Gözden kaçırmayın
Demirkırkan En düşük emekli maaşı asgari ücrete denk olmalıHer hafta basın toplantısını farklı bir ilçede yapan,Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, bu günkü toplantısını Afyonkarahisar`ın İhsaniye İlçesinde gerçekleştirdi.
Toplantıya Afyonkarahisar İlbaşkanı Raşit Demirel`in yanı sıra İlçe Belediye Başkanı Şaban Çabuk,çok sayıda parti mensubu ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Demirel şu ifadelere yer verdi;
"Biliyorsunuz AKP’li yetkililer ve çok sayın Bakanımız Veysel Eroğlu bey, Afyonkarahisar’dan bahsederken sürekli egenin yıldızı diye söze başlıyorlar. Bende bugün Egenin yıldızı diye adlandırılan Afyonkarahisar’dan bahsetmek istiyorum.
Geçen hafta yaptığımız basın toplantısında Kamil Miras Anadolu lisesi bahçesine yapılması planlandığı söylenen Milli Eğitim Müdürlüğü binasına tepki göstermiş, yetkililerden açıklama beklemiştik. Yetkililerin bu çağrımıza sessiz kalmasını pek hayra alamet olarak görmüyorum.
Bugün aynı konuya sizlerin aracılığı ile tekrar değinmek istiyorum. Lütfen okulun yerleşim yerini daraltmayın. Afyonkarahisar`ın oksijen alan hücrelerini bozmayın. Oradaki ağaçları dokunmayın. Hele hele o okuldan mezun olan kardeşlerimizin anılarına kazma vurmayın.
Değerli basın Mensupları;
Afyonkarahisar’ı anlatan değerlerden biri de Utku anıtıdır. Tarih kitaplarımızda bile yer alan bu anıtı gören herkesin aklına Afyonkarahisar gelir. Yada başka bir deyişle, Afyonkarahisar denilince akla, utku anıtı gelir.
Kısacası utku anıtı ile Afyonkarahisar adeta özdeşleşmiştir. Ama gelin görün ki Afyonkarahisar valiliğinin tam karşısında bulunan bu utku anıtı şu günlerde çok çirkin bir görüntü sergilemektedir. Anıtın üzerine bir teneke yeşil boya dökülmüş gibi oksitlenmiştir. Şehrimize turla gelen misafirler bu anıta baktıklarında şaşkınlıklarını gizleyememektedirler. Sizlerin aracılığı ile sayın yetkililerden utku anıtına bir an önce gerekli ilginin gösterilmesini talep ediyorum.
Değerli basın mensupları;
Afyonkarahisar’da trafik sorunu gün geçtikçe çekilmez bir hal almıştır. Mahalli seçim propagandalarında otoparklar yaparak trafik sorununu çözeceğiz diyen AKP li belediye başkanı sayın Burhanettin Çoban’ın bu konuya bir an önce el atmasını bekliyoruz. Afyonda dolmuş durakları oto park olarak kullanılmaktadır. Dolayısıyle dolmuşlar, dolmuş duraklarından değil kendilerine el kaldırılan her noktada durup indi-bindi yapmaktadırlar.
Dolmuş minübüsler müşteri için yol ortasında durduğunda arkasında onlarca aracı da durdurup beklemeye mecbur bırakmaktadırlar. Bu durum doğal olarak trafiğin keşmekeş hale gelmesine sebep olmaktadır. Dolmuş duraklarına park edilen araçlar ikaz edilerek kaldırılmalı, dolmuşlarında keyfe göre her istediği noktada durarak müşteri indirip bindirmelerine engel olunmalıdır.
Değerli basın mensupları;
Şimdi de Merkez ilçemize bağlı Karaaslan köyü merasından bahsetmek istiyorum. 4342 sayılı mera kanunu şöyle der; “Mera yaylak kışlak alanları ile umuma ait çayır ve otlakları kapsar. Bu kanunun amacı da daha önce kanunla tahsis edilmiş veya geçmişten beri kullanılmakta olan meraların otlakların çayırların tespiti, belediye veya köylere tahsislerinin yapılmasını, belirlenecek kurallara uygun kullandırılmasını, ıslah ve bakımlarının yapılarak verimliliğinin artılırmasını sağlamak.
Sürekli denetlenerek de korunmasını sağlamaktır. Bir süredir Televizyonlarda ekilebilir arazilerin ve meraların korunması ile ilgili kamu spotları yayınlanmakta bu da bizleri memnun etmektedir. Ancak bu dönemde ilimiz merkez ilçeye bağlı Karaaslan köyü çayırında yaşanan olayların tam tezat uygulamalar olduğuna şahit olmaktayız. Mera ve otlaklar kamu yararı adına mera vasfından çıkarılabilir. Kanundaki bu boşluktan yararlanılarak Karaaslan çayırına cezaevi yapmak için kamu yararı diye mera vasfı bozduruluyor.
Merak ediyor ve soruyorum, Karaaslan halkının rıza göstermediği cezaevinin yapılabileceği hiç mi kıraç alan kalmamıştır? Cezaevi yapmak kamu yararı olurken, otlakları azaltmak kamu zararı olmuyor mu? Cezaevi uygulamasının duraklamaya girdiği bu dönemde şimdi de il belediye meclisinde söz konusu bu meraya sanayi sitesi yapılmasının konuşulduğu duyumlarını almaktayız.
Jeoloji mühendisler odasının, arazinin yapısı hakkındaki alüvyon yapı yani eriyen sıvılaşan toprağa sahip olduğu, 1 metrede su olduğu, 7 şiddetine yakın deprem üretme kapasitesine sahip olduğu, fay hattına da çok yakın olduğu yönünde görüşler var. Tüm bunlara rağmen tarım ve hayvancılığın çok zor şartlarda yapıldığı, yem maliyetlerinin çok yüksek olduğu gerçeği varken mera vasıflı araziler nasıl bu kadar bozulabiliyor?
Bu gidişle ekilebilir arazi ve hayvan otlaklarında aşırı daralmalar olacağı gibi yine yurt dışından Anguslar getirilecek çiftçiler ve besiciler işlerini bırakıp marketlerde veya atölyelerde asgari ücretle çalışan personele dönüşecektir. Şimdi tekrar soruyorum; Karaaslan çayırından ne istiyorsunuz? Orada bizim bilmediğimiz rantlar mı var?" Dedi.
Yorumlar
Yorum Yap