Gözden kaçırmayın

Genel başkan Davutoğlu cenaze törenine katıldıGenel başkan Davutoğlu cenaze törenine katıldı

15 Temmuz Darbe girişiminde aktif rol aldığı için tutuklanarak Silivri Cezaevi`ne konulan savaş pilotu Kerime Kumaş`ın beldeleri ile bağlantılı olduğu haberleri üzerine Çay-Karacaören sakinleri, "Bu haninin bizimle ilgisi yok" dediler.
 
 
Kocatepe gazetesinde, önceki gün yer alan haberde darbecilere hizmet eden kadın savaş pilotu Kerime Kumaş`ın Afyonkarahisar`ın Çay ilçesi Karacaören Beldesi`nden olduğu belirtilmişti. Resmi kayıtlar Kocatepe`nin haberini doğrularken, Karacaören sakinleri, "Annesi bizim köyümüzden ama, babası aslen Çay`ın Orhaniye Köyü`ndendir" dediler.
 
Kerime Kumaş`ın annesi olan Atike Yıldırım`ın kendi köylerinden olduğunu belirten K. Karacaören Beldesi Aşağı Mahalle Muhtarı Bayram Algül, "Kerime Kumaş`ın babası Harun Yıldırım Çay`ın Orhaniye Köyündendir. Bizim belediyemizde 1982-83 yıllarında şöför olarak çalışmıştı. O yıllarda köyümüzden Atike Yıldırım’la evlenmişti. Ailenin köyümüzle ilgisi kalmadı. Maalesef resmi kayıtlarda bizim köyümüzden gibi görünüyor olabilir. Kasabamızın hainlerle hiçbir bağı yoktur. Biz onları Karacaörenli olarak kabul etmiyoruz. Kasabamızın böylesi bir olayla anılmasından üzüntü duyuyoruz" dedi.
 
Kerime Kumaş ile iglili olarak yer alan haberde şu bilgilere yer verilmişti:FETÖ/PDY davalarının detayları belli oldukça, hain girişimde etkin rol alan Afyonkarahisarlılar da bir bir ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunlardan birisi ilimizden yetişen bayan savaş pilotu olarak “gurur” vesilesi iken, hain darbe girişiminde etkin görev alarak “hain” darbesi yiyen Yüzbaşı Kerime Kumaş. FETÖ/PDY tarafından hain darbe girişiminde bulunulan 15 Temmuz gecesi İstanbul üzerine F-16 ile uçuş yaptığı tespit edilen savaş pilotu Yüzbaşı Kerime Kumaş Yalova`da yakalanmıştı.


Adliyeye çıkartılan Kerime Kumaş, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüsten" suçundan tutuklanarak Silivri cezaevine gönderilmişti.
2010`DA MEZUN OLMUŞTU
Aslen Afyonkarahisar Çay ilçesinden olan 1986 doğumlu Kerime Kumaş, 26 Ocak 2010 tarihinde İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş eğitimlerini tamamlayan 48 pilot arasındaydı. Teğmen olarak mezun olan Kumaş, diploma ve brövesini "mezun tek kadın pilot" olarak almıştı. Kerime Kumaş, zor bir eğitimin üstesinden geldiklerini, kadın olmasının bir şey değiştirmediğini, aynı görevleri yaptıklarını söylemişti.


TUTUKLANAN KERİME KUMAŞ’IN İLK İFADESİ
Darbe girişimi sırasında Yalova’dan havalanıp İstanbul’a 3 sorti yapan kadın Pilot Üsteğmen Kerime Kumaş, ifadesinde Vodafone Arena’ya asker indirdiğini, Boğaz Köprüsü’nde sıkışan askerleri kurtardığını ve helikopterinin isabet aldığını anlattı. Tutuklanan Üsteğmen Kumaş, "Olayın darbe girişimi olduğunu sonradan öğrendim, yine de verilen emirleri uyguladım" dedi.


15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında dün Yalova’da gözaltına alınıp tutuklanan Üsteğmen Kumaş verdiği ifadesinde, 2008 yılında İzmir Çiğli 2’nci Ana Jet Üssü’nde pilot eğitimini tamamladıktan sonra helikopter pilotu olarak Konya’daki 3’üncü Ana jet Üs Komutanlığı’nda göreve başladığını belirterek, 2012 Hava Harp Okulu 5’inci Filo’ya atandığını söyledi. Üsteğmen Kumaş, Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Albay Hüseyin Ergezen ve 5’inci Filo Komutanı Albay Yusuf Yenihayat’ın talimatları doğrultusunda 15 Temmuz günü kullandığı UH1H tipi helikopterle İstanbul semalarına üç sorti yaptığını söyledi.


Kumaş ayrıca Albay Hüseyin Ergezen’in talimatıyla TRT binasına gittiğini, Albay Yusuf Yenihayat’ın talimatıyla da bir grup askeri öğrenciyi Beşiktaş’taki Vodefone Arena stadına indirdiği kaydetti. Üsteğmen Kumaş, yine Albay Erhan Korcan’ın talimatıyla Atatürk Havalimanı’na gittiğini, daha sonra Boğaz Köprüsü’nde mahsur kalan darbeci askerleri almak için görevlendirildiği, burada helikopterinin isabet aldığını, buna rağmen köprüye iniş yaparak askeri personeli aldığını anlattı.


Kumaş, FETÖ terör örgütünün yaptığı bu darbe girişimini sonradan anlayabildiğini, ancak talimatlara uymaya devam ettiğini de sözlerine ekledi.