Tarih: 13.03.2017 19:28

Eroğlu"Afyonkarahisar`a 1 Katrilyonluk yatırım gelecek"

Facebook Twitter Linked-in

Orman ve Su İşleri Bakanı Profesör Doktor Veysel Eroğlu ve Vali Aziz Yıldırım’ın katılımıyla Bolvadin ve Çay ilçelerinde DSİ tarafından inşa edilen tesislerin toplu temel atma ve Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı programları gerçekleştirildi.



Bakan Eroğlu’na ilimizdeki programlarına Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Orman ve Su İşleri Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri eşlik ettiler.



Sayısız fayda sağlayacak büyük yatırımlara imza atmak ve birçok temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programları dâhilinde ilk olarak Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’a ziyarette bulundu.


Karşılıklı bilgi alış verişin yapıldığı ziyarette Bolvadin Belediyesince gerçekleştirilen yatırım ve diğer faaliyetler hakkında bilgiler veren Başkan Kayacan, Sayın Bakanımızın Bolvadin ilçemize ziyaretlerinden onur ve gurur duyduklarını belirtti.
Yapılan başarılı çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Kayacan ve himayesindeki tüm çalışanlarına teşekkür eden Bakan Eroğlu, Bolvadin ilçesine daima destek olacağının sözünü verdi.



Bolvadin Belediyesi ziyaretini tamamlayan Bakan Eroğlu, Vali Yıldırım ve beraberindekiler DSİ Tesisi Temel Atma Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimi gerçekleştirmek üzere Bolvadin Çınaraltı Meydanı Çarşı Merkezine geçtiler.


Bolvadin ilçesindeki programlarını tamamlayan Bakan Eroğlu, Vali Yıldırım ve beraberindekiler DSİ Tesisi Temel Atma Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimini gerçekleştirmek üzere Çay ilçe merkezindeki Dörtyol Meydanına geçtiler.


Törenlerde coşkulu bir şekilde karşılanan Bakan Eroğlu ve Vali Yıldırım halkı selamladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenlerde sırasıyla DSİ Genel Müdürü V. Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ile Milletvekilleri Hatice Dudu Özkal ve Ali Özkaya söz aldılar.



Konuşmalar sırasında kürsüye gelen Vali Aziz Yıldırım; “Öncelikle kıymetli hemşerilerimle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığımı belirtmek istiyorum. Yağmurlu yani bereketli bir günde bizleri coşkuyla bağrınıza bastığınız ve bizlere destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.



Bugünkü programlarımız kapsamında iki tane büyük eserin temeli atılıyor. Bir tanesi Bolvadin Belediyemiz tarafından yaptırılan 750 kişilik öğrenci yurdu.  Bolvadin ilçemize yüksekokulda öğrenim görmeye gelen öğrencilerimizin anne ve babaların gözleri arkada kalmayacak. Öğrencilerimize önümüzdeki yıldan itibaren sıcak bir yuva ve sıcak aş sağlanacak inşallah.



Bir diğer temeli atılacak olan içme suyunun arıtma suyu tesisidir. Bu yatırımların yanında Çay ilçemiz topraklarını suya kavuşturacak olan Çay Barajı Sulamasının da temelini atacağız. Böylece verimli arazilerimizin miktarı günden güne artmaktadır. Ben bu tesislerin ne kadar kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Dünyada bırakın arazi sulamayı 1 milyon insan temiz suya ulaşamıyor.



Bizler Sayın büyüklerimizin vesilesiyle ilimizde ve ülkemizde çok temiz sular içiyoruz. Bu eserlerin en büyük mimarı Sayın Bakanımızdır. Bu nedenle tüm Afyonkarahisar’lı hemşehrilerim adına kendisine saygı ve şükranlarımızı sunuyorum. Yatırımların ilçelerimize kazandırılmasında çok mutlu olduğumu belirtiyor, nice yatırımlarda yine bir arada olmayı temenni ediyorum.“dedi.



Törenlerde son konuşmayı yapan Bakan Eroğlu ise; “Sevgili kardeşlerim, değerli hemşerilerim.  Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Bizleri bu bereketli günde yalnız bırakmadığınız için saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Benden önceki konuşmacılar 88 Milyon TL’lik yarımların açıklamalarını yaptılar.



