Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine Bağlı, Akören kasabası, kasaba Belediye Başkanı Mustafa Duymuş, Afyon Time Haber’e konuştu.
iki dönemdir belediye Başkanlığı yaptığını ifade eden Başkan Duymuş,bu zamana kadar belediye başkanlığı döneminde kasaba yararına yaptığı hizmetleri değerlendirdi. Başkan Duymuş şu ifadelere yer verdi.
“Kasabamızda Belediye Başkanı olarak, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, toplamda 180.000 metrekare kilitli parke taşı döşemesi yaptık. Bu sayede yollarımız tozdan ve çamurdan kurtularak, daha güzel bir görünüme kavuştu.
Vatandaşlarımız daha temiz ve daha düzenli yolları hak ediyor. Bunun dışında yine kasabamızda bulunan Parkımızın peyzaj düzenleme çalışmalarını yaparak, kasabamıza yakışır bir parkı kasaba halkımızın hizmetine sunduk.
Göreve geldiğimizde iş yapmayan verim alamadığımız belediye bünyesinde kullanılan araçları trafikten düşürüp hurdaya ayırma işlemlerini yaptık. Bu arada icralık olan araçlarımızın ve belediyemizin borçları vardı bunların tamamını ödedik. Bu araçların yerlerine yeni itfaiye, çöp arabası, zabıta aracı, hafriyat kamyonu, kepçe gibi birçok aracımızı yeniledik. Yine tamamı hibe yoluyla Belediyemize bir makam aracı kazandırdık.
Kasabamızda bulunan okullarımız çok sağlıksız ve kullanılamaz durumda idi bu okullarımızın bahçesinden tutunda, sınıfların tamamında ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını giderdikleri tuvaletlere kadar yenileme çalışmalarını yaptık. Artık öğrencilerimizin ve çocuklarımızın daha temiz ve sağlıklı bir ortamda eğitim almalarını sağladık.
Kasabamızda alt yapı yetersizdi, yine kasabamızın tüm mahalle ve sokaklarında, içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapısı olmayan ve bozuk olan yerlerin eksiklerini tamamlayarak, yeniden kasaba halkımızın hizmetine sunduk.
Toplamda 20 kilometre kanalizasyon döşemesi yaptık. Buna bağlı olarak içme suyumuzdaki kayıp ve kaçakları da önledik. İçme suyundan bahsetmişken, bu arada yeni içme suyu arıtma tesisimizi de 560 bin liralık bir yatırım ile kasabamıza kazandırdık, artık sularımız daha temiz ve daha sağlıklı. Kasabamız içerisinde üst yapı anlamındaki tüm eksiklerimizi giderdik. Belediyeyi devir aldığımız günle bu gün arasında kasabamızda gözle görülür derecede büyük bir fark var.
Kasaba içerisinde bulunan tüm camilerin, bahçelerine çam fidanı, peyzaj düzenleme, çimlendirme ve gübreleme işlemlerini tamamladık, buralara banklar koyduk. Artık Camilerimizde ezan saatini bekleyen vatandaşlarımız daha temiz ve yeşil bir alanda namaz vakitlerini bekliyorlar.
Kasabamızda çöplerimizi daha temiz ve düzenli toplamak adına, eksik bulunan mahallelerimizde çöp konteynırlarını tamamladık. Toplamda 150 adet yeni çöp konteynırı alımı gerçekleştirdik. Son sistem çöp aracımızla, düzenli olarak çöplerimiz toplanıyor. Kasabamız bu saya de daha temiz sokaklara kavuştu.
Kasabamızda bulunan bazı mahallelerde ihtiyaç gördüğümüz yerlerde, çocuklarımızın oyun oynayabileceği oyun alanları ve parklar yaptık. Geleneksel hale getirdiğimiz asker eğlence programları yapıyoruz, bu sayede askerlerimiz ve ailelerini bir nebzede olsa, onların moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amaçlı, bu eğlencelerimizi her dönem yapıyoruz.
Yine son zamanlarda kasabamızda bir ihtiyaç haline gelen yeni düğün salonunun projelendirme çalışmalarını tamamladık yakın zamanda, ihale aşamasından sonra inşaatına başlamayı planlıyoruz. Bu projemizin maliyeti yaklaşık 1 trilyon lira, Kısacası şu ana kadar yaptığımız hizmetlerin tamamını saymaya kalksak, buna zaman yetmez. Çok şükür belediyemizin borcu yok vatandaşlarımız bizleri bu göreve getirdiyse bizde bu göreve vatandaşlarımız için layık olmaya çalışacağız işgal ettiğimiz bu koltuğun hakkını vereceğiz İnşallah” Dedi. Afyon Time (bu içerik izinsiz kullanılamaz)
Yorumlar
Yorum Yap