaya çalışırken yaralananlar da oldu. Sahiplerinin yakalayamadığı kurbanlıklar için, Büyükşehir Belediyesi`nin `Kurban yakalama timini` aranarak yardım istendi. Gelen ekipler, uyuşturucu iğne atan silahlarla vurdukları kurbanlıkları bayıltarak etkisiz hale getirdi.
 
 


Merkez Palandöken ilçesinde Burak Tektaş, vatandaş geceden evin bahçesine bağladığı boğayı kesmek için kasapla birlikte yanına gittiklerinde neye uğradıklarını şaşırdı. Kendilerine saldıran boğadan eve ve bahçenin dışına kaçarak canlarını kurtardı. Evin bahçesinde kalan boğanın saldırması nedeniyle yaklaşık 2 saat boyunca eve kimse girip çıkamadı. Zaman zaman 2 metre yükseklikteki bahçenin duvarlarından atlamaya çalışan boğa gelen Kurban Yakalama Timi, tarafından uyuşturulması sonrası evde mahsur kalanlar dışarı çıktı.
 


YİNE SOKAKLARDA KESİM 


Belediyenin uyarılarına rağmen bazı yerlerde kurbanlar yine sokaklarda ve çocukların gözü önünde kesildi. Kurban kesimi sırasında bazı çocuklar korkup kaçtı. 
 
 
 


Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaralanan acemi kasaplar, hastanelerin acil servislerine akın etti.



YOZGAT`TA 32 ACEMİ KASAP HASTANELİK OLDU


YOZGAT’ta kurbanlık kesimlerinin başlamasıyla birlikte tekme ve boynuz darbelene baruz kalıp, çeşitli yerlerini kestiren acemi kasaplardan 32 kişiye acil servislerde müdahale edildi.
 
 


Yozgat şehir merkezinde sabah 08.00`den itibaren belirlenen bölgelerde vatandaşlar kurbanlıklarını kesmeye başladı. Yozgat Devlet Hastanesi ve Üniversite Hastanesinin acil servisleri, el ve bacak bölgelerinden bıçak kesiği ile boynuz ve tekme darbelerinyle yaralanan 32 kişiye tıbbi müdahalede bulunuldu. Ayrıca el ve ayağına ip dolanması sonucu yaralananlar da oldu. Kurban kesimi sırasında bacağından yaralanan 30 yaşındaki Murat Duyar, "Kurbanın derisini yüzüyordum, bıçak deriyi kesip bacağıma saplandı" dedi.
 
 
 



BOLU`DA BAYRAMIN İLK GÜNÜ KURBAN PAZARLARI DOLDU
 


BOLU`da, kurban alışverişini bayramın ilk gününe bırakanlar hayvan pazarına akın etti.

Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Kuruçay mevkiindeki hayvan pazarının yolunu tuttu. Aileler, hayvan yetiştiricileriyle kurbanlık pazarlığına tutuşurken, çocuklar küçükbaş kurbanlıkları sevmek için yanlarına gitti. Çocuklar, hayvanların başlarına ve boynuzlarına dokunarak sevdi. Vatandaşlar, uzun pazarlıklar sonucunda aldıkları kurbanlıklarla evlerinin yolunu tuttu. Bazıları kurbanlıkları araçlarının bagajında, bazıları da arka koltukta eve götürdü.
 
 


Kentte kurban kesenlerin bir çoğu mezbahaneleri ve belediyenin kesim alanlarını tercih ederken bazı vatandaşlar da evlerinin bahçelerinde ve tarlalarda kesti.
 




HASTANELER ACEMİ KASAPLARLA DOLDU


ESKİŞEHİR, Kütahya ve Bilecik`te çok sayıda kişi kurbanlık keserken kendi kendilerini yaraladı. Eskişehir`de 123, Kütahya`da 112 ve Bilecik`te de 76 kişi kurban kesimi sırasında yaralandı.
 
