Tarih: 23.10.2016 12:32

Afyon'a askeri birlik istiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası dinleyicileriyle buluştu.



Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar. Basın Odası’nda yerel ve ulusal gündeme dair öne çıkan konu başlıkları yorumlandı.



Programda konuşan Gazeteci Polat Yılmaz, “Bir askeri birliğin ilimizde konuşlandırılması ekonomik açıdan canlılık getirecektir. Bunu yetkililerden istiyoruz” diye konuştu.


“Ak Parti Afyonkarahisar kampından çok önemli kararların çıkacağına inanıyorum”


Ak Parti’nin 25.İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ilimizde yapılması ile ilgili değerlendirmede bulunan Gazeteci Polat Yılmaz, “Ülkemizi 14 yıldır yöneten ve güçlü bir iktidar olması nedeniyle ülkemizin birçok felakete girmesini önleyen Ak Parti’nin ilimizde toplanması ve bu toplantıda alacağı kararlar bence çok önemli. Ekonomik kararlar, Başkanlık sistemine geçiş ve terörle mücadele başta olmak üzere birçok konu masaya yatırılıyor.



Ak Parti Afyonkarahisar kampından çok önemli kararların çıkacağına inanıyorum. Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarından bunu çıkardım. Afyon’un sorunları çok ama ülkemizdeki herhangi bir ilin sorunlarından da daha fazla değil. Yarım kalan müze inşaatının bitirilmesini hükümet yetkililerinden talep ediyoruz. Yine bir askeri birliğin ilimizde konuşlandırılması ekonomik açıdan canlılık getirecektir. Özellikle İhsaniye ve Kızılören gibi nüfusu az olan ilçelerimize askeri birlik inşa edilebilir. Bunu da yetkililerden istiyoruz” diye konuştu.



“Orta Doğu’da bir cadı kazanının içerisinde can pazarı yaşanıyor”


Günümüzde yaşananlar dolayısıyla dünyanın bir ateş çemberi içerisinde olduğunu belirten Gazeteci İsmail Akar, “Türkiye de jeopolitik konumundan dolayı yaşananlardan etkileniyor. Son günlerde Kerkük’de yaşananları, Suriye’de devam eden çatışma ve diğer hadiseleri hepimiz biliyoruz. Bir anlamda bu yaşananlar için emperyalizmin doğal kaynakları alması çabasıyla yaşanıyor denilebilir. Sonuç da insanlar ölüyor. Kapitalist dünya bakışıyla bu yaşananların adı enerji savaşı. Irkı, mezhebi, ülkesi ne olursa olsun sonuç da insanlar ölüyor.


Her gün bir barut kokusunun içerisindeyiz. Ne yazık ki Orta Doğu’da bir cadı kazanının içerisinde can pazarı yaşanıyor. Mezhepsel ayrımcılık körükleniyor.  Başbakan Binali Yıldırım ilimizde yaptığı açıklamada din, dilde değil, başımızın üzerinde olması lazım dedi. Bu tüm insanlığa verilmiş önemli bir mesajdır. Bir an önce bu acıların sona ermesini diliyorum” şeklinde değerlendirmede bulundu.


“Listede Afyon Kocatepe Üniversitesi yok”


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmayla ilgili yorumda bulunan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuşmasında 5 üniversitenin bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilip destekleneceğini açıkladı. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin hayvancılık alanında, Düzce Üniversitesi’nin sağlık ve çevre alanında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin tarım ve jeotermal alanında, Bingöl Üniversitesi’nin tarım havza bazlı kalkınma alanında ve Uşak Üniversitesi’nin ise tekstil, dericilik, seramik alanında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi`nin pilot yükseköğretim kurumları olarak belirlendiğini öğrendik.



Bu listede Afyon Kocatepe Üniversitesi yok. Bu beş üniversiteden birinin Afyon Kocatepe Üniversitesi olmasını arzu ederdik Bu konuda şehrimizin yetkilileri girişimde bulunmalı” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —