Tarih: 07.03.2017 20:01

Plastik cerrahinin alanı oldukça geniş

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Arif Aydın konuk olarak katıldı.



Gün Fm Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Aydın çalışma alanlarıyla ilgili bilgiler verdi.



Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi’nin deriyle ilgilenen bir alan olduğunu belirten Op. Dr. Arif Aydın, “Deriyle ilgileniyoruz. Derinin olduğu her alan bizimle ilgilidir. Onarım ve estetik cerrahi işlemleri yapıyoruz.



Çok geniş bir alanda uygulamalarımız mevcuttur. Yanıklar, travma sonrası oluşan hasarlar, el cerrahisi ve deri tümörleri gibi birçok alanda uygulamalar yapıyoruz. Sıklıkla burun estetiği yapmaktayız. Yine meme estetiği de sık yapılıyor. Özellikle meme küçültme operasyonları için hastalarımız yoğun olarak başvuruyorlar.



Büyük meme, hastalarda boyun ve sırt ağrısına yol açıyor ve onları rahatsız ediyor. Bizler bu operasyonda meme küçültme ve dikleştirme operasyonunu aynı anda yapmaktayız. Ayrıca karın germe ameliyatları da yine yaptığımız ameliyatlar arasında yer almaktadır” şeklinde konuştu.


“Hastamız operasyonun ardından rahat nefes ve koku almaya başladı”


Yemen’deki iç savaşta bir buçuk yıl önce yüzüne isabet kurşunla burnu parçalanan 51 yaşındaki hastaya kaburgasından alınan kıkırdak doku ile burun yaptıklarını kaydeden Aydın, “Hastamız operasyonun ardından rahat nefes ve koku almaya başladı. Eşine ender rastlanan bir uygulama gerçekleştirdik.



Öncelikle burnunun üstündeki sağlıksız derileri uzaklaştırdık. Ardından alnında bir dokuyu buruna çevirdik. Böylece orada sağlam bir deri oluşturduk. Oluşturduğumuz dokunun yerine adapte olması yaklaşık bir ay sürdü. Sonra ikinci bir ameliyat ile alnında çevirdiğimiz dokuyu yerinden ayırdık ve hastanın kaburga kıkırdağından bir parça aldık.



O kaburga kıkırdağına şekil verip burun çatısı oluşturarak onu burnuna yerleştirdik. Bu süre yaklaşık bir buçuk ay sürdü. Sonuç olarak uygulamamızdan hastamız oldukça memnun oldu. Daha evvel rahat gözlük kullanamıyordu. Şimdi hem hastamız hem de ailesi mutlu oldu” dedi.



Kamu Hastaneleri Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreterliği’nin katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun programında estetik cerrahi tüm yönleriyle konuşuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —