Gözden kaçırmayın

Genç yaşta trafik kazası hayattan kopardıGenç yaşta trafik kazası hayattan kopardı

?Ekonomiye katkısı vardır?
 
Programda organ naklinin faydalarına değinen Mertgenç, ?Ömrü uzatır. Maliyeti düşüktür. Yaşam kalitesini arttırır, özgüven sağlar. İş gücü kaybını kazanca dönüştürür. Ekonomiye katkısı vardır? şeklinde konuştu.
 
?Beyin ölümü gerçekleşen hasta yakınlarının izin vermesi gerekir?
 
Toplumumuzda organ bağışının artması için yapılması gerekenler konusunda konuşan Mertgenç, ?Öncelikle beyin ölümü gerçekleşen hasta yakınlarının izin vermesi gerekir. Toplumun sosyal, kültürel, inanç ve geleneklerinin göz önünde bulundurularak organ bağışı konusunda eğitim verilmelidir. Küçük yaştan itibaren tüm okullarda, ibadet yerlerinde, tüm kamu kuruluşlarında, ulusal basın televizyon, radyo, gazete, dergi gibi yayın kuruluşlarında bilgilendirme yapılmalıdır. Toplumun sevilen sanatçıları, siyasetçileri, futbolcuları ve birçok kişinin içinde bulunacağı organ bağışını özendiren kampanyalar düzenlenmelidir? diye değerlendirmede bulundu.
 
Organ bağışı ve organ naklinin toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneği olduğunu söyleyen Mertgenç herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti.