Terzioğlu Sabah kahvaltısı en önemli öğündür”

Terzioğlu  Sabah kahvaltısı en önemli öğündür”

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Dağdalen Spor Merkezi Diyetisyeni İbrahim Terzioğlu konuk olarak katıldı.


Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Terzioğlu sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler verdi.


“Günümüzde genetiği değiştirilmiş gıdalar çok fazla”


Sağlıklı beslenmenin insanın günlük ihtiyacı olan kaloriyi yeterli düzeyde ve tam anlamıyla alması olduğunu belirten Terzioğlu, “Bu kaloriyi alırken bunun çeşitlendirilmesi gerekir. Sadece protein, karbonhidrat ve yağ içeriği olmaz. Hepsinin belli oranları vardır.



Besinler bu oranlar doğrultusunda gerektiği gibi alınmalıdır. Günümüzde obezite giderek artıyor. Günümüz insanı oldukça hareketsiz yaşıyor. Eski toprak dediğimiz hareket eden, sürekli çalışan insanlar bugün azaldı. Eskiden beslenme çok daha düzgündü. Günümüzde genetiği değiştirilmiş gıdalar çok fazla. Eskiden insanlar daha sağlıklı beslenebiliyorlardı.  Bugün yanlış beslenmenin yanı sıra hareket etmeyen, kısa mesafelerde bile araç kullanan bir nesil var. Bundan kaçınmamız gerekiyor” diye konuştu.


“Öğünlerimiz sık ve yeterli düzeyde olmalıdır”


Her insanın vücudun ihtiyacı olan enerjinin farklı olduğunu söyleyen Terzioğlu, “Fazla yağ oranı olan kişiler diyetle birlikte fiziksel aktiviteyi de eksik etmemeliler. Sağlıklı beslenme ve spor hayatlarımız için olmazsa olmazdır. Öğünlerimiz sık ve yeterli düzeyde olmalıdır. Sabah kahvaltısı en önemli öğündür. Sabah kahvaltısı yapmadan sağlıklı beslenme olmaz. Sabah kahvaltısının saatine de dikkat etmek lazımdır. Sabah 9’dan sonra kahvaltı yapılmaz. Erken saatte kahvaltı yapılmalıdır” şeklinde konuştu.



Tek yönlü beslenmeye iten diyetlerden ve bitkisel zayıflama ürünlerinden uzak durulması gerektiğini belirten Terzioğlu, beslenme hakkında bir uzmana danışmanın en doğrusu olduğunu kaydetti.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.