Gözden kaçırmayın
Dikkat 31/12/2024 tarihinde yürürlüğe girecekAfyonkarakarahisar STK Platformu bugün Afyonkrahisar merkezde Çakmak otelde 84 STK kuruluşunun Evet imzası ile bir araya geldi.
Yapılan toplantıda konuşan Ahmet Ertürk, STK temsilcilerinin Vatanın, Milletin ve ülke değerlerinin birliği ve beraberliği açısından önemli olduğunu vurgulayarak şu açıklamayı yaptı.
"Saygıdeğer Afyonkarahisar`lı hemşerilerimiz ve kıymetli basın mensubu arkadaşlarAfyonkarahisar`da faaliyet gösteren 84 Sivil Toplum Kurumları olarak 16 Nisan`da yapılacak referandum da kararımızı açıklamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz.Bizler toplumun her alanında hizmet veren Sivil Toplum Kurumları olarak Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmekteyiz.
Sadece ülkemiz içerisinde değil daha iki gün öncesine kadar Almanya, Hollanda ve Avrupa ülkelerindeki yaşanan olaylar göstermektedir ki kapitalist ve emperyalist güçler güçlü ve büyük bir Türkiye`yi istememektedirler. Aynı zamanda bizler buradan Almanya Hollanda ve Avrupa`nın bakanlarımıza yurtdışında yaşayan gurbetçilerimize uyguladıkları barbarca tavrı şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz.
Güçlü bir Türkiye`ye, istikrarlı bir Türkiye`ye, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye`ye, karşı olan tüm Türkiye düşmanlarının el ele ve işbirliği içinde yeni anayasaya hayır dedikleri bugünlerde bizler Afyonkarahisar STK platformu olarak 16 Nisan`da ki referandumda “Evet” diyoruz.
Türkiye çok kritik ve zor günlerden geçiyor. Hemen yanı başımızda haritalar değiştiriliyor. Ümmetin son kalesi Türkiye küresel saldırılarla karşı karşıyadır. 15 Temmuz`da bunu başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar. 15 Temmuz`da millet meydanlarda kahramanca tankların önüne yatarak, kurşunlara gövdesini siper ederek bu alçakça işgal girişimini engelledi.
Ama bu saldırılar ve kuşatmalar sadece tanklarla, silahlarla, kurşunlarla yapılmıyor. Yıllarca Türkiye`yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek ve yargıyı, eğitimi, sosyal hayatı dizayn etmek isteyen küresel güçler ve işbirlikçileri millet iradesine ipotek koyarak, parlamentoyu kilitleyerek Türkiye`yi sürekli durdurdular. Halkın değerlerine savaş açtılar.
Halkı Müslüman olan bir ülkede yıllarca başörtüsünü yasakladılar. İmam Hatiplerde ve meslek liselerinde okuyan çocukların üniversitelere girmesini katsayı uygulamasıyla engellediler. Alevi Sünni, Kürt Türk gibi etnik, mezhebi farklılıklardan dolayı kardeşler arasına niza oluşturmaya çalıştılar. Darbeler yaptılar. Partileri kapattılar. TBMM`nin Cumhurbaşkanını seçmesine bile tahammül edemediler. Hukuku 367 saçmalığına kurban ettiler. Millet bunları asla unutmuş değildir.
İşte son 15 yıldır bu uygulamalar birer birer ortadan kaldırıldı. Türkiye istikrarlı bir yönetime kavuştu. Ekonomisi güçlendi. Sosyal barış sağlandı. Türkiye sadece kendi içinde değil, dışarıda da sözü dinlenen büyük bir aktör haline geldi. Bütün bunlar parlamenter sistemin yol açtığı bu krizlere rağmen Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderle gerçekleşti. Ama Türkiye`nin başında her zaman böyle güçlü liderler olmayabilir. İşte bu yüzden siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayacak güçlü bir sisteme de ihtiyacımız var. Bizler bu yüzden, güçlü bir Türkiye için yeni anayasaya evet diyoruz.
Türkiye 93 yıldır parlamenter sistemle yönetiliyor. 93 yılda 65 iktidar değişti. Yani her bir buçuk yıla bir hükümet düşüyor. Bu hükümetlerin birçoğu da koalisyon hükümetleridir. Buna her on yılda bir yapılan darbeleri de eklersek, Türkiye`nin istikrar kazandığı ve büyüdüğü dönemler Menderes, Özal, Erbakan ve AK Partinin iktidar olduğu dönemlerdir.
Bu dönemlerde de askeri, bürokratik ve yargı vesayeti halkın seçtiği iktidarları sürekli durdurmaya çalışmış, frenlemiş, bloke etmiştir. Bu sistem halka ve halkın seçtiği parlamentoya güvenmeyen vesayetçi bir sistemdir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanını Meclisin veya doğrudan halkın seçmesini istemez. Türkiye bu parlamenter sistemle tam anlamıyla kayıp yıllar yaşadı. Yıllardır Türkiye`ye ayak bağı olan askeri, bürokratik ve yargısal vesayetten kurtulmak için, yeni Anayasa düzenlemeleri bize büyük bir fırsat sunuyor.
Türkiye ilk kez siviller eliyle yapılmış, sivil bir Anayasaya kavuşacak inşallah. Millet olarak bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve asla kaçırmamalıyız. İşte her türlü vesayetten kurtulmak için de bizler evet diyeceğiz.
Ülkemizde ne yazık ki, darbelerin bayram olarak kutlandığı günler yaşandı. 1960`da Menderes`i asanlar, 27 Mayıs`ı demokrasi bayramı olarak kutladılar. 1961`deki Cumhurbaşkanlığı sürecinde siyasi parti liderleri bir odaya sokuldu ve aday çıkaramazsınız denildi. Cumhurbaşkanlığına aday olan Prof. Ali Fuad Başgil silah tehdidiyle senatörlükten istifa ettirildi.
