Gözden kaçırmayın

Hemen indir takip etHemen indir takip et

Şampiyona öncesinde düzenlenen açılışa; Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Youth Stream CEO?su David Luongo, FIM Motokros Direktörü Antonio Alia Portela, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban ile çok sayıda davetli katıldı.
 
Türk Sporuna Yakışır Bir Organizasyon Olacak
 
Açılışta konuşan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar: "Geçen yıl bu organizasyonun başarısından dolayıdır ki; ülkemizdeki bütün güzelliklerin mimarı sayın Cumhurbaşkanımız bu yıl organizasyona himaye belgesi verdi. Artık Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen bir organizasyonun onurunu yaşıyor olduk. Umut ediyorum ki; gerek seyirci sayısı ve sportif performans itibariyle gerekse organizasyonun bütünü itibariyle Türk sporuna, Türk gençliğine ve spor teşkilatına yakışır bir organizasyonun altına imza atacağız?? ifadelerini kullandı.
Tanıtımı İçin Bulunmaz Bir Fırsat
 
Ardından söz alan ve Şampiyonanın gerek ülke tanıtımı gerekse ilin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ??Cumhurbaşkanımıza özellikle teşekkür ediyoruz bu organizasyonu himayelerine aldılar. Bizi gerçekten rahatlattılar. Bu güzel organizasyonda yarışacak yarışmacılarımıza kazasız belasız yarış diliyorum?? diye konuştu. Mehmet Baykan: ??Kazasız belasız yarışlar temenni ediyorum?? Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, "Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile mesai ortaklığımız devam ediyor.
 
Bu organizasyona Türkiye`yi, Bakanlığımızı, Cumhurbaşkanlığımızı inandırdı ve bugün Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde 2?nci Dünya Motokros Şampiyonası burada gerçekleşiyor. Kazasız belasız yarışlar temenni ediyorum?? şeklinde konuştu.
 
MXGP Spor Şehri Olduğumuzun Göstergelerinden Birisi
 
Son olarak söz alan Vali Mustafa Tutulmaz: ?Geçen yıl başlatmış olduğumuz ve başarılı bir şekilde tamamladığımız MXGP bu yıl ikinci kez ilimizde yapılıyor. Bu yıl mutluluğumuz daha da artarak devam ediyor. Çünkü hem kategorilerin sayısı hem de seyircilerin sayısı arttı Demek ki güzel bir iş yapılmış, bunun sonucu olarak da sayılar artarak devam ediyor.
 
Tabii bunun bu aşamaya gelmesinde gerek kamu kurum ve kuruluşlarının gerek yöneticilerimizin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı ile federasyonun sahip çıkmasının önemli bir katkısı var. Biz bu tür organizasyonu geçen yıl yaparak ilimizin konumunu bir üst lige çıkardık. Türkiye`de çok az sayıda şehir bu tür organizasyonları yapıyor Afyonkarahisar`da Onlardan birisi artık Biz diyoruz ilimiz artık spor şehri. İşte spor şehri olduğunun göstergelerinden birisi de bu organizasyondur? dedi.
 
Bundan Daha Büyük Tanıtım Olamaz
 
Şampiyonanın ilimizin tanıtımı açısından önemine dikkat çeken Vali Tutulmaz: ?Spor kendi çapında rekabet arttırıyor dayanışmayı artırıyor. Bu tür özellikleri var. Ülkemiz ve ilimiz açısından en önemli katkısı tanıtımdır. Bu organizasyonla ilimiz ve ülkemiz 3 gün boyunca dünya televizyonlarında yer alacak. Bundan daha büyük bir tanıtım olamaz. Olursa da bu kadar küçük bir organizasyonla bu tanıtımı yapabilmek hem ilimiz adına hem de ülkemiz adına büyük bir başarıdır. Bunu bu yönüyle de değerlendirmekte fayda var. Termalimizi, lezzetlerimiziz ve diğer ürettiğimiz ürünleri pazarlayabilmemizin yolu tanıtımdan geçiyor. Bu organizasyon bu açından önemlidir.
 
Cumhurbaşkanımız tarafından himaye alınmış olması da çok önemli. Bu yarışma artık devletimiz tarafından takip edilen, devletimiz tarafından gözetilen bir yarışma haline gelmiştir. Bu Afyonkarahisar için hepimiz için büyük bir kazanımdır. İlimizde şuanda bir festivalde var. 3 gün boyunca ilimiz çok değişik alanlarda festival etkinliği ile karşı karşıyadır. 3 gün boyunca ülkemizin çok değerli sanatçıları sahne alacak. Bunlar kolay elde edilebilecek kolay ulaşılabilecek imkânlar değildir. Değerli hemşehrilerimiz muhakkak bunlara katılım gösterişinler ve bu imkânlardan faydalansınlar diyorum Yurtdışından ve ülkemizden gelen misafirlere tekrar hoş geldiniz diyorum. Kazasız belasız bir yarış diyor, saygılarımızı sunuyoruz? diye konuştu.
 
Öte yandan NG Afyon Spor ve Motosiklet Festivali`de sponsor etkinlikleriyle başladı.
 
Vali Mustafa Tutulmaz ve diğer protokol üyeleri açılış sonrası stantları gezerek festival alanında incelemelerde bulundu.
 
MXGP of Turkey ve Motofest?19 etkinlikleri için Afyonkarahisar Valiliğince Visit Afyon standında % 100 Türk yapımı olan Dünyanın seri üretimi yapılan ve ilk insansı robot fabrikası AKINROBOTICS tarafından üretilen Mini ADA ve GH6 Afyonkarahisar?ın tanıtımına katkıda bulunmak üzere stantta yerini aldı.
 
Türkiye?nin Yapay zeka tabanlı ilk ve tek insansı robotu Mini ADA Afyonkarahisar protokolünün de ilgisini çekti.  
 
Özellikle çocukların ve gençlerin ilgisini çeken Mini ADA Afyonkarahisar?ın marka değerlerine vurgu yaparak ziyaretçilere Afyonkarahisar hakkında bilgiler veren, çocuklarla hoş diyaloglar kurup, broşür dağıtarak, hatta zaman zaman kırık hava oynayarak etkinliğe katılanların hem güzel vakit geçirmesine hem de bu sırada Afyonkarahisar hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına yardımcı oldu.