Tarih: 13.03.2017 17:27

Parsak " İnsanlığı yaşatmak için çaba harcıyorlar"

Facebook Twitter Linked-in

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.


İnsanlığı yaşatmak için çaba harcıyorlar


Tıp sektöründe görev alan insanların kutsal bir görev ifa ettiklerini söyleyen Parsak, “İnsanları sağlıklarına kavuşturmak için mücadele veren tüm sağlık çalışanlarımızı kutluyoruz. Onların insanı yaşatmak için verdiği mücadele herkese örnek olmalıdır” dedi.



14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, insanı yaşatmanın, sağlığına yeniden kavuşturmanın çabası içinde olan sağlık çalışanlarının zor ama kutsal bir görev yürüttüklerini ifade etti.



Parsak mesajında şu görüşlere yer verdi:



“İnsanların kaliteli, mutlu bir yaşam sürmelerinin ana koşulu sağlıklı bireyler olmalarından geçmektedir. Bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler, eğitimin artmasına, üretimin güçlenmesine, ülkenin kalkınmasına dolayısıyla toplumsal refahın artmasına önemli katkı sunarlar.



İnsan sağlığının korunması, sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçüsüzdür.

 


Sağlık hizmeti sunumunun başarılı olması açısından hem hasta memnuniyeti hem de hekim memnuniyeti büyük önem taşımaktadır. İki kesimden birisinde memnuniyetsizlik ortaya çıktığında bu durumdan hizmet zarar görmekte bu da hem hekime hem de vatandaşa olumsuz yönde yansımaktadır. Bu nedenle, hazırlanan yasalar verimi ve kaliteyi artıracak şekilde hazırlanmalıdır.

 


Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin son bulabilmesi için çalışan başına düşen hasta yükü azaltılmalı, çalışma saatleri çalışan hakları ve mutluluğu dikkate alınarak düzenlenmeli, çalışma ortamını bozan fiziki mekân sorunları giderilmeli, hekimlik mesleğinin etik ilkelerine ters düşmeyecek gelir-ücret politikaları hayata geçirilmelidir.

 


İnsanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve halkımıza daha sağlıklı bir hayat sağlamak için bütün engellemelere ve zorluklara rağmen, gece gündüz demeden onurlu ve kutsal bir görevi büyük özveriyle yerine getirmeye çalışan tüm doktor ve sağlık çalışanlarının “14 Mart Tıp Bayramını” kutluyor; Başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —