Gözden kaçırmayın
Miniklerden İlk Seccadem ve İlk Namaz Sergisi11 Eylül 1992 tarihinde kurulan TEMA Vakfı, erozyon ve çölleşme tehlikesine karşı toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak üzere çalışan gönüllü bir sivil toplum kuruluşudur.
TEMA Vakfı, gönüllüleriyle birlikte başta topraklarımız olmak üzere doğal varlıkların korunması amacıyla savunuculuk, eğitim, farkındalık, ağaçlandırma, gönüllü kazanımı, yerel kapasiteyi güçlendirme, yerel iletişim ve işbirliği gibi konularda çalışmalar yürüterek ilgili ve bilgili bir kamuoyu yaratmaya çalışmaktadır.
TEMA Vakfı, illerde İl Temsilcileriyle, ilçelerde İlçe Sorumlularıyla, üniversitelerde ise Genç TEMA Topluluklarıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. 25. yılında 81 ilde 320?yi aşkın ilçede yürütülen faaliyetlerde aktif görev alan gönüllüleri, 130?u aşkın üniversitedeki Genç TEMA toplulukları ve Vakfın çalışmalarını tüm Türkiye?de destekleyen 660 bini aşkın gönüllü destekçisi ile faaliyetlerine hız kesmeden devam etmektedir.
TEMA Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü?nün işbirliği protokolü kapsamında, okullarda Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA programları uygulanması için kayıtlar alınmıştır. Programlara katılım gösteren okullara (TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu, Gedik Ahmet Paşa İlkokulu, Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu ve Ortaokulu, Bahçeşehir Okulları, Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu, Ayza Fen Lisesi, Atatürk İlkokulu, Asım Kocabıyık Anaokulu, Mektebim Okulları, TED Okulları ve Doğa Koleji Anaokulu) Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA eğitimlerine başlayabilmeleri için Aralık ayında gerekli doküman ve materyaller dağıtılarak, gönüllü öğretmenlerimize teslim edilmiştir.
Hedef grupların yaş aralıklarına uygun olarak hazırlanmış programlar kapsamında, çocuk ve gençlerimizin ekolojik okuryazarlıklarını geliştirerek toprakla buluşturmak amacıyla bir yıl süreyle eğitimler düzenlenecektir. Çevre bilincinin artırılmasına yönelik olan bu eğitimler, bu bilincin gelecek nesillere aktarılmasında büyük önem arz etmektedir. Bilinçli nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlayan gönüllü öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ederiz.
Yorumlar
Yorum Yap