Asgari ücret düşecek mi?

Asgari ücret düşecek mi?

Ağbal: Asgari ücret 2017`de 1404 liranın altına düşmeyecek.



MALİYE Bakanı Naci Ağbal asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Ağbal, "Asgari ücret 2017`de 1404 liranın altına düşmeyecek" dedi. 


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası`nda (BTSO) yapılan istişare toplantısına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu ücretle çalışanların durumlarında her geçen yıl iyileştirme yapıldığını söyleyen Ağbal, "2017`de asgari ücret 1404 liranın altına düşmeyecek. Bunu da asgari geçim indiriminde yapacağımız düzenlemeyle sağlayacağız" diye konuştu.
 


Yeni anayasayla ilgili yapılacak referandum sürecine de değinen Ağbal, yeni istemde yasama organının daha güçlü olacağını ileri sürdü. Ağbal, "Yürütme organı ise anayasada, kendisine tanımlanmış görev ve yetkiler çerçevesinde çok daha hızlı hareket edecek. Bugün parlamenter sistem içerisinde örneğin özel sektörü ilgilendiren bir konuyu hayata geçirmek için izlediğimiz süreç ve yollar o kadar uzun ki. Halbuki sadece kararname ile çözülebilecek bir çok konu var. Cumhurbaşkanlığı sisteminde artık bu uzun ve yorucu süreç olmayacak" dedi.
 


Anayasa değişikliği gerçekleşirse yargının temsil kabiliyetinin daha fazla olacağını kaydeden Naci Ağbal, "Adalet sisteminin hızlı işlemesi lazım. Özel sektörümüzün karşılaştığı sıkıntıların başında uzun yargılama süreçleri var. Yargının süreleri kısalacak" ifadelerini kullandı.


PEŞİN ÖDEME İNDİRİMİNDENDE YARARLANACAKLAR


Vergi ve prim borcu yapılandırmasında bir kısım vatandaşların peşin veya taksit ödeme imkanını kullanamadığını hatırlatan Ağbal, şunları söyledi:
 
 

"Mayıs ayına kadar peşin veya taksitlerini öderlerse kanundan yararlanacaklar. Peşin ödeme indiriminden de yararlanacaklar. Taksit ödeme imkanını seçen aralık ve ocakta taksitlerini ödeyen işletmelerimiz önümüzdeki şubat, mart ve nisan aylarına ilişkin vergi ile prim ödemeleri var. Onları mayıs ayı sonrasına erteledik. Ödenmeyen bu paralar için faiz almayacağız." 
 
 


2017 yılında yapılacak yeni çalışma paketlerini anlatan Maliye Bakanı Ağbal, "Siz istediğiniz kadar yenilik yapın kamu yönetiminiz iyi değilse yaptığınız yenilikler bir işe yaramıyor. Bir işletme iyi gününde borçlarını ödemişse, vergilerini zamanında vermişse ve gün gelip sıkıntıya düşmüşse ben devlet olarak onun üzerine niye gideyim? Tam tersine onun elinden tutup onu kaldırmam lazım" dedi. Maliye olarak kötü gün dostu olacaklarını belirten Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:
 


"Yakında yapacağımız yeniliklerle kötü gün dostu olan bir maliye olacağız. Bütün meseleleri Ankara’da çözmek fikrinden vazgeçeceğiz. Size en yakın yerlerde işler çözülsün. Maliye vergi sistemine ilişkin olarak, aksaklıklarımız var. Bunları düzeltmemiz lazım. Dolaylı vergileri az, dolaysız vergileri fazla almamız lazım. Vatandaş, bize, `Yeniden yapılandırma kanunu yaptınız.



Vergisini ödemeyenlere af getirdiniz. Ödeyenler ne olacak` diye soruyor. Vergisini tam zamanında ödeyen işletmelerimize vergi indirimi getireceğiz. Haklarını teslim etmemiz lazım. Yine vatandaş, `İyi günüde devlet vergi almasını biliyor. İşletme olarak kötü günümüz de olabiliyor. Bu dönemde Devlet üzerimize geliyor` diyor. Vatandaş haklı. Kötü gün dostu da olacağız. İyi gününde vergisi ödemişse ben bunu görüyorsam sıkıntıya düştüğünde elini tutmam lazım. Borçlarını ertelemem lazım. Bunları yaparsak devlete olan güven artar."


VERGİ VE PRİM BORCU YAPILANDIRMASI


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası`nın istişare toplantısına katılan Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, buradaki programın ardından Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası`nın temsilcileriyle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Ağbal, vergi ve prim borcu yapılandırmasında ilişkin, "Vatandaşlarımız Mayıs ayı sonuna kadar peşin veya taksitlerini öderlerse, kanundan yararlanacaklar. Peşin ödeme indiriminden de yararlanacaklar" dedi. 
 


Bakan Ağbal`ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Bakan Müezzinoğlu da, esnafın her türlü sıkıntısını çözmek için çalıştıklarını söyledi. Bakan Müezzinoğlu buradaki konuşmasının ardından Merinos Kongre Merkezi`nde düzenlenen Ak Parti Osmangazi İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı.


BAKAN MÜEZZİNOĞLU: PATATES KAFALILARIN YÖNETTİĞİ BİR DÖNEMDEN GEÇTİK

Bakan Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, yapımı uzun yıllar süren ve bir zamanlar patates deposu olması gündeme getirilen Bolu Tüneli örneğini vererek Ak Parti`nin yaptığı çalışmaları hatırlattı. Bakan Müezzinoğlu, "10 yıl önce bir Osmangazi ve Yavuz Selim Köprüsü`nü, bir Avrasya tünelini konuşmayı kimse aklından bile geçirmezdi. Çünkü 20 yıldır yapımı bir türlü bitmeyen Bolu Tüneli patates deposu olsun mu, olmasın mı diye patates kafalıların yönettiği bir dönemden geçtik" dedi.


`ATATÜRK SENİN TAPULU MALIN MI?`


Yeni anayasayla ilgili `cumhuriyet elden gidiyor` şeklindeki eleştirilere değinen Bakan Müezzinoğlu, "1960’dan beri milletin kaderiyle oynamaya çalıştılar. Milli iradenin temsilcilerini idama götürdüler. Günü geldi milletin iradesiyle dalga geçtiler. Önümüzde, milletin kaderiyle oynamayı başaranların bundan sonra asla başaramayacakları bir dönüşümün arifesindeyiz.


Dikkat ederseniz hayırcılar, bu milletten korkanlardır. Hayırcılar bu millet ve ülke ile ilgili farklı hesapları olanlardır. Hayırcıların hiçbiri, 80 milyonun hislerini yüreğinde hissetmiyorlar. Onlar milletten korktuğu için, herkesi korkak zannediyorlar. `Cumhuriyet elden gidecek` diyorlar. Milleti korkutuyorlar. Ya Cumhuriyetin sahibi cumhurdur, cumhur.


Şu cumhurdan bir günde korkmayın. Cumhuriyet, laiklik, Atatürkçülük elden gider diye korkuyorlar. Ya Atatürk senin tapulu malın mı? Atatürk bu genç cumhuriyetin kurucu lideri. Milletle kurdu Cumhuriyeti" şeklinde konuştu. 
 
 

Referandumla ilgili konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Son viraja geldik. Nisan ortasında sandık milletin huzuruna gelecek. Bu sandıkta millet elini vicdanına koyacak ve cumhurun başkanına yetkiyi verecek" dedi.
 
 


Bakan Müezzinoğlu buradaki programın ardından AK Parti Yıldırım İlçe Danışma Meclisi toplantısına katıldı. DHA


Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.