Hazine Müsteşarlığı 25 Mart 2027 vadeli eurobond ihracı ile 2 milyar dolar borçlandığını açıkladı.
Hazine`den yapılan yazılı açıklamada, "2017 yılı dış finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden 2027 vadeli tahvil ihracı için 18 Ocak 2017 tarihinde Barclays, Citigroup, Goldman Sachs ve Qatar National Bank`a yetki verilmiştir. Söz konusu ihraç aynı gün sonuçlanmış ve ihraç miktarı 2 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. İhraç tutarı 23 Ocak 2017 tarihinde hesaplarımıza girecektir" denildi.
Hazine açıklamasına göre, "Bu tahville birlikte 2017 yılında uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihracı yoluyla 6 milyar dolar tutarına kadar gerçekleştirilmesi planlanan dış finansman programının 2 milyar dolarlık kısmı tamamlandı."
Açıklamada, tahvilin kupon oranının yüzde 6.0, yatırımcıya getirisinın yüzde 6.15 olduğu da belirtilerek, "Tahvile toplamda yaklaşık 256 yatırımcı, ihraç tutarının 3 katından fazla talep gösterdi. Tahvilin yüzde 49’u ABD, yüzde 26’sı İngiltere, yüzde 11’i Türkiye, yüzde 11’i diğer Avrupa ülkeleri ve yüzde 3’ü diğer ülkelerdeki yatırımcılara satıldı" denildi.
Yorumlar
Yorum Yap