Gözden kaçırmayın
Afyon Belediyesi kamu oyuna duyuru yaptıBilimsel çalışmalarda disiplinler arası etkinlikler, ağırlığını kabul ettirmiş durumdadır.
16 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Belediye arasında imzalanan iki protokolde Arkeoloji, Tarih, Sosyoloji, Turizm, İktisat, Biyoloji, Biyoçeşitlilik, Gastronomi, İletişim Bilimleri, Siyaset Bilimleri, Mimarlık, Enformatik, İslami Bilimler, Sinema gibi bir çok bilim dalından 13 yürütücü ve 30 araştırmacı tarafından yapılan akademik çalışmalar Afyonkarahisar şehrinin renklilik ve zenginliğinin bir kere daha fark edilmesini sağlamıştır.
Çalıştaylar, paneller, sempozyumlar ve kongreler bilim adamlarının hem görevleri hem de ürünlerinin sunulduğu akademik nitelikli toplantılardır. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi`nin ev sahipliğinde 18-20 Mayıs 2017 tarihlerinde Alanya`da düzenlenecek olan Uluslararası İkinci Sosyal Bilimler Sempozyumu`nda farklı sosyal bilim dallarından bir çok tebliğ bilim camiası ile paylaşılacaktır.
Akademik camiadan Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Doç. Dr. Turan Akkoyun, Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş, Doç. Dr. Ahmet Baytok, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Karazeybek, Yrd. Doç. Dr. Cihad Cihan, Yrd. Doç. Dr. Ümit Emrah Kurt, Yrd. Doç. Dr. Fikret Yaman, Yrd. Doç. Dr. Zelkif Polat, Yrd. Doç. Dr. Ebru Okuyucu, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Eyüp Kiriş, Öğr. Grv. Hakan Yılmaz, Uzm. Yusuf İlgar yürütücülüğünde 11 i tamamlanan, 13 ünün çalışmaları sürdürülen Afyonkarahisar Kent Müzesi`ne Temel Oluşturulacak Kültürel ve Doğal Varlıklı Belirlenmesine yönelik çalışmalar bilim dünyasıyla paylaşılacaktır.
Afyon Kocatepe Gazetesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi, Afyonkarahisar Kent Müzesi Üniversite Koordinatörü, sempozyum bilim kurulu üyesi Doç. Dr. Turan Akkoyun Uluslararası İkinci Sosyal Bilimler Sempozyumu`nun yayınlanan programında yer alan "Tarih Bilimi Açısından Afyonkarahisar Kent Müzesi`nin Kuruluş Çalışmaları" başlıklı bir tebliğle katılacak. "Afyonkarahisar, Tarih, Kent Müzesi, Kültür,Toplum" anahtar kelimeli tebliğe göre;Kent müzeleri; iletişim, eğitim misyonuna ağırlık veren, görsel malzemeleri sergileyen, başta bilişim olmak üzere ileri teknolojiden yararlanan, sergilere, etkinliklere öncelik tanıyan, yaygınlık kazanan kurumlardır.
Hızlı bir kentleşmenin yaşanması; tarihi birikimin ürünü kültürel varlıkları, eserleri daha da kıymetli hale getirir. Kent müzeleri; hızla uzaklaşılan, yitirilen konulara ağırlık verir. Şehrin sosyal ve kültürel sürekliliği sağlar.
Tesis edilmekte olan Afyonkarahisar Kent Müzesi, insanın her türlü faaliyetini konu kabul eden tarih biliminin değerlendirme alanına girmektedir. Kurumun hedefleri sıralandığında öne çıkan hususlar şunlardır:- Afyonkarahisar kentinin hafızası, tüm belleği oluşturmak, çok yönlü kültürel ve sosyal unsurları ortaya koymak.
- Kimliği, aidiyeti benimsemek ve kuvvetlendirmek.- Kültürel gelişimi desteklemek.- Kent modeli ortaya koymak.- Afyonkarahisar sevgisini aşılamak.- Eğlenerek, zaman geçirerek öğrenmeyi gerçekleştirmek.
Afyonkarahisar Kent Müzesi`nin ulaşmaya çalıştığı kesimler şunlardır:- Toplumun tüm kesimleri;- Şehirde yaşayanlar;- Kente dışarıdan gelenler göçmenler;- Kente yeni gelenler: Afyonkarahisar`a resmi geçici göreve gelenler, çalıştay, sempozyum, kongre ve konferansa gelmiş olanların yanında gelecek kuşakları temsil eden öğrenciler;- Yerli ve yabancı ziyaretçiler;- Araştırmacılar;
Tebliğ; Afyonkarahisar Kent Müzesi`ni, tarih başta olmak üzere bütün sosyal bilimlere kaynak olabilecek ve katkı sağlayabilecek bir metotla, bilim dünyasına aktarmayı amaçlamaktadır.
Yorumlar
Yorum Yap