Bolvadin ilçemize menba suyu kalitesinde su temin ediyoruz. Ayrıca Bolvadin ilçemizde, Belediye Başkanımız 750 kişilik yurt yapıyor. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Ayrıca Bolvadin ve Çay Arıtma Tesisimizin temelini atarken yine Çay ilçemize Baraj Suyu Sulama tesisinin temelini atacağız.



Sevgili kardeşlerimiz, biz Afyonkarahisar merkez ve ilçelerine tesisler yaptık, yapıyoruz ve bundan sonra da yapacağız. Bölünmüş yollar, okullar, yurtlar ve Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza bağlı baraj, gölet, sulama, taşkın koruma ve birçok tesise imza atıyoruz. Bolvadin çok köklü ve kadim bir ilçemizdir. Çay ilçemizde çok şirin ve güzel ilçelerimizdendir.



Afyonkarahisar’ın bu önemli ilçelerinde bulunmak ve vatandaşımıza hizmet yapmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bolvadin ilçemize güzel bir adalet sarayı ve cezaevi yapılacak. Yine Bolvadin ilçemizde iki cami arası diye tabir edilen alana saray çarşısı gibi Osmanlı çarşısı yapılacak. Böylece Bolvadin ve Çay ilçelerimiz çiçek gibi olacak. Çarşamba günü de dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan Afyonkarahisar’a gelecek.



Tabi gelirken de Afyonkarahisar’a boş gelmeyecek. 1 katrilyon yani bir milyon TL’lik yatırımla gelecek. Bolvadin ve Çay ilçelerimiz Çarşamba günü Afyonkarahisar’a gelmeye hazır.  Bizler hep birlikte Cumhurbaşkanımızı karşılayacağız. 15 Temmuz’daki alçak terör örgütünün girişimi karşısında Türkiye’yi ayakta tutan Sayın Cumhurbaşkanımızı kendisine yakışır bir şekilde karşılama hazırlayacağız.



16 Nisan’da özellikle Bolvadin ve Çay ilçelerimizde milletin selameti için, istikrar için, gücümüze güç katmak için kararımızı vereceğiz. Tüm ilçelerimiz yani Afyonkarahisar hep birlikte milletimizin selameti için çok önemli ve olumlu kararlar verecektir. Bu vesile ile sizler yapılan yatırımların hepsini biliyorsunuz. Başkaları konuşur, bizler yaparız. Bu yatırımlar hayırlara vesile olsun. Rabbim bizim birlik ve beraberliğimizi daim etsin.



Allah sizlerden razı olsun. Yağmura rağmen bizlere destek verdiniz. Sağ olun var olun. Artık ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak görüyoruz. Vatandaşlarımız için gelir getirici ormanlar kuruyoruz. Devletimizin dikip 3 yıl baktığı fidanları 49 yıllığına vatandaşımıza emanet ediyoruz. Her şey millet içindir. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturuyla bizler hizmet için buradayız.



Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi hedefimiz 2023 Bolvadin hazır, Çay hazır, Afyonkarahisar ve Türkiye hazır. Bu anlamda bizlere bu yatırımlara destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Valilerimize, Milletvekillerimize, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve bakanlığımız bünyesinde çalışan herkese teşekkür ediyorum. Allah başarılarımızı daim etsin ve yatırımlarımız ilçelerimiz ve ilimiz için hayırlı ve uğurlu olsun.“ dedi.



Gün boyu yapılan törenlerde OGM tarafından orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 20 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası verildi.
Bu desteklemelerin yanında Çay ve Bolvadin’e menba kalitesinde içme suyu sağlanacak olan Çay-Bolvadin İçme suyu Arıtma Tesisi ile Bolvadin’e günde 19 bin metreküp, Çay’a günde 11 bin metreküp menba kalitesinde içme suyu temin edilecek tesisin temeli atılırken, Çay Barajı Sulaması ile 18 bin 550 dekar zirai arazi suya kavuşturacak tesisin de temeli atıldı.




Bakan Eroğlu programı çerçevesinde çocukları sevindirmeyi unutmadı. Gittiği ilçelerde okulları ziyaret ederek öğrencilere hediyeler verirdi. Çocuklarla sohbet eden Bakan Eroğlu ile Valimiz Yıldırım okul bahçesinde fidan diktiler.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —