Gözden kaçırmayın

MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak TBMM’de kapatılan belediyelerin sorunlarını gündeme getirdi.
Kapatılan beldelerimiz mağdur durumda
2012 yılında köye dönüştürülen yerleşim yerlerinde sıkıntıların giderilemediğini ifade eden Parsak, “Çöpleri toplanmayan, itfaiye aracı bulunmayan bu yerleşim yerlerine acil çözüm üretilmeli” dedi.
2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanun uyarınca nüfusu 2 bin’in altında bulunan kasabaların köye dönüştürülmesi bu yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşları mağdur ediyor.
Konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir konuşma yapan MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, sorunların acil olarak çözülmesini istedi.
EN SIKINTILI YER AFYONKARAHİSAR
2012 yılında en çok belediyesini kaybeden ilin Afyonkarahisar olduğunu belirten Parsak, “Afyonkarahisar Valisi bir basın toplantısı düzenleyerek görevde geçirdiği 1.5 yılı değerlendirmiş ve değerlendirmesinde “Kapatılan belediyelerin sorunları çözülecek” beyanında bulunmuştur.
Bilindiği gibi AKP iktidarı döneminde 2012 yılında çıkarılan 6360 Sayılı Kanun uyarınca nüfusu 2 bin’in altında olan belde belediyeleri kapatılmıştı. Ne yazık ki bu kapsamda en fazla belediyesi kapatılan beldenin bulunduğu şehir memleketim olan Afyonkarahisar’dır. Söz konusu beldelerde yaşayan onbinlerce hemşehrimiz 3 yıla yakın bir süredir pek çok temel kamu hizmetinden mahrumdur. Bundan dolayı da mağdur olmuşlardır.” Dedi.
ÇARE ÜRETİLMELİ
Konunun yakın takiçisi olduğunu vurgulayan Parsak, “Haftalarca çöpleri alınmadığından koku götüren beldelerden tutun da itfaiye yokluğundan yangın korkusuyla yaşayan yerleşim yerlerine kadar sıkıntılar artmıştır.
Dolayısıyla sonuç olarak Sayın Vali’nin beyanını da nazara alarak, iktidarı elinde tutan AKP’yi bir an önce söz konusu sorunları çözmeye davet ediyorum” dedi.
Yorumlar
Yorum Yap