Gözden kaçırmayın

 Afyonkarahisar'da Temizlik Etkinliği Afyonkarahisar'da Temizlik Etkinliği

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler ve Türkmenler Derneği tarafından bu yıl 3.
 
Düzenlenecek olan “Uluslar arası Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şöleni17 Mayıs 2015 Pazar günü AFYONKARAHİSAR İLİ İSCEHİSAR İLÇESİ DOĞLAT YAYLASINDA saat 11,00 – 19,00 arasında düzenlenecek.
 
Şölene Afyonkarahisar Cumhuriyet meydanından Zafer Müzesi önünden ve Jandarma Karşısı Merkez Otogar Camisi önünden ve tüm ilçelerimizden otobüsler kaldırılacak.
 
Şölene katılanlara Pilav-Ayran ikram edilecek.
 
Şölende Kırgızistan Türk Halk Müziği Sanatçıları, Kırgızistan Türk Çocuk Folklor Ekibi, Cirit Atları gösterileri yapılacak.
 
Şölende Ses sanatçıları Senem Gül anurTunca ve Sıtkı Akın sahne alacaklardır.

Şölenimizde Efe Yüreklilerin Ressamı Mustafa Ali Kasap’ın Resim Sergisi düzenlenecektir.

Yörük Türkmen Kültürümüzün unutulmaz kültürü olan “KİRMAN EĞİRME YARIŞMASI” yapılacaktır.

Ayrıca Azerbaycan Türk Cumhuriyeti Türklerini temsilen Prof. Dr. Hanım HALİLOVA katılacaktır.

Türkiye ve dünyadaki Türk Dernekleri Federasyonları, Birliklerini Konfederasyonlarını temsilen bir çok misafirlerimiz katılacaklardır.


Şölenimiz Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları, Afyonkarahisar Valiliği, İscehisar, Bayat Kaymakamlıkları, Afyonkarahisar Belediyesi, Bayat Belediyesi, Gömü Belediyesi, Seydiler belediyesi, Afyonkarahisar Ahıskalılar Yardımlaşma Derneği, TİKA, TÜRKSOY, Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu, Erdem mermer, İyigün Andazit, Erey İnşaat, Çakmak Marble Hotel ve Çavdarlar Mermer katkı ve destekleri ile yapılmaktadır.

Maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu vesileyle birliğe, beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde çağrımızı duyan her kardeşimizi şölenimize davet ediyoruz. Unutmayalım ki birlikte huzur, ayrılıkta azap vardır.