 


Eskişehir`de vatandaşların büyük çoğunluğu belediyelerin belirledikleri yerlerde kurban kesimlerini yaptırdı. Kurban kesimi sırasında kaza sonucu kendi kendini el, kol ve bacaklarından yaralayan çok sayıda kişi özel araçlarıyla ve ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere götürüldü. Hastanelerin acil servislerinde gerekli tedavileri yapılan acemi kasaplar daha sonra taburcu edilerek evlerine gönderildi.
 
 


Kütahya ve Bilecik`te de vatandaşlar belediyelerin belirlediği yerlerde kurbanlıklarını kestirdi, sokak ve caddelerde kurban kesenlere rastlanılmadı. 
 



ŞANLIURFA`DA KAÇAN BOĞALAR ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI


ŞANLIURFA’da, kesimin yapılacağı alana götürülürken sahibinin elinden kaçan 3 boğa, ortalığı birbirine kattı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile düğün salonu bahçesine giren boğalar, yakalamak isteyenleri uzun süre uğraştırdı, çevredekiler arasında da paniğe neden oldu.

İsmail Küçük ve Seyit Burak, bayramda kesmek üzere pazardan satın aldıkları boğaları sabah saatlerinde Yenişehir Mahallesi`ndeki kesim alanına getirdi. Kamyonetle kesilmek üzere alana getirilen boğalar ise bir anda sahiplerinin elinden kurtularak kaçmaya başladı. Mahallede paniğe neden olan boğaları yakalamak isteyen sahipleri uzun süre peşinden koşturdu ancak başarılı olamadı.



Bunun üzerine vatandaşların yardım istediği belediye görevlileri, boğaların peşine düştü. Kurbanlıkları yakalama timinin peşine düştüğü ve kilometrelerce kaçan boğalardan birisi Çevir Kuvvet Şube Müdürlüğü, diğeri ise bir düğün salonunun bahçesinde görevlilerin tüfekle vurduğu sakinleştirici iğne ile yakalanarak kesim alanına götürüldü.
 
 


Akabe Mahallesi`nde ise kaçan bir boğa, görevlilerin 2 saatlik kovalamacasının ardından Küçük Sanayi Sitesi`nde görevliler tarafından yakalandı, ardından ve sahibi tarafından kamyonetle kesim alanına götürüldü.
 


153 ACEMİ KASAP KENDİNİ KESTİ


ŞANLIURFA`da Kurban Bayramı`nın ilk gününde kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralanan 153 acemi kasap hastanelik oldu. 
 


Kurban bayramı dolayısıyla kentin çeşitli noktalarında kurbanlıklarını kesmeye çalışan vatandaşlar, kesim sırasında kendilerini yaralayarak, hastanelerde tedaviye alındı. Kurbanı keserken el ve ayaklarından kendisini yaralayan aralarında kadınların da bulunduğu 153 acemi kasap, acil servisteki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
 





ÇORLU`DA KURBANLAR ÇOCUKLARIN ÖNÜNDE KESİLDİ
 


TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde mezbahaların yoğun olması nedeniyle kurbanlıklar belediyenin gösterdiği pazar yerlerinde de kesildi. Kadın kasaplarında olduğu pazar yerinde kurbanlıkların yine çocukların gözü önünde kesilmesi dikkat çekti.
 
 


Kurban Bayramı’nda kurbanlık alanlar, kesin işlemleri için gittiği Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait mezbahada yoğunluğu arttırdı. Çorlu Belediyesi de yoğun kalabalık nedeniyle mezbahanın yanı sıra halk Pazar yerlerini kesim için açtı. Kadın kasapların da olduğu Pazar yerinde, kurbanlıkların çocukların gözü önünde kesilmesi dikkat çekti.
 
 


Bazı çocuklar ise kurbanlıklar kesilirken korkarak gözlerini kapatınca çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı. Çorlu’da iki acemi kasap elini keserek Çorlu Devlet Hastanesi acil servisine gelerek tedavi oldu.





ACİL SERVİSLERDE ACEMİ KASAP MESAİSİ

MANİSA`da kurbanlıklarını keserken, çeşitli yerlerinden yaralanan acemi kasaplar hastanelere akın etti. 

