Gözden kaçırmayın
Karataş Şahin'e sitemde bulunduMilli İttifak Saadet Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayları Halit Kuş , Süleyman Çağlar , Yaşar Karakaya, Bekir Daldal , Mehmet Akkoyun ortak bir açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada şu konulara değinildi
`` Milli İttifak iktidarında , Afyonkarahisar ve Türkiye`de Tarım Hayvancılık ve Sanayi Geliştirip Zirveye çıkaracağı`` dedi.
AFYON ŞEKER FABRİKASINI KAPATTIRMAYACAĞIZ
Milli İttifak iktidarında , Afyon şeker fabrikasını kapattırmayacağız.Erbakan hocamızın mirasını kapatanları engelleyeceğiz.Afyon Seka yok oldu.Ekmeğini sekadan kazanan halk sıkıntıda.Şeker fabrikasını kapatıp pancar üreten çiftçiyi bitirecekler.Bunun yapılmasına müsade etmeyeceğiz.
1974`te Erbakan Afyon Şeker Fabrikası temel atma töreninde yaptığı konuşmada"Türkiye`nin sanayileşmesi davası ana davamızdır. Milli, güçlü, süratli ve yaygın kalkınma mutlaka gerçekleştirilecektir.
Bu hamlemizi hiçbir bahane, hiçbir zihniyet, hiçbir tutum engelleyemeyecek ve geciktiremeyecektir. Milletimiz bu hamleyi istemektedir ve yapacak imkanlara sahiptir. Milletimizin bu arzusunu yerine getireceğiz. Yeniden büyük Türkiye ideali mutlaka gerçekleşecektir. İnşallah!" diyordu.
2015 MİLLİ İTTİFAK NE DİYOR
Tarımsal sanayinin en önemli unsuru olan şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılarak, şeker sektörü ülke ihtiyacının yanında ihracat odaklı olarak yeniden yapılandırılacaktır.
Tarım, Hayvacılık , Sanayi Ve Teknolojiyi Geliştirmek
Stratejik Önceliklerimiz Arasında
Tarım alanlarının amaç dışı kullanılmasında ilk sırayı yerleşim alanları ve sanayi alanları almakta olup bu alanların seçim kriterleri iyi saptanarak ülke toprağından maksimum seviyede yararlanılacaktır.
Topraklarımız, iklimimiz, sahip olduğumuz bitki çeşitliliği, su potansiyeli ve yetişmiş insan gücü en büyük güç kaynağımızdır. Ülke insanının dengeli ve yeterli beslenmesi, kendi gücüyle ayakta durabilmesi için olmazsa olmaz bir sektör olan tarım, stratejik öneme sahiptir.
Ancak, uygulanan yanlış tarım politikaları neticesinde, topraklarımız, ülkemizde yaşayan nüfusu besleyemez duruma getirilmiştir. Düne kadar yeryüzünde kendini besleyebilen yedi ülkeden biri olduğumuz halde, bugün tarım ürünleri ithalatımız ihracatımızı geçmiş durumdadır.
Tarım sektöründe süregelen verimlilik sorunlarının aşılması ve sektörden ayrılması muhtemel işgücünün ekonominin daha üretken sektörlerinde istihdam edilmesi önem taşımaktadır.
Tarımda şu düzenlemeler yapılacaktır:
Tarım ve hayvancılık stratejik bir sektör olarak ilan edilecek ve aşağıda belirtilen hususlar süratle gerçekleştirilecektir.
“Türkiye Tarım ve Hayvancılık Kurumu” kurulacaktır. Bu kuruma bağlı bir “Tarımsal Destek Fonu” oluşturulacak ve bu fon vasıtasıyla çiftçiye faizsiz tarım ve hayvancılık kredileri verilecektir.
Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımı engellenecektir.
Güney sınırımızda 85 yıldır hiç kullanılmayan mayınlı araziler temizlenerek organik tarıma elverişli hale getirilecektir.
