Gözden kaçırmayın
Emniyet Ekiplerinin Eğitimleri SürüyorBilindiği üzere 12 Mart 2017 Pazar günü Türkiye genelinde 12`inci Sınıf öğrencilerimiz YGS’ye gireceklerdir. Sınava girecek olan öğrencilerimize sınav öncesi, sınav gecesi, sınav günü ve sonrası ara başlıkları ile başarılarına katkı olacağını düşündüğümüz tavsiyelerimizi bilgilerine sunmak istiyoruz.
Son günlerde bir çok öğrenci kaygı ve stres duyar. Konularda eksiğinin olduğunu düşünerek yanlış yaptığı her soruyu gözünde büyütür. Son haftalara kadar yoğun çalışmalar sonucunda yorgunluk öğrencilerimizde hissedilebilir bir hal alır. O yüzden saatinde yatıp kalkmaya ve başarılı olacaklarına dair umutlarının ve inançlarının tam olmasını tavsiye ederiz.
SON GÜN TAVSİYELERİ
Deneme sınavı sonrasında yanlışlarınızı analiz edin ve sadece yapamadığınız soruların üzerinde durun
Denemelerdeki sınav stratejinizi netleştirin (eğer hala değişkenlik gösteriyorsa)
Geçmiş yılların sınav sorularını çözmediyseniz çözün
Deneme sınavlarını ciddiye alın bunlar son provalar; denemelere girerken gerçek sınav gibi düşünerek girin
Hatırlatma kağıtlarınızı ve notlarınızı gözden geçirin
Son çalışmalarınız tamamen pratiğe yönelik olsun
Yeni şeyler öğrenmeye çalışmayın
Stresli ve yorucu faaliyetlerden uzak durun
Sınavdan bir önceki gün kesinlikle ders çalışmayın
Sınava gireceğiniz okulu, sınıfı, sırayı önceden görün
SINAV GECESİ
Sınavla ilgili konuşmayın
Ağır yemeklerden kaçının
Erken yatmaya çalışın, eğer çok geç yatıyorsanız erken saate çekmeye çalışın
Sınava götüreceklerinizi hazırlayın
Çay, kahve gibi içecekler sizi etkiliyorsa almamaya çalışın
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanmayın
SINAV SABAHI
– Sınavın başlayış saatini ve sabah hazırlığını dikkate alarak biraz erken uyanın
– Sınav sabahı iyi bir kahvaltı yapmaya çalışın, kahvaltı alışkanlığınız olmayabilir ama ortalama saat 13.00 e kadar aç kalacağınızı unutmayın
– Sınava götüreceğiniz belgeleri kontrol edin
– Yanınıza cep telefonu, hesap makinesi, saat gibi elektronik cihazlar almayın
SINAV ANI
1) Kitapçığı hızlıca gözden geçirin, kitapçığı kontrol ederken sorulara bakmayın.
2) Sınav başlamadan önce başkalarının ne yaptığıyla ilgilenmeyin, çevrenizde gördüğünüz kişiler heyecanınızı arttırabilir. Sadece kitapçığınıza ve optiğinize odaklanın.
3) Sınavın en çok yanlış yapılan zaman dilimlerinden biri sınavın ilk 15 dakikasıdır. Bu yüzden en iyi olduğunuz testten başlayın bu sınava başlangıç motivasyonunuz için çok önemlidir.
4) Soru kökünü çok dikkatli okuyun. Yanlışların çoğu, soruyu iyi anlamamaktan kaynaklanır. Sınavda bazı soruları kökleri; “hangisi ……… değildir?”, “hangisinde …….. yoktur?”, şeklinde olumsuz olarak verilmektedir. Genelde olumlu soru cümlelerine alışkın olan öğrenci, olumsuz soru kökünü olumlu gibi okuyabilir ve çözebileceği bir soruyu yanlış yanıtlayabilir. Bu nedenle acele etmeden, önce soruyu iyi anlamaya çalışın.
5) Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyin. (ilk düşündüğünüz genellikle doğru çıkacaktır)
6) Soruya yaklaşırken kendi mantığınızla değil sorunun mantığıyla yaklaşmalısınız. Çünkü her sorunun kendine has bir mantığı vardır.
7) Uzun metinli sorular daha kolay çözülebilen sorular olarak algılanmalıdır. Uzun sorular kolaydır çünkü sorunun içinde bir sürü ipucu vardır.
8) Özellikle sözel sorularda, tüm seçenekler doğru izlenimi uyandırabilir. Sizden “en doğru”yu bulmanız istenir. Bu nedenle ilk doğru gördüğünüz seçeneği işaretleyip diğerlerini bırakmayın. Tüm seçenekleri okuyun. Ancak yanıtı yüzde yüz bildiğiniz sorularda bunu yapmayabilirsiniz. Bu da sözelden çok sayısal sorularda olabilir.
9) YGS’de soruların ‰70 yapılabilir durumda olan sorulardır, zorlayacak soru oranı ‰30 civarındadır. YGS sadece bilgi ölçmez, bilgi ölçen sınav LYS’ dir.
10) Kesinlikle atma yolu ile soru cevaplamayınız. Şansınıza güvenmeyiniz ve kesinlikle cevabını bilmediğiniz ve yanlış seçenekleri de eleyemediğiniz bir soruyu cevaplamayın.
11) Testin bir bölümünü örneğin Türkçe kısmını bitirdikten sonra hemen diğer teste geçmeyin. Küçük bir süre zihninizi dinlendirin. Kağıdı kalemi bırakıp arkanıza yaslanınız ve derin nefes alıp verin.
12) Kolay sorulardan şüphe ederek “bu soru da kesin bir şey var” demeyin.
Tüm öğrencilerimize başarılar dilerken, ailelerimizin bu önemli günde çocuklarının yanında onlara güvendiklerini belli ederek ve motivasyonlarını doğru korumalarına yardımcı olacak davranışlarda bulunmalarını tavsiye ederiz.
Yorumlar
Yorum Yap