Manisa`da kurbanlıklarını alan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde belediyelerin belirlediği kesim yerlerinin yolunu tuttu. Kurbanlıklarını keserken el, kol, ayak ve bacaklarından yaralananlar hastanelerin acil servislerine getirildi. Acemi kasapların çoğunluğu kendilerine ait özel araçla gelirken, durumu ağır olanlar ise ambulansla getirildi. Manisa Devlet Hastanesi, Merkez Efendi Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi`ne getirilen yaklaşık 100 yaralının tedavileri yapıldı. Hastanelere gelen acemi kasapların çoğu, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi. Turgutlu`da da 2`si ağır olmak üzere 25 kişi kurban keserken yaralandı. Ağır yaralı olduğu bildirilen 46 yaşındaki Hakan Oğuz ve 29 yaşındaki İlhan Durmuş, Turgutlu Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.
 




ANTALYA`DA ÇOCUKLAR KURBAN KESİMLERİNİ İZLEDİ


ANTALYA`da kurbanlıklar genellikle belediyelerin gösterdiği kurban kesim alanlarında kesildi. Bazı çocukların kesim alanlarında oyunlar oynaması dikkati çekti.
 
 


Bayram namazının ardından kurbanlarını kestirmek isteyenler için belediyelerin tahsis ettiği kurban kesim noktaları, vatandaşın akınına uğradı. Aralıksız çalışan kesim görevlileri, kurbanları kurallara uygun şekilde kesti, sahipleri ise etlerini parçalayarak poşetledi.



Bazı vatandaşlar, sıra beklememek için kendi kurbanını kendisi kesti. Belediye ekipleri gün boyunca kesimhaneleri temiz tutmak için çalıştı. Kesilen her kurbanın ardından kan akan bölgeye su tutulup paspas çekilerek temizlik yapıldı. İlgili belediyelerin zabıta ekipleri kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmesini önlemek için hazır bulundu.
 


Kurban kesim noktalarında ailelere, kesimi izlemesi dahi sakıncalı olan çocukları yardım etti. Bazı çocuklar hayvanların kesim anında elleriyle yüzlerini kapatırken bazıları da kesimi uzaktan izledi. Bazı çocuklar kan gölü üzerinde oyunlar oynarken yaşları büyük olanlar ise kurban etlerini taşımak için ailelerine yardım etti.
 
 


Antalya`da bayram namazının ardından kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar, belediyelerin belirlediği 33 alana akın etti. Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, sırayla kurbanlıklarını belediyelerin görevlendirdiği kasaplar vasıtasıyla kestirdi.




Usta kasaplar kesimleri gerçekleştirince öğle saatlerine kadar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin acil servislerine giden acemi kasap olmadı.
 


Kurban kesim yerlerinde aralıksız çalışan usta kasaplar, kurbanları kurallara uygun şekilde keserken, kurban sahipleri ise poşetlerle etleri evlerine taşıdı.
 



ORDU`DA 26 KİŞİ KURBAN KESERKEN YARALANDI



ORDU’da Kurban Bayramı’nın birinci gününde kurban keserken 26 kişi el, kol, parmak, ayak ve bacaklarından yaralandı ve hastanelere başvurdu.
 
 
 

İl genelinde kurban keserken el, kol ve ayaklarından yaralanan 26 kişi merkez vi ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına başvurdu. Bazıları kendi araçlarıyla hastanelere gelirken, bazıları va 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi. Çogu ayakta tedavi gören yaralılar arasında hayati tehlikesi olanın bulunmadığı belirtildi. 
 




73 KİŞİ HASTANELİK OLDU


KIRIKKALE`de kurbanlık kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 73 kişi, hastanelere başvurdu. 
 
 


Yaralanmaların önemli bölümünün bıçak ve satır kesiği ile boynuz ve tekme darbeleri sonucu meydana geldiği belirtildi. Hastanede tedavi gören yaralılar, bir anlık dalgınlık sonucu el ve ayaklarını kestiklerini söyledi. Yaralıların büyük bölümü ayakta tedavi gördü.