Şehir planları yapılırken 1. derece tarım alanları kesinlikle imara açılmayacaktır.
Ayrıntılı toprak etütleri yapılacak ve ülke bütününde arazi kullanım planı hazırlanacaktır.
Tarımda teknoloji kullanımı yaygınlaştırılacaktır.
Tarım-sanayi işbirliği ve entegrasyonu artırılacaktır.
Sulanabilir tarım arazilerinin sulama ve drenaj hizmetleri hızla tamamlanacaktır.
Teknik ve ekonomik bakımdan sulanabilir durumda olan 8,5 milyon hektarlık tarım arazisinin tamamı, makul olan en kısa sürede sulanır duruma getirilecektir.
Son yıllarda yapımı yavaşlatılan GAP (Güneydoğu Anadolu Projesi) ve KOP (Konya Ovası Projesi) bir an önce tamamlanacaktır.
Verimliliği arttıran ve toprağı koruyan sulama yöntemleri uygulanacaktır.
Yer altı ve yer üstü su kaynaklarımızın tarımda kullanabilmesi için gerekli proje ve yatırımlara öncelik verilecektir.
Organik tarım yaygınlaştırılacak ve desteklenecektir.
Yerli tohum üretimi teşvik edilecektir.
Tohum geliştirme ve koruma enstitüleri kurularak tohumculukta dışa bağımlılığın önüne geçilecek ve organik ürünlerin üretilmesi özendirilecektir.
Tohumculuk sektöründe asıl katma değer hibrit sebze tohumlarındadır. Türkiye bu konuda çok zayıftır. Tohumculuk yabancı tohum firmalarının tekelindedir. Yerli tohum firmaları dış rekabet karşısında devlet tarafından desteklenecektir.
GDO’lu ürün imalatı ve ithalatı sıkı bir denetim altına alınacaktır.
Helal gıda üretimi desteklenecek ve gerekli tüm tedbirler alınacaktır.
Tarım destekleri, girdiler ve ürün üzerinden yapılacak ve destekler yeterli seviyeye çıkartılacaktır.
AB`nin dayattığı, tarım ve hayvancılığımızı olumsuz etkileyen uygulamalar, kotalar, kaldırılacaktır.
Tarım ve hayvancılık alanları "Stratejik Sektör" olarak özel korumaya ve desteğe tabi tutulacaktır. Bu konudaki Ar-Ge çalışmaları yaygınlaştırılacak ve desteklenecektir.
Tarım ve hayvancılıkta arz fazlası oluşturularak ihracatçı konuma geçilecektir.
Tarımsal sanayinin en önemli unsuru olan şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılarak, şeker sektörü ülke ihtiyacının yanında ihracat odaklı olarak yeniden yapılandırılacaktır.
Şeker sanayiinin güçlendirilmesi ile ülkemizde hayvancılık canlandırılacaktır.
Türkiye’nin markası haline gelen Antep fıstığı, fındık, üzüm, kayısı, incir, narenciye, ceviz, pamuk, zeytin gibi tarım ürünlerinin hak ettiği değeri görmesine özel önem verilecek; aynı bakışla sebze ve meyve üreticiliği desteklenecektir.
Üniversite-çiftçi işbirliği sağlanacak; tarımda eğitim, özellikle üreticilerin talepleri ve iş durumları göz önüne alınarak, sürekli hale getirilecektir.
Mera ve otlaklar ıslah edilecek, aşırı otlanma önlenecek, meralardan ve otlaklardan çiftçi ücretsiz yararlanacaktır. Mera ve otlaklar amacı dışında kullanılmayacaktır.
SANAYİ VE İLERİ TEKNOLOJİDE ÇIĞIR AÇACAĞIZ
Bilim, teknoloji ve yenilik politikalarının başta eğitim, sanayi ve bölgesel politikalar olmak üzere diğer politikalarla tamamlayıcı olarak yürütülmesi; sanayi sektörü yanında hizmetler ve tarım sektörlerinde katma değer artışı sağlanması, yenilikçi girişimciliğin gelişmesi ve bölgesel potansiyelin harekete geçirilmesi açılarından önemlidir.
