Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Motosikletiyle Nepal’e gidecek olan Şule Özürün Bendler Gün FM’de Gündem programına konuk olarak Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtladı.


“Ben hız yapmaktan hoşlanmayan bir insanım”

Yaklaşık 8 yıl önce bir bisiklet aldığını söyleyen Şule Özürün Bendler, “Önce bisiklete binmeye başladım. İçimde motosiklet sevgisi vardı ama bir anda motosiklete geçemedim. Çünkü çevremdekileri yavaş yavaş hazırlamayı düşündüm. Bisikletten sonra scooter aldım.


Ardından ehliyet alıp, bir motosiklet aldım. Otomatik vitesten manuel vitese geçtim. Aldığım motorlar hız motorlarıydı. Çok uzaklara gidemiyordum. Ben hız yapmaktan hoşlanmayan bir insanım” diye konuştu.


“Tek başıma motosikletle seyahat etmek beni ürkütmüyor”

Motor kullanırken emniyete çok önem verdiğini belirten Bendler, “Motosiklete yeni başladığımda çevremdekiler bir heves olduğunu düşünüp, zamanla geçeceğini düşündüler. Ama bu bir tutkuydu.


Zamanla çevremdekiler de alıştı. Tek başıma motosikletle seyahat etmek beni ürkütmüyor. Biz motosiklet kullananlar olarak birbirimize hep yardım ederiz. Güzel bir dayanışmamız var. Hangimiz yolda bir sıkıntı çekersek orada bulunan motosikletçiler olarak hemen yardıma gideriz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Gezdiğim yerleri yazıyorum”

Seyahatlerinde yaşadıklarını internette oluşturduğu ülke kokusu isimli blogda yazdığını belirten Bendler, “Gezdiğim her yeri bu blogda yazmaya çalışıyorum. Bunlar profesyonel öğütler değil, kendi yaşadığım tecrübeleri not düşüyorum. Bugüne kadar Orta Afrika’da Uganda, Tanzanya ve Burindi’ye, Asya’da Nepal’e, ayrıca Gürcistan ve Yunanistan’a gittim. Türkiye’de de birçok şehri gördüm” dedi.

“Çıkacağım seyahatte bana destek veren çok kişi var”

19 Mayıs’ta Nepale’e motosikletiyle gidecek olan Bendler, “Bir Afyonlu kadın olarak çıkacağım seyahatte bana destek veren çok kişi var. Başta Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban olmak üzere destek olan herkese çok teşekkür ederim. Seyahatimi Ağustos başı gibi tamamlayıp Afyon’a dönmeyi planlıyorum” diye konuştu.

Yayın sonrası Bendeler Gün FM Konuk Defteri’ne görüşlerini de yazarak imzaladı.