Hacılar Beldesi`nde yemek yerken nefes borusuna kurban eti kaçtığı belirtilen 66 yaşındaki Osman Erdoğan, 112 Acil Servis ekiplerince Yüksek İhtisas Hastanesi`ne getirildi. Burada yapılan müdahalenin ardından Erdoğan`ın boğazına kaçan et çıkarılırken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
 





Yalova’da acil servisi acemi kasaplar doldurdu.



ACİL SERVİS DOLDU


YALOVA’da bayramın ilk günü kurban kesmek isterken yaralanan acemi kasaplar Yalova Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü. 
 
 
 

Acemi kasaplar geçmiş bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da hastanelik oldu. Özel araçları veya ambulanslarla hastanelere ulaşan acemi kasaplar yoğunluğa neden olurken, yaralıların çoğu ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Yalova’da sabahtan öğlene kadar kurbanlıkları keserken kendini yaralayan 38 kişi Yalova Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü. Hastaneden yapılan açıklamada Plastik Cerrahi Birimi’nin ise her ihtimale karşı nöbetçi olarak bulundurulduğu bildirildi.
 
 



DENİZLİ`DE ACEMİ KASAPLAR İŞ BAŞINDA

DENİZLİ`de her yıl Kurban Bayramı`nda hastanelerin acil servislerini dolduran acemi kasaplar, bu bayramda da acil servisleri doldurdu. Denizli merkezde kurban keserken elini, parmaklarını, kollarını ya da bacaklarını kesen 149 kişi hastanelere kaldırıldı. 
 
 


Kurban Bayramı`nın değişmeyen yüzü olan acemi kasaplar yine iş başındaydı. Denizli merkezde öğle saatlerine kadar 149 kişi hastanelerin acil servislerine başvurdu. Denizli Devlet, Servergazi Devlet ve Pamukkale Üniversitesi hastanelerinin acil servislerinde kurban keserken, ellerini, parmaklarını, kollarını ya da bacaklarını kesen acemi kasaplara müdahale edildi.




Kesikleri derin olan acemi kasaplar, ambulansla hastanelere kaldırılırken, hafif kesikleri olanlar ise yakınları tarafından özel araçlarla getirildi.
 



ACEMİ KASAPLAR HASTANELİK OLDU


İZMİT`te, kurbanları kendileri kesen, etleri doğrarken ellerini kesen acemi kasaplar hastanelerin acillerini doldurdu. 
 
 


Bugün öğle saatlerine kadar Kocaeli Devlet Hastanesi`ne 20, Seka Devlet Hastanesi`ne 13, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne 12, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`nde ise 8 kişi olmak üzere 53 acemi kasap tedavileri yapılması için geldi. Hastanede tedavi gören acemi kasaplardan Şehmuz Daşdelen hayvanı keserken elini kestiğini söyledi.




GAZİANTEP, ŞANLIURFA, ADIYAMAN, KAHRAMANMARAŞ VE KİLİS`TE 454 ACEMİ KASAP HASTANELİK OLDU
 


KURBAN Bayramı`nın ilk gününde Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis`te, kurban kesmek isterken kendisini yaralayan acemi kasaplar hastanelik oldu.
 


Gaziantep`te, bayramın ilk günü kurban keserken yaralanan 128 kişi, Dr. Ersin Arslan, 25 Aralık, Şehitkamil ve Tıp Fakültesi Hastanesi`ne başvurdu. Aralarında kadınların da bulunduğu acem kasaplar, acil servislerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. 
 
 


Şanlıurfa`da ise bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışan 153 kişi bıçak ve kesici aletlerle çeşitli yerlerinden yaralandı. Hastanelerin acil servislerinde yoğunluk oluşturan yaralıların çoğu ayakta tedavi edildi. 
 
 


Adıyaman`da da el ve ayaklarından yaralanan 113 acemi kasap hastanelik oldu. Kahramanmaraş`ta 43 ve Kilis`te de 17 kişi kurban kesimi sırasında kendilerini yaralayınca hastanelere başvurdu ve ayakta tedavi edildi. 
 


Acemi kasaplar, kesim yaptıkları sırada bıçağı kontrol edemeyince kendilerini yaraladıklarını ifade etti.DHA


Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.