Bu millet 115 defa Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıp, Cumhurbaşkanı seçemeyen Meclisi gördü. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer`in Başbakan Bülent Ecevit`e anayasa kitapçığı fırlattığı günleri de yaşadık. Evet, bu ülke, bu millet bütün bunları gördü ve yaşadı. Bugün demokrasi adına, hukuk adına yeni Anayasa`ya karşı çıkanlar işte böyle bir ideolojik ve darbeci zihniyetin varisleridir. Türkiye`nin artık bu darbe Anayasalarından bir an önce kurtulması gerekiyor. Bizler darbe anayasalarından kurtulmak için yeni Anayasaya evet diyoruz.
Koalisyonlar bu ülkeyi gerçekten çok yordu. Herkes çok iyi biliyor ki, ekonomimizin büyüdüğü dönemler koalisyonların olmadığı istikrar dönemleridir. Koalisyonlardan ve krizlerden kurtulmak, güçlü bir ekonomiye kavuşmak için evet diyoruz. Bizler Afyonkarahisar`lı sivil toplum örgütleri olarak biliyoruz ki, güçlü bir Türkiye`ye, istikrarlı bir Türkiye`ye, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye`ye, karşı olan tüm Türkiye düşmanları el ele ve işbirliği içinde yeni Anayasaya hayır diyorlar. İşte onlar hayır dediği için biz Evet diyoruz, Evet diyeceğiz.
Ayrıca bizler bu referandumla milli iradenin kurumsallaşacağına bürokratik oligarşinin yok olacağına inanıyoruz.
Kalıcı siyasi istikrar için evet
Hızlı ve etkili icraatlar için evet
Güçlü yasama, yürütme ve yargı için evet
Güvenli ve huzurlu bir Türkiye için evet
Birlik ve uzlaşma için evet
Güçlü yönetim ve güçlü bir Türkiye için evet
Bağımsız ve tarafsız yargı için evet
Güçlü ve Büyük Türkiye için evet diyoruz.
Saygılarımızla" Dedi. Platforma katılan Sivil Toplum Dernekleri ise şu isimlerden oluştu;
AFYONKARAHİSAR STK PLATFORMU
AFEK, AFİMED, AFSADER, AFSİYAD, AFYED, AFYON IHH, AFYON ULAŞIM AŞ, AFYONKARAHİSAR İNTERNET HABERCİLERİ DERNEĞİ, AFYON OTİSTİK ÇOCUKLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ, AFYONKARAHİSAR PROFESYONEL AŞÇILAR DERNEĞİ, AFYON AĞIR DÜZEY ZİHİNSEL ENGELLİLER DERNEĞİ, AGÜYAD, AĞAÇ İŞÇİLERİ ODASI, AK ÇEVRE, ALTINOLUK, ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİ, ALTINOKTA KÖRLER DERNEĞİ, ASDER, AYAKKABICILAR ODASI, BAKKALLAR ODASI, BALISULTAN BİLİM VE EĞİTİME HİZMET VAKFI, BAYINDIR MEMURSEN, BEMBİRSEN, BELEDİYE İŞ SENDİKASI, BERBERLER ODASI, BEŞİR DERNEĞİ, BİRLİK HABER SEN, BİRLİK VAKFI AFYON TEMSİLCİLİĞİ, BÜRO MEMURSEN, CİHANNÜMA, ÇAYIRBAĞ İLİM YAYMA DERNEĞİ, DENİZFENERİ DERNEĞİ, DİYANETSEN, EĞİTİMBİRSEN-1, EĞİTİMBİRSEN-2, ENERJİ BİRSEN, ENERJİ İŞSEN, ENSAR VAKFI, ESNAF ODALARI BİRLİĞİ, ERTUĞRULGAZİ YÖRÜKLER TÜRKMENLER KÜLTÜR DAYANIŞMA DERNEĞİ, HAK İŞ SEN, HAYAT TERMAL, HAYRAT VAKFI, HİSAR ARAŞTIRMA DERNEĞİ, İMAM HATİP OKULLARI PLATFORMU, İLİM YAYMA CEMİYETİ, KAHVECİLER VE ÇAY OCAKLARI ODASI, KARDER, KASAPLAR VE SUCUKÇULAR ODASI, KİYDER, KÜLTÜR MEMURSEN, MADENİ SANATKARLAR ODASI, MEMURSEN, MEŞVERET, MEVLEVİ DERNEĞİ, MÜSİAD, ORGANİZE SANAYİ BİRLİĞİ, ÖNDER, ÖZ BÜRO İŞSEN, ÖZ İŞSEN, ÖZ ORMAN SEN, ÖZ TAŞIMA İŞSEN, SAĞLIKSEN, SEBZE VE MEYVECİLER ODASI, SEMERKANT VAKFI, SEVDER, SILA DERNEĞİ, ŞEHİT VE GAZİLER DERNEĞİ, ŞOFÖRLER ODASI, TÜRKİYE YOL İŞ SENDİKASI, TES-İŞ SENDİKASI, TİCARET BORSASI, TOÇBİRSEN, TÜGVA, TÜMSİAD, TÜRK HARP İŞ SENDİKASI, TÜRK İŞSEN, TÜRKİYE BEYAZ AY DERNEĞİ, TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ, ULAŞTIRMA MEMURSEN, YEŞİLAY, YÖRÜKLER KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ, ZİRAAT ODASI
Yorumlar
Yorum Yap