Gözden kaçırmayın

Başkan Topçudan Başkan Topbaş'a ziyaretBaşkan Topçudan Başkan Topbaş'a ziyaret

Dinar`ın   İncirli Mahallesinde bulunan eski Dinar Devlet Hastanesinin yıkım işlemleri başlatıldı.
 
Sağlık Bakanlığı uhdesinde iken Dinar Mal Müdürlüğüne devir edilen hastanenin binası incelenmiş, sağlam olmadığı tespit edilmişti. Yıkım kararı çıkartılarak çalışmaların başladığı eski hastane arazisinin ise ne amaçlı kullanılacağı henüz kesinleşmiş değil.
 
 
1973 yılında Osman Nuri Yavaş başkanlığında ve Mustafa Telli, Mehmet Arıkan, Felemez Yorulmaz, Hasan Düztepe, Hilmi Çalışkan, Abdurrahman Arslan, Kemal Şeker, Hüseyin Karabulut, İbrahim Dengiz ve Şaban Akgül yönetim kurulu üyeleriyle kurulan dernekle birlikte toplanan yardımlarla yaptırılan Eski Dinar Devlet Hastanesi tam 44 sene vatandaşlara hizmet etti. O günün zor şartlarında zar zor kurulan Hastane yaptırma ve yaşatma derneği üyeleri büyük bir çaba sarf ederek yardım bağışlarıyla hastaneyi yaptırmışlardı.
 
Bugün ise yep yeni bir hastane yapılarak 29 Ekim 2016 günü vatandaşların hizmetine açıldı.
 
Hastane Arsası Nasıl Değerlendirilecek
 
Eski Dinar Devlet Hastanesi binalarının yıkılmasından sonra nasıl değerlendirileceği vatandaşlarımız tarafından da merakla bekleniyor. 2017 yılı içerisinde bölgeye ne yapılması birkaç kere planlanmış ama o zamanın şartlarıyla yapılması planlanan yatırımdan vazgeçilmişti. Bir ara merkez mahalle muhtarları 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu?nun yapılması için Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ile görüşmüşlerdi. Sonradan üniversite de uygun görülmemiş, Gençlik Merkezi yapılması için bazı girişimler başlatılmıştı. Dinar basınının da yakından takip ederek büyük destek verdiği gençlik merkezi projesi de o dönem rağbet görmemişti.
 
 
İlçede herkes o bölgeyle alakalı olarak fikrini söylemiş, çeşitli görüşler ortaya atılmasına ve görüşülmesine rağmen ne yapılacağıyla alakalı bir sonuç alınamamıştı. Şimdi ise yıkım kararı alınan binalar yıkılmaya başlandı. Hazineye ait olan bu arsaların ne şekilde değerlendirileceği, önümüzdeki günlerde ya da 2018 yılı içerisinde netleşebilir. Ancak vatandaşlar bölgedeki arsanın en iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, hastanenin o bölgeden taşınmasıyla birlikte o çevrenin resmen öldüğünü söylediler. Bölgenin yeniden canlanması adına hastane arazisinin en verimli bir şekilde değerlendirilmesi gerektiği ifade ediliyor