AR-GE FAALİYETLERİ
Türkiye’de Ar-Ge faaliyetleri temel araştırmadan başlayıp ürünün piyasaya sürülmesine kadar uzanan yeni teknolojik ürün üretme süreci geliştirilecektir. Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin ticarileştirilmesi yoluyla uluslararası düzeyde rekabetçi, yeni ara veya nihai teknolojik ürünler ile markalar oluşturulması kritik önem taşımaktadır.
Ar-Ge faaliyetleri, araştırma altyapıları ve araştırmacı insan gücü bakımından bölgesel ve küresel düzeyde işbirliğinin geliştirilmesi önemini korumaktadır. Kaydedilen gelişmelere rağmen Ar-Ge ve yenilik için ayrılan kaynakların hem miktarının hem de istenilen faydaya dönüşmek üzere etkinliğinin artırılmasına ihtiyaç vardır. Ar-Ge harcamalarının GSYH’ya oranı, halen gelişmiş ülkelerin çok altındadır.
Ar-Ge’ye GSYH’den ayrılan pay artırılacak, hedef ilk aşamada ‰2’nin üzerine çıkmak olacaktır.
Türkiye için stratejik teknolojileri içeren yatırımların teşviki için kamunun altyapı yatırımlarının bir destek unsuru olarak kullanılmasına öncelik verilecektir.
Öncelikli alanlarda üretim ve ihracat kapasitesini artıran uluslararası doğrudan yatırımlar, ithal girdilerde, stratejik ürün ve sektörlerde yerli ürünleri özendirici bir şekilde desteklenecektir.
İmalat sanayinin bölgesel dağılımında dengesizlik ortadan kaldırılacak, Türkiye’nin potansiyelini kullanabilmesi için Marmara dışındaki bölgelerde de üretim kapasitesi artırılacaktır. Bölgeler arası kalkınma dengesizliğini kaldırmak için özel programlar tatbik edilecektir.
İmalat sanayiinde;
· Teknoloji üretimi geliştirilecektir.
· Modern teknoloji kullanımı hızla yaygınlaştırılacaktır.
· Nitelikli işgücü sağlanacaktır.
· Yüksek katma değerli ürünlerde üretim kabiliyeti artırılacaktır.
· Yeni gelişen sektörlere yatırım yapılacaktır.
· KOBİ’lerin üretim ve yönetim yapıları iyileştirilecektir.
· Orta ölçekli KOBİ’ler için yani sanayi siteleri oluşturulacaktır.
· Teşvikler; üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmak için kullanılacaktır.
Güçlü bir “Sanayileşme Politikası” uygulanacaktır. Bu çerçevede önce yasal düzenlemeler oluşturulacak, şu kanunlar çıkarılacaktır.
· Yeni bir “Sanayileşmeyi Teşvik Kanunu”
· “Sınai AR-GE’yi Destekleme Kanunu”
· “Bilimsel ve Teknolojik Araştırmaları Destekleme Kanunu”
· “Mühendislik Faaliyetlerini Destekleme Kanunu”
Devlet, aşağıda belirtilen yeni kilit teknolojilere hem kamu yatırımı yapacak hem de özel sektörde yatırım yapan şirketleri destekleyecektir.
· İlaç ve aşı üretimi
· Nanoteknoloji, chip (çip) ve donanım üretimi
· İleri teknoloji (HT) ekipman ve teçhizat
· Benzinli ve dizel motor fabrikaları
· Gaz türbini üretimi
· Uçak, uzay ve havacılık sanayii
· Savunma sanayii
· Denizaltı ve muhrip üretimi
· Takım Tezgahları üretimi
Ülkemizin sanayicilerinin ürettikleri ileri teknoloji ürünlerin iç piyasada kullanımı ve bunun yanı sıra ihracatı desteklenecektir.
Yorumlar
Yorum Yap