Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’da dere kenarlarına taşkın koruma için yapılan basit, sıradan imece usulüyle yapılabilecek istinat duvarlarını, tesis olarak açması Afyon’da infial oluşturdu.
 
Dün Afyon’da tarihi bir komedi daha yaşandı. Devlet Su İşleri başta olmak üzere bazı kamu kurumlarının tesis açılışı Anıtpark önünde gerçekleştirildi.


Orman Bakanının da katıldığı tesislerin ne olduğu vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, 51 tanesinin taşkın koruma duvarı olduğu öğrenildi. Köylerde imece usulüyle yapılan istinad duvarlarını Taşkın Koruma Tesisi diyerek halka anlatmaya çalışan DSİ’ye tepkiler oluştu.


Yaşanan gelişmeye bir anlam veremediklerini söyleyen vatandaşlar, “Bİldiğimiz istinad duvarını tesis açılışı diyerek bizi buraya kadar getirdiler. Bizim köy muhtarının bile yapabileceği şeyleri tesis diyerek bizlere sunmaları üzüntü vericidir.
 
Defalarca açılışını yaptığınız bu tesisler ne zaman bitecek?
1- 2012 yılında hizmete gireceği söylenen Müze ne zaman bitecek? 2- 2013 yılında hizmete gireceği söylenen Özdilek Tüneli ne zaman bitecek? 3- 2014 yılında biteceği söylenen Köroğlu Tüneli ne zaman bitecek 4- 2013 yılında bitecek olan Emniyet Rehabilitasyon Merkezi ne zaman bitecek? 5- 2013 yılında biteceği söylenen
Stadyum ne zaman bitecek?
Her yıl Bağ-Kur binasının duvarını boyayıp müjde diyerek açılışını yapıyorsunuz. Bu yıl ki boya badana açılışı ne zaman yapılacak? afyonnethaber.com